Foto

Welkom op onze klantenservice pagina, u vindt hier o.a. informatie over bestellen & verzenden, kortingsacties en retourneren.

Contact & Betaalinformatie:

BeriVita.com

Oostmaaslaan 227-229
3063 AV Rotterdam

 010-4185545
info@berivita.com


Berivita is een geregistreerde handelsnaam en merknaam van Nederlandse Bereidings Apotheek BV te Rotterdam.

KvK Rotterdam 24176731
BTW nr. 007576274B01

Betaalmethodes:U kunt ook vooraf overmaken:
IBAN: NL 87 RABO 0135555892
BIC: RABONL2U
Bij betalingen via de bank a.u.b. altijd het ordernummer vermelden.


Veel gestelde vragen:


Heeft u een klacht over product of service?

We gaan voor 100% tevreden klanten, dus heeft u een klacht over een product of onze service? We helpen u graag om tot een goede oplossing te komen, neemt u gerust contact met ons op via info@berivita.com of via onze contactpagina. Eventuele reviews, bij de producten, zijn anoniem, wij kunnen naar aanleiding daarvan dus, helaas, geen contact met u opnemen bij eventuele problemen.
 

Wilt u een compliment maken?

Dat horen we natuurlijk graag! U kunt bij onze producten een review plaatsen of een reactie achterlaten in ons gastenboek, op facebook of goolge+ en Webwinkelkeur.
 

Hebben jullie keurmerk (-en)?

We hebben alleen gekozen voor een (web-) winkelkeurmerk (webwinkelkeur). Op productniveau hebben keurmerken vaak een behoorlijk hoge prijs. Voor een kleine webwinkel als de onze, is dat een te grote kostenpost of we zouden artikelen veel duurder moeten maken. Verder vragen we ons af of een keurmerk op productniveau, veel (meer) zekerheid geeft aan u als klant. Er is namelijk een wildgroei aan meer en vooral minder, betrouwbare keurmerken. Voor alles is een keurmerk te verzinnen, en sommige worden helaas ook letterlijk verzonnen. Hierdoor heeft een keurmerk voor u, als consument, maar een beperkte toegevoegde waarde.
We laten liever u als klant beslissen of onze producten we of wel of niet goed zijn, niet door een keurmerk of andere instantie, uitgezonderd webwinkelkeur voor onze website.

 

Waarom zijn jullie zo goedkoop?

We zijn een klein bedrijf waar winstgevendheid niet op de eerste plek staat, dat kan omdat we niet financieel afhankelijk zijn van BeriVita.com. Hierdoor kunnen we, niet alleen pure producten tegen een goede prijs aanbieden maar ook de lokale producenten, in armere gebieden, een eerlijke prijs betalen. Verder hebben we een zeer klein budget voor reclame & marketing. We zullen u niet tot in de eeuwigheid mailtjes blijven sturen of een extreem gestyle site laten ontwikkelen voor veel geld.
Onze producten zijn verpakt in eenvoudige verpakkingen. Het gaat ons om de inhoud en hopelijk u ook.

 

Waarom voegen jullie aan sommige producten vitamine E toe?

Vitamine E voegen we toe omdat we met zeer pure, natuurlijke oliën werken. Deze zijn onbewerkt en komen rechtstreeks uit de noot of zaad. Daardoor kunnen deze oliën soms gevoeliger zijn voor gisten/schimmels en/of oxidatie (reactie door contact met zuurstof) dan (chemisch) bewerkte producten.
Een lage concentratie vitamine E kan de groei van gisten & schimmels verminderen, verder remt vitamine E de reactie met zuurstof (oxidatie). Chemische bewerkte, geraffineerde of warm geperste producten zijn veel minder gevoelig voor gisten en schimmels en bij die producten wordt het dan ook vaak achterwege gelaten.
Daarbij staat vitamine E bekend om haar goede eigenschappen voor huid & haar. Vitamine E zou er bijvoorbeeld voor zorgen dat de huid minder snel verbrandt waardoor er minder schade aan de huid ontstaat onder invloed van de zon. Verder versterkt vitamine E de barriérefunctie van de huid maar tegelijkertijd zouden werkzame stoffen uit huidproducten beter worden opgenomen door de combinatie met vitamine E.
Soms wordt gedacht dat we uit de olie "verdunnen" met vitamine E uit winst oogpunt (!): Dat is niet het geval, 0,1% is slechts enkele druppels, daarbij is natuurlijke vitamine E, zoals wij die gebruiken, vele malen duurder per liter, dan onze duurste olie. 

 

Zijn jullie producten biologisch?

Regelmatig krijgen we de vraag of onze producten biologisch zijn. Bij biologische landbouwproducten is onder andere geen kunstmest toegestaan, gelden richtlijnen voor het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch materiaal. Helaas mag de term "biologisch" alleen worden gevoerd als er ook een keuring plaats vindt en certificaat aanhangt. Dat is voor een kleiner bedrijf als het onze te kostbaar. Mede omdat we werken met vele kleinerelokale producenten, het is financieel niet haalbaar deze allemaal te certificeren. Dus zijn we volledig gestopt met het voeren van het predicaat "biologisch". 
Daarbij komt dat veel van onze natuurlijke oliën en andere producten van planten en bomen komen die gewoon in het "wild" groeien. Daar komt uiteraard geen kunstmest aan te pas.
Mensenleed, dierenleed, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerd materiaal staan we uiteraard nooit toe bij het maken van onze producten.
Overigens vernemen we regelmatig dat er producten in de handel zijn waarop groot "BIO" staat vermeldt, terwijl maar 1 of enkele ingrediënten van gecertificeerde biologische oorsprong zijn.

 

Zijn jullie oliën, butters of poeders geschikt voor inname of inwendig gebruik?

Onze producten, zoals pure oliën, zuivere etherische oliën, butters en poeders zijn, in principe, uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. Hoewel onze producten puur zijn en wat dat betreft wel geschikt kunnen zijn voor inname, raden we dat toch af. Dat heeft als reden dat producten, die worden geadviseerd voor inwendig gebruik, moeten voldoen aan andere regels, met name op het gebied van etikettering, dan producten die geadviseerd worden voor uitwendig gebruik. Zo moet op producten voor inwendig gebruik een ‘voedingswaarde’ tabel staan. Daarentegen moeten huidproducten worden aangemeld bij een Europese Databank voor cosmetica en moeten de ingrediënten bewezen veilig zijn voor gebruik op de (kwetsbare) huid of lippen. Het is dus niet zo dat artikelen voor inwendig gebruik strengere eisen hebben dan cosmetica maar de regels zijn wel anders. Zo moeten producten voor op de huid ook vrij zijn van schadelijke stoffen, deze kunnen via de huid soms uw lichaam beïnvloeden. Daarom zijn we juist een tegenstander van de reguliere huidverzorging met al hun chemische toevoegingen.
We zijn ons ervan bewust dat sommige aanbieders niet volgens deze regels producten aanbieden. Dat willen wij echter niet. Om duidelijkheid te houden hebben we er daarom voor gekozen alleen producten voor uitwendig gebruik in ons assortiment op te nemen en moeten we inwendig gebruik van onze producten dus afraden. Hoewel het strikt genomen vaak geen probleem is.

 

Waarom zijn er soms geur en/of kleur verschillen ten opzichte van eerdere leveringen?

Bij echt natuurlijke producten zullen altijd verschillen optreden tussen verschillende charges, dat is niet te voorkomen. Verschillen tussen de batches heeft met leverancier niet zoveel te maken. De natuur houdt van variatie. Denk maar eens aan appels, er is geen enkele appel precies hetzelfde maar als je een natuurproduct gaat bewerken, zoals reguliere producenten, ziet elke 'appelmoes' er hetzelfde uit ook als is het van verschillende leveranciers of appels met een enkele peer.... Bij onbewerkte producten is dat onmogelijk. Geen batch is precies hetzelfde.
 

Waarom kiezen jullie voor kunststof, glas of aluminium verpakking?

De keuze van het verpakkingsmateriaal voor een product van ons heeft te maken met een aantal factoren. Ten eerste moet het materiaal geen invloed hebben op de kwaliteit van het product en mag het product geen invloed hebben op het verpakkingsmateriaal. Ten tweede moet het materiaal goed recyclebaar zijn. Verder gaat onze voorkeur, bij grotere verpakkingen, niet uit naar glas. Grotere glazen flessen zijn zwaar en zeer gevoelig voor breuk, zowel tijdens vervoer als bij het gebruik. Onze producten worden vaak in de badkamer bewaard en gebruikt, een grote glazen fles die daar valt, geeft meer ongemak dan een aluminium of kunststof fles.
De meeste van onze kunststof flacons van 50ml en 100ml zijn gemaakt van lichtgewicht PET (polyethyleentereftalaat), recyclingcode 1. Er zijn er bacteriën die PET volledig kunnen afbreken. Het zou beter zijn PET niet te sterk te verhitten. Uiteraard zijn onze plastic flessen vrij van schadelijke stoffen zoals Bisfenol A (BPA).


Veel van onze etherische oliën zijn verpakt in aluminium canisters. Aluminium is licht van gewicht, niet breuk gevoelig en eeuwig recyclebaar.
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

De Nederlandse Bereidings Apotheek B.V., het bedrijf achter BeriVita producten heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Ook voor kleinere bedrijven is het belangrijk goed na te denken over de footprint die het achterlaat op onze planeet. Zowel op het gebied van milieu als op het gebied van de sociaal maatschappelijke impact op de rest van de wereld, op lokaal, landelijk als mondiaal niveau. Hoe gering de impact van een klein bedrijf ook is. Zo verpakken onze producten met Flo-Pak Bio Natural vlokken. Deze zijn gemaakt van mais- en aardappelzetmeel (niet geschikt voor voedingsdoeleinden). Zeer milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar in contact met water.
 

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Alles over ons privacybeleid vindt u hier. Mocht u vragen hebben, neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com

Bestellen & Verzending

 • We verzenden in de regel dezelfde dag als uw bestelling binnenkomt. De bestellingen vlak voor of in het weekend worden op maandag verzonden. Mocht er onverhoopt iets tussen komen dan nemen we uiteraard contact met u op. De levertijd zal normaal gesproken niet meer zijn dan 1-2 werkdagen.
 
 • Als u kiest voor de betaaloptie "vooraf overmaken", verzenden we uw bestelling zodra de betaling bij ons binnen is.
 • Sommige artikelen worden verzonden in platte pakketten, die door de postbode in de brievenbus worden aangeboden. Grotere verpakkingen, o.a. de etherische oliën in aluminium canisters, worden door een koerier bij u aangeboden. Indien u niet thuis bent laat deze koerier doorgaans een bericht voor u achter in de brievenbus. Onze pakketten worden verzonden met een 'track & trace' code, die we u mailen.
 • Bij bestellingen tot €20,- slechts €2,95 verzend- & orderkosten. Boven de €20 gratis verzending in Nederland & België.
 • Bij bezorging op een adres buiten Nederland of België maar in Europa, zijn de verzendkosten €12,95. Gratis verzending naar andere landen dan Nederland & België vanaf €150,-. Tijdens het bestellen kunt u het land van bestemming invullen, u ziet dan direct de verzendkosten naar dat land.
 
 • Kan ik de bestelling op een ander adres laten bezorgen?
  Uiteraard kunt u een afwijkend afleveradres opgeven bij uw bestelling. U moet er wel voor zorgen dat het pakje wel wordt aangenomen. Sommige bedrijven weigeren privé pakjes van medewerkers. DHL pakjes worden niet aangenomen bij postagentschappen.
  Geweigerde pakjes leiden tot enorme vertragingen.

  Het is mogelijk uw pakje te laten bezorgen bij een DHL servicepunt. U kunt hiervoor het best even telefonisch contact met ons opnemen.
 
 • Om uw bestellingen niet te laten beschadigen tijdens verzending en/of transport, moeten we (helaas) beschermingsmaterialen gebruiken. We verpakken onze producten met Flo-Pak Bio Natural vlokken. Deze zijn gemaakt van mais- en aardappelzetmeel (niet geschikt voor voedingsdoeleinden). Zeer milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar in contact met water.  

(Staffel-) korting & Actie

 • Eventuele actie artikelen (gratis artikel vanaf een bepaald order bedrag) worden door ons bij uw bestelling gedaan, indien van toepassing. U hoeft hiervoor niets te doen en u vindt deze niet terug in onze orderbevestiging en/of in uw winkelmand.
 • ​Kortingscodes kunt invullen tijdens het bestellen in het daarvoor bestemde invulveld. U ziet de korting meteen verrekend worden. Kortingscodes onderling kunnen niet worden gecombineerd. Kortingscodes zijn wel te combineren met andere aanbiedingen en acties. Kortingscodes krijgt u periodiek via onze nieuwsbrief.
 • Bij de individuele producten staat, indien van toepassing, de button "meer verpakkingen = extra korting". Als u deze aanklikt ziet u onze staffelprijzen. Dat betekent bij een bestelling van grotere aantallen, van hetzelfde artikel, extra korting.
 
 • Wilt u grote hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Retourneren

We gaan natuurlijk voor 100% tevreden klanten mocht u onverhoopt niet tevreden zijn of anderszins spijt hebben van uw aankoop, dan mag u tot 14 dagen na ontvangst van uw bestelling, deze retour sturen.
 
Verder heeft u ook in het kader van de Wet Kopen op Afstand (zie www.consuwijzer.nl), na het doen van aankopen bij BeriVita.com, recht op een bedenkperiode van 14 dagen na aflevering van het product of producten. Zonder opgaaf van reden mag u uw bestelling annuleren (of herroepen) bij ons.
U heeft na uw annulering 14 dagen de tijd, om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzend- en orderkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar BeriVita.com zijn voor eigen rekening, wij schatten die kosten op ongeveer €6,95.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht of retourneren, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en onaangebroken verpakking aan ons teruggestuurd moeten worden.
Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag, binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour, terugstorten. Het product dient dan wel goede orde ontvangen te zijn bij ons..

Om gebruik te maken van dit recht op retour kunt u contact met ons opnemen via info@berivita.com of via onze contactpagina.
Verder hebben onder deze pagina een, niet verplicht, formulier om uw zending retour te melden. 


Herroepingsrecht

Wettelijk zijn we verplicht, naast mailen via de contactpagina, ook onderstaand modelfomulier aan te bieden (ook als worddocument te downloaden). Hiermee kunt u ook een overeenkomst herroepen of retour te melden.
(dit formulier alleen invullen en terugzenden, per mail of post, als u de overeenkomst wilt herroepen)

Aan:  
NBA (BeriVita.com)
Oostmaaslaan 227-229
3063 AV Rotterdam
Tel: 010-4185545
email: info@berivita.com
 
- Ik/Wij* deel/delen(*) u hierbij mede dat ik/wij(*) onze overeenkomt betreffende
  de verkoop van de volgende goederen:

   herroept/herroepen.
 
- Besteld op(*)/Ontvangen op(*)
 
 
- Naam/Namen consument(en)
 
 
 
- Adres consument(en)
 
 
 
- Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
 
 
 
- Datum
 
(*) Doorhalen wat niet van toepassing is


U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
 
Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen.
 
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen derde anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen.
 
Als u in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen.
 
Op het moment dat u met ons een regelmatige levering van producten bent overeengekomen verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, het eerste product fysiek in bezit krijgt.
Om gebruikt te maken van uw herroepingsrecht verzoeken wij u om ons een e-mail, al dan niet met inbegrip van het modelformulier (bovenaan dit tekstblok), sturen via info@berivita.com of via onze contactpagina. Binnen uiterlijk 14 dagen na het sturen van de e-mail dient u de producten terug te sturen
 
Wij verzoeken u het product zoveel als mogelijk in de originele, onaangebroken verpakking en in nieuwstaat, terug te sturen.
 
Terugbetaling
Nadat u gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht ontvangt u alle betalingen, inclusief eventuele leveringskosten voor de heenzending, binnen veertien dagen terug, mits het artikel in goede staat door ons is ontvangen. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft, tenzij u een andere methode met ons afspreekt.
U draagt zelf de kosten voor de retourzending. Wij schatten dat deze kosten maximaal €6,95 zullen bedragen.
 
Hieronder is het formulier ook te downloaden: