Papaja Poeder 100% Puur - Papaya Leaf PowderBezig met laden...
Papaja Poeder 100% Zuiver 100gr - Papaya Leaf Powder
Papaja Poeder 100% Zuiver 100gr - Papaya Leaf Powder
(0)
€ 5,95
Prijs per 100gr
Papaja Poeder 100% Zuiver 1kg - Papaya Leaf Powder
Papaja Poeder 100% Zuiver 1kg - Papaya Leaf Powder
(0)
€ 25,95
Prijs per kg
Papaja Capsules 60 stuks - Poeder van Carica Papaya
Papaja Capsules 60 stuks - Poeder van Carica Papaya
(0)
€ 11,95
Prijs per 60 capsules
Papaja Capsules 180 stuks - Poeder van Carica Papaya
Papaja Capsules 180 stuks - Poeder van Carica Papaya
(0)
€ 30,95
Prijs per 180 capsules

Papaya Poeder Zuiver

Papaya poeder is een fijngemalen, natuurlijk poeder. Papaya poeder komt uit India en wordt al sinds de oudheid gebruikt als natuurlijke huidverzorging en verwerkt in allerlei cosmetica. Een andere naam voor Papaja of Papaya is PawPaw. Papaya poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking.
 

Wat is Papaya poeder

Papaya poeder wordt gemaakt van Papaya bladeren. Deze bladeren komen van de papayaplant Carica papaya. De papaya boom wordt ongeveerr 5 tot 10 meter. De boom heeft een lange, kale stam met bovenin takken met bladeren. De boom komt veel voor in Zuid-Amerika en dan met name Mexico. Daarnaast is de Papaya boom in de 16de eeuw naar India gekomen met handelaren. Tegenwoordig is India verruit de grootste producent van Papaya producten.
De groene bladeren van de Papaja boom worden geplukt, gewassen en gedroogd. Van de gedroogde bladeren wordt poeder gemalen: Papaya bladpoeder. Dit natuurlijke poeder is vrijwel geurloos en lichtgroen tot groen van kleur.

 

Toepassingen Papaya Poeder

Papaya poeder heeft een lange geschiedenis als bestanddeel van huidverzorgingsproducten. Dit natuurlijke poeder wordt vaak toegevoegd aan zepen, kleimaskers, lotions, scrubs en andere cosmetica.
Papaya bladeren bevatten een uniek enzym: Papaïne. Dit enzym is kan bepaalde eiwitten afbreken in kleinere verbindingen. Daarom wordt papaïne gebruikt voor het verwijderen van dode huidcellen, bepaalde insectenbeten en desinfectie van de huid. Daarnaast wordt papaïne gebruikt in leerlooierijen om leer soepel te maken.
Papaya poeder wordt gebruikt bij de verzorging van een onzuivere, acne huid. Omdat papaja poeder de huid een beetje lichter kan maken, wordt papaya poeder ook gebruikt tegen donkere plekjes, pigmentplekken en huidbeschadigingen door de zon.

 


De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008