Bezig met laden...
visibility

Kardemom Olie 100% 10ml - Etherische Olie

Heerlijke Kardemom Olie van Elettaria cardamomum zaden. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Kardemom...

12,95

visibility

Gember Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Ginger Oil

Heerlijke Gember Olie, ook wel Ginger Olie genoemd. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Gember...

8,80

10%
visibility

Aroma Diffuser met Afstandsbediening - Ultrasone Vernevelaar voor Etherische Olie

Aroma diffuser met afstandsbediening voor etherische olie. Deze diffuser maakt, een fijne mist, nevel...

33,95

30,65

visibility

Aromabrander, Oliebrander - Aromalamp Verdamper Etherische Olie

Aromabrander, ook wel aromalamp of oliebrander genoemd, eenvoudig ontwerp. Ideaal voor verdampen van...

5,95

Etherische Kardemon Olie 

Elettaria cardamomum, Cardemom Oil


Geur: warm, zoet en kruidig
Extractiemethode: stoomdestillatie gedroogde en gemalen zaden van Elettaria cardamomum
Herkomst: India

 

Wat is Kardemon Olie

Kardemon Olie is een etherische olie die, door stoomdestillatie, wordt gewonnen uit gemalen zaden van de Elettaria cardamomum, een soort gemberplant, de zingiberaceae. Van oorsprong komt deze kruidige plant uit het zuiden van India. De Kardemon plant kan ongeveer 3 tot 4 meter hoog worden en heeft kleine witte bloemen. De plnat houdt van veel water en wordt tegenwoordig in vele landen geteeld. Deze teelt heeft veel handwerk nodig. Zo worden de zaadjes met de hand geplukt. Kardemon wordt veel gebruikt als specerij in allerlei gerechten maar ook als groene kleurstof. Van oudsher zijn er veel medicinale toepassingen van Kardemon. Er zijn beschrijvingen van het gebruik van Kardemon in de Indiase en Chinese geneeskunde maar ook werd het al door de Egyptenaren en Vikingen gebruikt. 
Kardemon zaadjes worden bijvoorbeeld gebruikt om de tanden te reinigen maar ook als hulp bij de spijsvertering en het kauwen op deze zaadjes zou lust opwekkend werken. Kardemon olie wordt vaak verwerkt in cosmetica en parfums.
De zoetkruidige geur van Kardemon Olie zou een verfrissende, vrolijke werking hebben. Het zou donkere en negatieve gedachten kunnen verminderen en steun geven. Daarnaast zou de geur van Kardemon Olie energie geven en meer productiviteit. Kardemon geur zou verder een zinnenprikkelend effect hebben.

Bevat: Kardemon Olie 100%


BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


De waardering van www.berivita.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1820 reviews.
© 2008-2021 - BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek.