Tulsi Poeder 100% PuurBezig met laden...
Tulsi Poeder 100% Zuiver 100gr
(0)
Tulsi poeder 100% zuiver en natuurlijk poeder voor huid en haar verzorging. Tulsi poeder wordt gemaakt van verse, gewassen bladeren van Tulsi, ook wel heilig Basilicum genoemd.
€ 4,95
Prijs per 100gr
Tulsi Poeder 100% Zuiver 1kg
(0)
Tulsi poeder 100% 1kg. Tulsi is een zuiver en natuurlijk poeder voor huid en haarverzorging. Tulsi poeder wordt gemaakt van verse, gewassen bladeren van Tulsi, ook heilig Basilicum genoemd.
€ 25,95
Prijs per 1kg
Tulsi Capsules 60 stuks - Poeder van Ocimum Sanctum
(0)
Tulsi 450mg capsules bevatten 100% natuurlijk en onbewerkt Tulsi poeder. Zou stress verminderen en uithoudings- en concentratievermogen bevorderen.
€ 11,95
Prijs per 60 capsules
Tulsi Capsules 180 stuks - Poeder van Ocimum Sanctum
(0)
Tulsi 450mg capsules bevatten 100% natuurlijk en onbewerkt Tulsi poeder. Zou stress verminderen en uithoudings- en concentratievermogen bevorderen.
€ 30,95
Prijs per 180 capsules
Basilicum Olie 100% 10ml - Etherische Olie
(0)
Heerlijke Basilicum Olie van de Ocimum basilicum. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Basilicum essentiële olie, zonder toevoegingen: 100% Puur.
€ 5,95
Prijs per druppelfles

Tulsi Poeder

Tulsi poeder is een fijngemalen, natuurlijk poeder van Tulsi bladeren. Tulsi poeder komt uit India en wordt daar al sinds de oudheid gebruikt in de traditionele geneeskunde. Tulsi poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakkingen.
 

Wat is Tulsi

Tulsi poeder wordt gemaakt van een soort Basilicum, de Ocimum sanctum. Deze plant wordt ook wel heilig Basilicum genoemd. Tulsi is een heilige plant uit India en familie van de Basilicum zoals wij die kennen en gebruikt wordt voor onze Basilicum olie, deze vindt u hier>>
De heilige basilicum kan tot 1 meter hoog worden en is een groene plant met rode bloemetjes. Tulsi speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van veel Indiërs. Het geeft een frisse, kruidachtige geur af. De plant is veel te vinden rond tempels in India, vandaar ook de term "heilig" in de naam. Tulsi zou beschermen tegen geesten en gezondheid en geluk brengen. Van de gedroogde, verse bladeren wordt Tulsi poeder gemalen. Tulsi poeder heeft een typische, frisse kruidengeur en is grijsachtig tot groen van kleur.

 

Toepassingen Tulsi Poeder

Tulsi poeder heeft sterk antioxidatieve eigenschappen en wordt daarom gebruikt als grondstof in allerlei cosmetische producten voor de haren en huid. Het zou helpen bij een onzuivere huid en acne. Daarnaast wordt beweerd dat, regelmatig gebruik van Tulsi poeder, huidveroudering zou vertragen. Verder wordt Tulsi poeder soms door granen gemengd om ongedierte te verjagen.
 

Gebruik Tulsi Poeder

Tulsi poeder kunt u op verschillende manieren gebruiken voor huid en haar. Op internet zijn er vele recepten te vinden.
Om een pasta te maken voor uw huid en haren met Tulsi poeder kunt u enkele eetlepels Tulsi poeder in een glazen of stenen bakje, geen metaal, doen. Voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje/lepel, tot er geen brokken of stukjes meer zijn er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik, voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra Tulsi poeder toe.
Masseer deze Tulsi pasta in uw haren, hoofdhuid of op de huid als deze nog handwarm is. Het kan een klein beetje gaan schuimen. Ongeveer 5-10 minuten laten intrekken en vervolgens goed uitspoelen met ruim lauw water.
Let op: Laat de pasta nooit helemaal indrogen of hard worden.
Na afspoelen de huid of haren droog deppen met een handdoek en eventueel enkele druppels pure olie aanbrengen zoals Amla OlieCastor olie of Cacay Olie.


De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008