Wierook, Frankincense Olie 100% 10ml - Etherische Olie

wierookolie frankincense oil 10ml wierook boswellia hars voor wierook certificaat berivita
wierookolie frankincense oil 10ml wierook boswellia hars voor wierook certificaat berivita
Wierook, Frankincense Olie 100% 10ml - Etherische Olie
0 Reviews | Review toevoegen
Wierook Olie, ook wel Frankincense of Olibanum olie. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Wierook of Frankincense essentiële olie, zonder toevoegingen: Puur.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 5,95
Prijs per druppelfles

Op voorraad :

Variatie: Wierook, Frankincense Olie 100% 10ml - Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Wierook Olie - Francincense Olie 

Boswellia Carterii, Frankincense


Geur: houtig, kruidig en zoet, rozemarijn
Extractiemethode: stoomdestillatie hars Boswellia Carteri

 

Wat is Wierook Olie

Etherische Wierook Olie wordt gemaakt uit hars van de Boswellia Carterii boom ook wel Boswellia sacra of Boswellia Glabra genoemd. Deze kleine bomen hebben dikke takken en weinig bladoppervlak. Boswellia bomen komen met name voor in droge, vaak koude, bergstreken.
Wierook afkomstig van de Boswellia carterii wordt Arabische of Afrikaanse Olibanum, Wierook of Frankincense Olie genoemd.
Uit de oudheid, tot 7000 jaar geleden, en bij allerlei rituele handelingen, onder andere in de Katholieke Kerk, is het gebruik van wierook zeer bekend. Verder wordt wierook olie gebruikt bij balsemen. Wierook hars was vroeger zeer kostbaar en erg populair.
Onze wierook olie is afkomstig van de Boswellia Carterii. De etherische olie van deze soort is dun en de kleur is helder tot lichtgeel. Anders dan sommige andere Boswellia soorten heeft onze Wierook olie, van Carterii hars, geen citroen geur.
Wierook olie zou rustgevend en antiseptisch werken en ook slijmoplossend zijn. Verder wordt van Wierook olie beweerd dat het rimpels en fijne lijntjes zou verminderen. Wij denken dat dat effect zeer minimaal is, daarvoor kunt u beter een andere olie gebruiken, deze vindt u hier>>
De geur van Wierook of Frankincense olie wordt vaak gebruikt bij het mediteren om het rustgevende effect. Prikkelbaarheid, ongeduld en rusteloosheid zouden met de geur van Wierook worden verlicht.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels wierook olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater.
 

Op de huid 

Huidolie: los 5 tot 10 druppels wierook olie op in 50ml neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Frankincense of Wierook Olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: KaneelMirre, Cederhout, Lavendel, Geranium, DennenCitroen, Bergamot, Sinaasappel en Grapefruit.


Onze Wierook olie is van natuurlijke bron, daardoor kan de ene charge wat dunner zijn dan de andere. Als de Wierook olie erg 'dun' vloeibaar is, druppelt deze niet goed uit het druppelflesje en komt de Wierook olie als een straaltje uit het flesje in plaats van als afzonderlijke druppels. Bij eerste gebruik dus beter eerst voorzichtig schenken.

Olibanum of Wierook Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: 100% Wierook Olie, Olibanum of Frankincense Olie
CASnr:  8016-36-2

→ Informatie Etherische Oliën

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008