Nardus Olie - Etherische Olie, Spikenard OilBezig met laden...
Nardus Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Spikenard
(0)
Nardus olie 100% puur. Etherische Nardus olie in glazen druppelfles. Krachtige geur. Zuivere, onbewerkte essentiële Nardus olie van Nardostachys jatamansi, ook Spikenard oil genoemd. Zonder alcohol.
€ 16,95
Prijs per druppelfles
Kamperfoelie Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Honeysuckle Oil
(0)
Pure Kamperfoelie Olie uit Lonicera Caprifolium ook wel Honeysuckle genoemd. Pure Etherische Kamperfoelie in handige glazen druppelflacon. Onze Kamperfoelie Olie is onverdund en zonder toevoegingen.
€ 8,95
Prijs per Druppelflacon

Nardus Olie

Nardostachys jatamansi, Spikenard oil


Geur: Zoete, hout, muskusachtige geur
Extractiemethode: Stoomdestillatie van de wortels
Herkomst: Nepal

 

Wat is Nardus olie?

Etherische Nardus Olie wordt gewonnen uit de wortels van het de Nardus plantNardostachys jatamansi.
Nardus is een geurig kruid, dat familie is van de kamperfoelie, ook wel honeysuckle genoemd. Nardus komt van oorsprong uit het noorden van India en Nepal. Er is ook een etherische olie van de kamperfoelie, deze vindt u hier>>
De Nardus plant wordt ongeveer 50-65cm en groeit op grote hoogtes. Omdat de plant in het wild beschermd is mag de etherische olie alleen van geteelde planten worden gemaakt. De wortels van de plant zijn rijk aan olie. Deze worden gewassen, gedroogd en met hete waterdamp, stoomdestillatie wordt hieruit etherische Nardus olie gewonnen. Deze Nardus olie wordt niet verdund of bewerkt. Nardus olie is lichtgeel tot amber van kleur met een zoete, hout en muskusachtige geur. Al eeuwenlang is Nardus olie een belangrijk bestanddeel in de kruidengeneeskunde van verschillende beschavingen. In ayurvedische geneeswijzen uit India is het nog altijd een veel gebruikte etherische olie.
In de bijbel wordt Nardus olie ook genoemd, Marcus 14:3: "En als Hij te Bethanie was, in het huis van Simon, den melaatse, daar Hij aan tafel zat, kwam een vrouw, hebbende een albasten fles met zalf van onvervalsten nardus, van groten prijs; en de albasten fles gebroken hebbende, goot die op Zijn hoofd."
Tegenwoordig wordt Nardus veel gebruikt in cosmetica en parfums.

 

Effect van Nardus olie

Aan Nardus olie worden vele geneeskrachtige effecten toegeschreven. In de aromatherapie zou de geur van Nardus olie een rustgevend en kalmerend effect hebben. Het zou beschermen tegen stress door teveel prikkels. . Verder zou het helpen om het zelfvertrouwen te vergroten en een gevoel troost bieden.

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


Daarom BeriVita.com

Daarom BeriVita.com

 100% natuurlijke en pure producten, vrijwel alles 100% plantaardig

✓ Zonder parabenen, geen chemische toevoegingen

 Respect voor mens, dier en natuur. 100% Proefdiervrij

 Tot 14 dagen eenvoudig retourneren

 Uitstekende klantenservice

 Makkelijk bestellen, zonder account

 Veilig en vertrouwd, sinds 2008