Bhringraj Poeder 100% Puur - Eclipta AlbaBezig met laden...
Bhringraj Poeder 100% Zuiver 100gr - Eclipta Alba
Bhringraj Poeder 100% Zuiver 100gr - Eclipta Alba
(0)
€ 6,90
Prijs per 100gr
Bhringraj Poeder 100% Zuiver 1kg - Eclipta Alba
Bhringraj Poeder 100% Zuiver 1kg - Eclipta Alba
(1)
€ 28,95
Prijs per kg

Bhringraj Poeder

Bhringraj poeder is een fijngemalen, natuurlijk poeder gemaakt van Eclipta Alba bladeren. Bhringraj poeder komt uit India en wordt daar al sinds de oudheid gebruikt als natuurlijke haarverzorging. Bhringraj poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking.
 

Wat is Bhringraj poeder

Bhringraj poeder wordt gemaakt van de plant Eclipta Alba. De plant groeit met name in de tropische gebieden van India. Van deze plant is geen Nederlandse naam. In het Engels wordt de plant wel 'false daisy' genoemd omdat de plant een beetje lijkt op de magriet. In Suriname staat deze plant bekend als luisawiri.
De groene bladeren, van de Eclipta Alba, worden geplukt, gewassen en gedroogd. Van de gedroogde bladeren wordt poeder gemalen: Bhringraj bladpoeder. Dit natuurlijke poeder is lichtgroen tot groen van kleur. Bhringraj bladeren worden in de Ayurveda gebruikt, onder andere om de lever te reinigen. Ayurveda is een traditionele geneeswijze uit India.

 

Eigenschappen Bhringraj Poeder

Bhringraj poeder is een belangrijk ingrediënt in Ayurvedische recepten. Bhringraj poeder zou reinigende en kalmerende effecten hebben op de hoofdhuid. Bhringraj geeft een bruine gloed op het haar, als het haarmasker lang blijft zitten op de haren. Zoals met meer natuurlijke producten, wordt ook geclaimd dat Bhringraj poeder de haargroei zou stimuleren en roos verminderen. Bhringraj poeder wordt ook gebruikt als grondstof in allerlei cosmetische producten voor de haren.
 

Gebruik Bhringraj Poeder

Bhringraj poeder kunt u op verschillende manieren gebruiken. Om een haarmasker met Bhringraj poeder te maken,
schept u enkele eetlepels Bhringraj poeder in een glazen of stenen bakje, geen metaal. Voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje/lepel, tot er geen brokken of stukjes meer zijn er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik, voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra Bhringraj poeder toe.
Masseer deze Bhringraj pasta in uw haren en hoofdhuid haar als deze nog handwarm is. Het kan een klein beetje gaan schuimen. Ongeveer 10-15 minuten laten intrekken en vervolgens goed uitspoelen met ruim lauw water. Hoe langer de inwerktijd, hoe meer bruin kleuring van de haren.
Let op: Laat het haarmasker nooit helemaal indrogen of hard worden.

Na afspoelen de huid of haar droog deppen met een handdoek en eventueel enkele druppels pure haarolie aanbrengen zoals Amla Olie, Castor olie of Cacay Olie.

U kunt ook Bhringraj poeder mengen met Shikakai, Amla en Reetha, Wasnoten en dit mengsel gebruiken om uw haar te verzorgen.De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008