cederhout olie cedarwood 50ml Cedrus Deodara olie etherische olie aluminiumfles etherische olie 50ml canister certificaat berivita
cederhout olie cedarwood 50ml
Cedrus Deodara olie
etherische olie aluminiumfles
etherische olie 50ml canister
certificaat berivita

Cederhout Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Cedarwood Oil

Cederhoutolie 100% zuiver. Gewonnen uit de Cedrus deodora​ of Cedarwood. In stevige aluminium fles met garantiesluiting. Zuivere Cederolie, essentiële olie zonder toevoegingen. Inhoud 50ml.

Variant:
14,95
per canister
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 14,95
2 € 14,45 € 14,95 3% korting
3 € 14,20 € 14,95 5% korting
4 € 13,95 € 14,95 6% korting
cederhout olie cedarwood 50ml
Cederhout Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Cedarwood Oil
14,95
per canister
  • Krachtige Geur
  • Voordelige Canister (zonder druppelaar)
  • 100% Plantaardig

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Cederhout Etherische Olie 50ml

Cedrus deodora

 

  • Geur: zoet, houtig, atlas cederachtig
  • Extractiemethode: stoomdestillatie takken Himalaya Ceder
  • Herkomst: India
 

Wat is Cederhoutolie

De Cederboom, waarvan onze Cederolie wordt gemaakt, is de Himalaya Cederboom. Deze groeit met name in bergachtige gebieden van Noord-India. De Cederboom kan erg hoog worden en heeft een typische pyramidevormige kroon. De Cederboom is een naaldboom. Overigens worden andere etherische oliën, afkomstig van Noord-Amerikaanse Juniperus soorten ook wel Rode Cederolie genoemd. In de aromatherapie zijn de werking van die soorten echter niet hetzelfde. Échte cederolie, tegenstelling tot rode cederolie, is vaak wat huidvriendelijker.
Onze Cederolie is afkomstig van de Himalaya Cederboom. De houtige geur van cederhout olie zou een gunstig effect op depressie en angstgevoelens hebben en de luchtwegen ondersteunen, zowel bij mens als dier.
Cederbomen worden niet aangevreten door insecten. Daarom wordt de geur van deze etherische cederolie vaak gebruikt als afwerend middel tegen insecten, zoals motten, vliegen en muggen, meestal in combinatie met citronella olie.
Pure Neemolie wordt ook veel toegepast als natuurlijk afwerend middel tegen muggen: Een recept hiervoor vindt u hier.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

Op de huid 

Huidolie: los 10 tot 15 druppels cederhout olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie als drager of basisolie.

 

Stomen

1-2 druppels cederolie toe voegen aan een schaaltje heet water en naar behoefte als stoombadje gebruiken, dit zou slijmoplossend werken bij verkoudheid. Niet geschikt voor kinderen ivm gevaar op verbranding.
 

Motten

Leg 2-4 druppels cederhout olie op een watje en leg deze in de kledingkast om motten op afstand te houden.

Etherische Cederhout olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals PatchouliAnijsBergamotCitroen, Eucalyptus, Geranium, Rozemarijn, Sinaasappel, Wierook en  Lavendel

Cederhout Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap/borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken.
Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: 100% Cederhout Olie Cedarwood Oil, Cedrus deodora​,Himalaya Cederolie
CASnr: 68991-36-6.

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008