Sidr Poeder 100% Puur - Ziziphus Spina ChristiBezig met laden...
Sidr Poeder 100% Zuiver 100gr - Ziziphus Spina Christi
Sidr Poeder 100% Zuiver 100gr - Ziziphus Spina Christi
(0)
€ 5,95
Prijs per 100gr
Sidr Poeder 100% Zuiver 1kg - Ziziphus Spina Christi Nieuw!
Sidr Poeder 100% Zuiver 1kg - Ziziphus Spina Christi
(0)
€ 27,95
Prijs per kg

Sidr, Jujube Poeder 

Sidr poeder is een fijngemalen, natuurlijk poeder van de bladeren van de Ziziphus Spina Christi boom. Sidr bladpoeder komt uit India en wordt daar al sinds de oudheid gebruikt als natuurlijke shampoo en conditioner voor haren en hoofdhuid. Sidr poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking.
 

Wat is Sidr poeder

Sidr poeder wordt gemaakt van de plant Ziziphus Spina Christi. Dit is een struikachtige boom die hoort bij de wegedoornfamilie. De boom komt voor in Afrika en Azië en groeit in droge woestijngebieden. Deze fruitgevende boom kan zo’n 7 tot 10 meter hoog worden en lijkt een beetje op een grote struik. De boom heeft kleine groene blaadjes en ronde vruchten. De groene bladeren worden geplukt, gewassen en gedroogd. Van de gedroogde bladeren wordt poeder gemalen: Sidr bladpoeder. Dit natuurlijke poeder is lichtgroen tot groen van kleur.

In het Midden-Oosten is deze boom ook te vinden en al sinds de oudheid bekend, vandaar dat er in verschillende geloven naar wordt verwezen. De naam Ziziphus Spina Christi is inderdaad een verwijzing naar Christus. Spina betekend stekel of doorn. De stekelige takken van deze boom zouden zijn gebruikt voor de doornenkroon, voorafgaand aan de kruisiging van Christus. Overigens zijn er meerdere soorten planten en bomen die worden genoemd als plant, die gebruikt is voor de doornenkroon. Ze worden vaan Christusdoorn genoemd.
In de Islam wordt ook Sidr gebruikt en genoemd, bij bepaalde rituelen. Het wordt toegevoegd aan water waarover wordt gereciteerd om er vervolgens van te drinken en te wassen.

 

Toepassingen Sidr poeder

Sidr poeder is reinigend en wordt gebruikt als natuurlijke shampoo voor de haren. Dat komt doordat Sidr poeder onder andere 'saponine' bevat. Deze saponine werkt als natuurlijke zeep, na contact met water. Saponine is zeer bekend van de Indiase wasnoten en wasnoten poeder maar komt ook voor in allerlei groenten en planten zoals aardappelen, tomaten, erwten en spinazie. Sidr poeder lijkt wat dat betreft erg op Shikakai poeder, dat ook als natuurlijke shampoo wordt gebruikt. Shikakai poeder vindt u hier>>.
 

Eigenschappen Sidr Poeder

Sidr poeder is pH neutraal en reinigt uw haren en hoofdhuid op een milde wijze, het laat de natuurlijke, beschermende oliën van uw haren en hoofdhuid, talg, met rust.
Zoals met meer natuurlijke producten, wordt ook geclaimd dat Sidr poeder de haargroei zou stimuleren. Sidr poeder wordt ook gebruikt als grondstof in allerlei cosmetische producten voor de haren. Daarnaast wordt Sidr poeder ook gebruikt in natuurlijke scrubs of als lichaamspakking.

 

Puur Sidr poeder kopen, bestellen of retourneren is veilig en eenvoudig via BeriVita.com. Bestellingen boven €20,-: Altijd gratis verzending in Nederland en België.

De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


Daarom BeriVita.com

Daarom BeriVita.com

 100% natuurlijke en pure producten, vrijwel alles 100% plantaardig

✓ Zonder parabenen, geen chemische toevoegingen

 Respect voor mens, dier en natuur. 100% Proefdiervrij

 Tot 14 dagen eenvoudig retourneren

 Uitstekende klantenservice

 Makkelijk bestellen, zonder account

 Veilig en vertrouwd, sinds 2008