Wortelzaadolie - Etherische OlieBezig met laden...
Wortelzaadolie 100% 10ml - Etherische Olie - Carrot Seed Oil
(0)
Wortelzaadolie 100% Puur, uit Daucus carota. Pure Etherische wilde wortelolie of peenolie, in handige glazen druppelfles. Onze wortelzaadolie is onverdund en zonder toevoegingen.
€ 8,95
Prijs per Druppelfles
Aroma Diffuser met Afstandsbediening - Ultrasone Vernevelaar voor Etherische Olie - 500ml
(2)
Aroma diffuser met afstandsbediening voor etherische olie. Deze diffuser maakt, een fijne mist, nevel waarmee de geur en de positieve werking van etherische olie door de ruimte wordt verdampt.
€ 31,90
Prijs per stuk

Etherische Wortelzaadolie 

Daucus carota, wilde wortelolie, carrot seed oil

Geur: houtig, aards, wortelachtig
Extractiemethode: stoomdestillatie uit wortelzaden
Herkomst: Frankrijk

Pure wortelzaadolie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit de wortelzaden van de soort Daucus carota. Deze essentiële olie wordt ook weleens, onterecht, wortelolie of peenolie genoemd.

De wortel, Daucus carota, komt algemeen voor in Nederland en België. Oorspronkelijk komt deze plant waarschijnlijk uit het Middellandse zee gebied. Deze wortel soort is anders dan de soort wortel met de bekende oranje, dikke wortel. Wilde wortel heeft een wat kleinere, witte wortel, die taai is en niet eetbaar. De plant kan tot 0,9 meter hoog worden. De bloemen van deze wortelplant zijn klein en wit tot roze en groeien in een soort waaier, dat iets weg heeft van een vogelnestje, daarom wordt deze plant ook wel vogelnestje genoemd. 
Er zijn veel artikelen in de handel die de term 'wortelolie' gebruiken, dit zijn meestal oliën, waarbij aan een pure, basisolie enkele druppels etherische wortelzaadolie aan zijn toegevoegd. 
Van wortelzaadolie circuleren ook vele artikelen op internet over de (vermeende) natuurlijke SPF factor. Wortelzaadolie is echter een etherische olie, gemaakt van wortelzaden. Deze etherische wortelzaadolie kan alleen verdund op de huid worden gebruikt. De SPF van wortelzaadolie is daarmee waarschijnlijk niet zo groot als wordt beweerd (SPF tot 40 wordt vaak genoemd), eerder zal de SPF van wortelzaadolie, na verdunning, rond de 1-3 liggen. Meer informatie over natuurlijke zonnebrand oliën vindt u hier>>

Onze etherische wortelzaadolie wordt met stoomdestillatie gewonnen de gedroogde zaden van de wilde wortel. Wortelzaadolie is geelachtig van kleur. De houtige, aardse geur van wortelzaadolie zou een kalmerende werking hebben.


BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008