Wintergroen Olie - Etherische Olie WintergreenBezig met laden...
Wintergroen Olie 100% 10ml - Wintergreen Etherische Olie
(1)
Heerlijke Wintergroen Olie, ook Wintergreen van Gaultheria procumbens bladeren. Etherische olie in handige druppelfles van glas. Zuivere Wintergreen essentiële olie, zonder toevoegingen: Puur.
€ 5,90
Prijs per druppelfles
Wintergroen Olie 100% 50ml - Wintergreen Etherische Olie
(0)
Krachtige Wintergreen Olie, ook Wintergroen genoemd van Gaultheria procumbens. Etherische olie in stevige canister van 50ml. Zuivere Wintergreen essentiële olie, zonder toevoegingen: Puur.
€ 13,95
Prijs per Canister

Etherische Wintergroen Olie 

Wintergreen, Gaultheria procumbens Oil


Geur: zoet, houtig en warm
Extractiemethode: stoomdestillatie geweekte bladeren van Gaultheria procumbens
Herkomst: Nepal

 

Wat is Wintergroen Olie

Wintergroen Olie, ook wel Wintergreen genoemd, is een etherische olie die, door stoomdestillatie, wordt gewonnen uit geweekte bladeren van de Gaultheria procumbens of Gaultheria fragrantissima.
Van oorsprong komt deze plant, ook wel Bergthee genoemd, voor aan de voet van Himalaya, Nepal en Noord-Amerika. Tegenwoordig wordt Wintergreen op veel meer plekken in de wereld geteeld en is het een populaire tuinplant.
Wintergreen is een groenblijvende plant, ook in de winter, vandaar de naam Wintergroen. De plant, die ongeveer 15cm hoog kan worden, hoort bij de familie van de heideplanten en draagt rode bessen die uit witte of rozeachtige bloemen komen.
Wintergreen is van nature zeer rijk aan methylsalicylaat, net als de berk. Methylsalicylaat is een stof die tegenwoordig bekend is als ontstekingsremmende pijnstiller en bloedverdunner. Methylsalycilaat wordt op grote schaal chemisch gemaakt en staat bekend onder de merknaam Aspirine©
Natuurlijk methylsalicylaat zou effectiever zijn dan de kunstmatig gemaakte methylsalicylaat. Van oudsher zijn er dan ook veel medicinale toepassingen van Wintergreen. Er zijn beschrijvingen van het gebruik van Wintergreen uit Indiaanse en Indiase geneeskunde. Tegenwoordig is Wintergreen een veel gebruikt bestanddeel van producten tegen spierpijn en gewrichtspijn.
Wintergreen wordt ook gebruikt als smaak- en geurstof in tandpasta's, mondspoelingen en snoep. 
De zoetekruidige en houtige geur van Wintergroen Olie is behoorlijk dominant en zou activerend werken en een frisse binnenruimte geven. Het zou trage en verstarde gedachten kunnen verminderen.

 

Huid

Huidolie of massage olie: los 10 tot 15 druppels Wintergroen Olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.
Huid reinigen zonder olie: 3-4 druppels Wintergroen Olie toevoegen aan 200ml gekookt water, mengen en daarmee de huid tot 2x per dag schoonmaken.

 

Verdamping

Aromalamp: 5-6 druppels Wintergroen Olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels Wintergroen Olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie met koude diffusie.

 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels Wintergroen Olie op in een neutrale badolie, dat werkt als emulgator en voeg dit toe aan het badwater. 

Bevat: Wintergroen, Wintergreen Olie 100%


BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008