Rozenwater 100% Puur met een aangename rozengeur. Heerlijk verfrissend en verkoelend. Prima als gezicht- en bodymist te gebruiken maar ook als natuurlijke toner en reiniger. Hydrolaat of hydrosol van Rosa damascena of Damascus Roos.
Bezig met laden...
10%
visibility

Rozenwater 100ml Spray 100% Puur - Zonder Alcohol - Hydrosol, Hydrolaat Rosa damascena, Bulgaarse Roos

Rozenwater puur van de Damascus Roos, in handige sprayflacon. Onverdund en zonder toevoegingen. Rozenwater...

6,95

6,25

15%
visibility

Rozenwater 3x100ml Spray 100% Puur - Zonder Alcohol - Hydrosol, Hydrolaat Rosa damascena, Bulgaarse Roos

Voordeel: 3 sprayflessen met puur Rozenwater. Onverdund en zonder toevoegingen. Rozenwater werkt...

20,85

17,80

10%
visibility

Rozenolie en Rozenwater 100% - Voordeelset

Voordeelset met Rozenolie 10ml en Rozenwater 100ml Spray. Pure onbewerkte Rozenblaadjes producten. Onverdund en zonder toevoegingen....

25,20

22,70

5%
visibility

Rozenolie 100% 10ml - Etherische Olie - Rose Oil

Rozenolie puur uit Rosa damascena, Damascus Roos. Etherische Rozenolie in handige glazen druppelflacon. Essentiële Rozenolie: Onverdund...

19,95

18,95

5%
visibility

Rozenwater en Lavendelwater 100% Puur - Voordeelset

Voordeelset met Rozenwater 100ml en Lavendelwater 100ml Spray. Pure onbewerkte hydrosolen. Onverdund en zonder toevoegingen. Deze...

12,50

11,85

Rozenwater 100%

Puur rozenwater in een handige sprayflacon. Heerlijk als gezicht of body mist verder vaak gebruikt als toevoeging in zelfgemaakt, DIY producten. Werkt kalmerend en verwijdert onzuiverheden en sporen van make-up. Heeft een zachte, aangename rozengeur.
 

Wat is Rozenwater

Rozenwater is een hydrolaat of hydrosol. Dat zijn vloeistoffen met water als basis. Rozenwater blijft als bijproduct over, na het maken van etherische rozenolie door stoomdestillatie. Bij stoomdestillatie wordt hete waterdamp door rozenblaadjes geleid. In de stoom lossen dan allerlei biologische stoffen uit de rozenblaadjes op. Hierna wordt de stoom afgekoeld tot kamertemperatuur en daardoor ontstaat weer water (condensatie) uit de stoom. Olieachtige biologische stoffen, die met de stoom uit de rozenblaadjes zijn gekomen, blijven op het afgekoelde water drijven en deze olieachtige stoffen worden voorzichtig afgegoten: Dat is etherische rozenolie. Het geurige water dat overblijft wordt ook gebruikt, dit heet dan een rozen hydrolaat, hydrosol of rozenwater. U kunt rozenwater onverdund op de huid gebruiken. Rozenwater is verkoelend en verfrissend met een aangename geur. Zowel onze rozenolie als het rozenwater, worden dus gemaakt van de Damascus Roos.
 

Damascus Roos

De Damascus Roos of Rosa damascena is een bladverliezende rozenstruik van ongeveer 2 meter. De sterk geurende bloemen zijn roze tot licht rood. De struik wordt tegenwoordig in grote delen van de wereld geteeld. Er werd altijd gedacht dat deze soort rozenstruik door de kruisvaarders, tijdens de kruistochten, naar Europa is gebracht, vanuit Syrië. Recent zijn er echter aanwijzingen dat de Rosa damascena zijn oorsprong niet in Syrië heeft maar in Centraal Azië. Het winnen van Rozenolie en rozenwater uit rozenblaadjes is al beschreven in de Griekse oudheid, enkele eeuwen voor onze jaartelling. Rozenolie en rozenwater werden vroeger ook toegevoegd aan allerlei gerechten, om deze aromatiseren.
 

Gebruik Cosmetisch Rozenwater

U kunt Rozenwater op verschillende manieren gebruiken en er zijn veel recepten te vinden op internet, hieronder hebben we een aantal veel gebruikte toepassingen van Rozenwater op een rijtje gezet.
 

Gezicht en body mist

Rozenwater is prima als verfrissende lichaamsspray of gezicht spray te gebruiken, soms beter bekend als face en body mist spray. Rozenwater kunt u onverdund sprayen op uw lichaam. Rozenwater als spray is niet zo sterk als een eau de toilette of parfum. De geur is dus minder 'aanwezig. Bij gebruik op het gezicht eindje ervan af houden, zodat de make-up in orde blijft
 

Reinigen van uw gezicht, natuurlijke toner

Rozenwater wordt vaak gebruikt als een natuurlijke toner. Makkelijk voor het verwijderen van make-up resten en verwijderen van een resten van gezichtsmaskers.
U kunt uw gezicht reinigen door op een wattenschijfje een paar keer rozenwater te sprayen en hiermee uw gezicht schoon te maken.

 

Fris laten ruiken kleden of lakens

Pak een spuitfles en meng rozenwater 50/50 met kraanwater. Spuit het geurende water lichtjes op (vloer-) kleden, kussens en lakens.BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


De waardering van www.berivita.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1820 reviews.
© 2008-2021 - BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek.