Natriumbicarbonaat 100% Puur Poeder - Baking SodaBezig met laden...
Natriumbicarbonaat, Baking Soda 100% Zuiver 100gr - Zuiveringszout
(0)
Natriumbicarbonaat, ook wel baking soda of zuiveringszout genoemd is een veelzijdig poeder. Baking soda wordt gebruikt tegen vlekken, als schoonmaakmiddel en in DIY cosmetica.
€ 2,95
Prijs per 100gr
Natriumbicarbonaat, Baking Soda 100% Zuiver 1kg - Zuiveringszout
(0)
Baking soda, ook wel Natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd is een veelzijdig poeder. Baking soda wordt gebruikt tegen vlekken, als schoonmaakmiddel en in DIY cosmetica. 1kg.
€ 7,95
Prijs per kg
Walnoten Poeder 100% Zuiver 100gr - Walnut Shell Powder
(0)
Walnoten poeder is fijngemalen en onbewerkt poeder van walnootdoppen of schillen. Dit zuivere poeder ruikt natuurlijk en kan worden gebruikt in als natuurlijk scrub ingrediënt in natuurlijke cosmetica
€ 4,95
Prijs per 100gr

Natriumbicarbonaat, baking soda 100% 

Natriumbicarbonaat is een bekend mineraal zout met veel toepassingen. Het heeft sterk bindende eigenschappen. Natriumbicarbonaat heeft veel andere namen, zo staat het ook bekend als baking soda, maagzout, zuiveringszout, dubbelzure soda, baksoda, sodiumbicarbonaat, E500 en natron. De molecuulformule is NaHCO3.
Natriumbicarbonaat is een fijn, wit poeder dat is ontwikkeld als rijsmiddel voor het bakken van brood. Dit heeft te maken met de eigenschap van baking soda dat er koozuur vrijkomt in aanraking met zuurdere stoffen. Daarnaast wordt Natriumbicarbonaat ook gebruikt in allerlei huidverzorgingsproducten maar ook in tandpasta's en als hulp in het huishouden en wassen. 

 

Verschillende soorten soda

Er zijn verschillende soorten soda, gewone soda of schoonmaaksoda en baking soda. Schoonmaak soda is veel agressiever dan baking soda. Daarom is schoonmaak soda niet geschikt voor cosmetica of voor het schoonmaken van kwetsbare stoffen zoals kleding. Daarvoor is baking soda beter geschikt.
 

Toepassingen en gebruik van Natriumbicarbonaat of baking soda

 

Schoonmaken met baking soda

Baking soda kunt u puur gebruiken door het te strooien op een vervuilde vloer of tapijt. Enkele uren laten intrekken en dan simpelweg opzuigen met de stofzuiger. Soda bindt de vervuiling en de vieze geuren.
Daarnaast kunt u soda oplossen in een beetje water met een beetje azijn en dit als schoonmaak sop gebruiken. Het reinigende effect van baking soda komt doordat het de pH waarde van een vloeistof hoger maakt. Baking soda is niet geschikt voor alle oppervlaktes. Het kan namelijk een beetje is namelijk ook een schuurmiddel. Zo kunt u het niet gebruiken op onder andere aluminium, hout, marmer of poreuze gesteentes. Bij twijfel eerst op een klein, niet zichtbaar stukje testen. Zo kunt u uitvinden of baking soda de stof niet aantast.

 

Vlekkenverwijderaar

Baking soda is prima tegen vlekken op kleding. U kunt 1 tot 2 eetlepels mengen met een klein scheutje water. Er ontstaat een dikke pasta. Deze kunt u direct op de vlek smeren, laten intrekken en vervolgens het kleding stuk gewoon wassen. U kunt ook een eetlepel Natriumbicarbonaat toevoegen aan een wasmiddel of rechtstreeks in de wasmachine bij het gebruik van wasnoten, om extra vervuilde was beter schoon te krijgen.
 

Ontgeuren van textiel, kleding

Nieuwe kleding of ander textiel waaraan een vervelende geur zit kunt u ontgeuren door Natriumbicarbonaat. Hiervoor kunt u enkele eetlepels baking soda toevoegen aan hand- of machinewas, Als na 1x wassen de geur nog niet weg is, kunt u de behandeling het beste nog enkele keren herhalen.
 

Baking soda op de huid

Baking soda kunt u mengen gebruiken als scrubmiddel voor de huid. Mix een eetlepel baking soda met een beetje water tot er een pasta ontstaat, dit kunt u aanbrengen op de huid en het gezicht. Scrub uw huid of gezicht voorzichtig en spoel af met water. Daarna kunt u de huid verzorgen met een pure olie.
 

Andere toepassingen van Natriumbicarbonaat

Er zijn op internet nog veel meer toepassingen van soda te vinden met allerlei recepten. Van middel tegen mieren tot tandpasta en natuurlijke deodorant.
 
Bevat: Sodium Bicarbonate, Natriumbicarbonaat 100%


Puur Baking Soda, Natriumbicarbonaat poeder kopen, bestellen of retourneren is veilig en eenvoudig via BeriVita.com. Bestellingen boven €20,-: Altijd gratis verzending in Nederland en België.

De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


Daarom BeriVita.com

Daarom BeriVita.com

 100% natuurlijke en pure producten, vrijwel alles 100% plantaardig

✓ Zonder parabenen, geen chemische toevoegingen

 Respect voor mens, dier en natuur. 100% Proefdiervrij

 Tot 14 dagen eenvoudig retourneren

 Uitstekende klantenservice

 Makkelijk bestellen, zonder account

 Veilig en vertrouwd, sinds 2008