Witch Hazel, Hamameliswater - HydrolaatBezig met laden...
Witch Hazel 10ml Spray 100% Puur - Zonder Alcohol - Toverhazelaar, Hamameliswater
Witch Hazel 10ml Spray 100% Puur - Zonder Alcohol - Toverhazelaar, Hamameliswater
(0)
€ 3,75
Prijs per Sprayfles
Witch Hazel 100ml Spray 100% Puur - Zonder Alcohol - Toverhazelaar, Hamameliswater
Witch Hazel 100ml Spray 100% Puur - Zonder Alcohol - Toverhazelaar, Hamameliswater
(1)
€ 6,95
Prijs per Sprayfles
Witch Hazel 3x100ml Spray 100% Puur - Zonder Alcohol - Toverhazelaar, Hamameliswater
Witch Hazel 3x100ml Spray 100% Puur - Zonder Alcohol - Toverhazelaar, Hamameliswater
(0)
€ 15,95
Prijs per 3xSprayflessen
Witch Hazel Liter 100% Puur - Zonder Alcohol - Toverhazelaar, Hamameliswater
Witch Hazel Liter 100% Puur - Zonder Alcohol - Toverhazelaar, Hamameliswater
(0)
€ 39,95
Prijs per liter
Geurwaters 8x10ml Set - Rozenwater, Tea Tree, Witch Hazel, Neroli, Magnolia, Lavendel, Jasmijn, Melisse Hydrosol Sprays
Geurwaters 8x10ml Set - Rozenwater, Tea Tree, Witch Hazel, Neroli, Magnolia, Lavendel, Jasmijn, Melisse Hydrosol Sprays
(0)
€ 19,95
Prijs per Sprayfles

Witch Hazel Spray, zonder alcohol


Puur Hamameliswater in een handige sprayflacon. Hamameliswater wordt ook wel Witch Hazel of Toverhazelaar genoemd. Witch Hazel is prima te gebruiken als natuurlijke toner voor gebruik op huid. Hamameliswater, Witch Hazel is vooral bekend voor gebruik op de wat vettere, onzuivere huid. Witch Hazel kan ook gebruikt worden als aftershave.
Onze pure Witch Hazel spray bevat geen alcohol. Witch Hazel werkt verzachtend, zuiverend en geeft de huid een zacht matte uitstraling.

 

Wat is Witch Hazel, Hamameliswater

Hamameliswater is een hydrolaat of hydrosol van de bladeren van de Toverhazelaar. Hydrolaten, hydrosolen zijn vloeistoffen met water als basis, ze worden gewonnen met hete waterdamp. Bij stoomdestillatie wordt deze hete waterdamp door de verse bladeren van de Toverhazelaar geleid. In de stoom lossen dan allerlei biologische stoffen uit de Toverhazelaar op. Hierna wordt de stoom afgekoeld tot kamertemperatuur en daardoor ontstaat weer water, door condensatie, uit de stoom. Dat is onze Witch Hazel, Hamameliswater destillaat.
 

Toverhazelaar

Witch Hazel wordt gewonnen uit de Toverhazelaar. Deze struik wordt ook wel Hamamelis virginiana genoemd. De toverhazelaar kan tot zo’n 4 meter hoog worden en heeft vrij grote bladeren. Van oorsprong komt deze struik uit Noord-Amerika. Tegenwoordig is de Toverhazelaar over de hele wereld te vinden, in verschillende varianten. De Toverhazelaar heeft oranje tot gele bloemen die eruit zien als een soort linten. De Toverhazelaar begint vaak pas te bloeien nadat de bladeren beginnen te vallen, meestal aan het begin van de winter, einde van de herfst. Na de bloei van de bloemen, komen er vruchten. Deze vruchten lijken op noten en zijn pas een jaar na de bestuiving rijp. De Toverhazelaar is in de 18de eeuw naar Europa gekomen. Bij de Indianen in Noord-Amerika zou de Toverhazelaar al van oudsher bekend zijn om haar medicinale werking op de huid. Indianen zouden delen van de struik gebruiken als natuurlijke huidverzorging bij ontstekingen, wonden en insectenbeten.
 

Toepassingen Witch Hazel, Hamameliswater

Hamamelis of Witch Hazel wordt gebruikt voor verschillende huidproblemen. Op internet zijn er veel verschillende toepassingen te vinden.
Hamameliswater bevat van nature veel antioxidanten en tannine. Tannine is een verzameling van verschillende stoffen die horen bij de polyfenolen. Bekend is tannine zoals dat voorkomt in wijn en bier, ze geven smaak en structuur aan deze dranken. Bij gebruik op de huid geeft tannine een zogenaamde adstringerende of samentrekkend effect. Door deze samentrekkende werking van de tannine in de Witch Hazel spray worden poriën van de huid een beetje samengetrokken. Hierdoor worden de poriën kleiner en zouden puistjes en mee-eters minder kans krijgen. Daarnaast oogt de huid wat strakker en egaler. Hierdoor lijkt het of fijne lijntjes en rimpeltjes minder worden. Tevens geeft gebruik van Witch Hazel een matterend effect op de huid. Niet voor niets wordt Hamamelis vaak toegevoegd als ingrediënt in allerlei commerciële cosmetica.
 Witch Hazel is minder geschikt voor gebruik op een drogere huid, het kan een drogere huid verder uitdrogen. Natuurlijke producten bij een droge huid vindt u hier>>

 

Gebruik Witch Hazel, Hamameliswater

U kunt Witch Hazel gebruiken bij een onzuiverevette huid. Spray een beetje Hamameliswater op een wattenschijfje en dit vervolgens op het gezicht aanbrengen waar nodig. Even laten inwerken. Beste eerst de huid reinigen. Breng daarna uw dag- of nachtverzorging aan. U kunt eventuele make-up ook daarna aanbrengen. Herhaal dit minimaal 's ochtends en 's avonds. Meestal is 4x per week voldoende.
Combineer Witch Hazel eventueel met BeriVita huidherstellende oliën zoals bijvoorbeeld meloenzaadolieborage olie of jojoba olie.

Bij vet haar en een vette hoofdhuid kunt Witch Hazel ook op de haren en de hoofdhuid sprayen. Eventueel kunt wat Hamameliswater bij uw shampoo doen.BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008