Muntblad Poeder 100% Puur - MintBezig met laden...
Munt Poeder 100% Zuiver 100gr - Mint
(0)
Munt, mint poeder voor de huid. 100% zuiver en natuurlijk poeder van munt bladeren, Peppermint arvensis. Muntblad poeder wordt gebruikt als natuurlijk bestanddeel voor op de huid. Frisse geur.
€ 6,95
Prijs per 100gr
Munt Poeder 100% Zuiver 1kg - Mint
(0)
Munt, mint poeder voor de huid, 1kg. 100% zuiver en natuurlijk poeder van munt bladeren, Peppermint arvensis. Muntblad poeder wordt gebruikt als natuurlijk bestanddeel voor op de huid. Frisse geur.
€ 26,95
Prijs per kg
Pepermuntolie 100% 10ml - Etherische Olie
(0)
Heerlijke Pepermuntolie van de mentha piperita. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Pepermunt essentiële olie, zonder toevoegingen: Puur.
€ 5,95
Prijs per druppelfles

Munt blad poeder

Munt poeder is een fijngemalen, natuurlijk poeder van het frisse kruid mint, de Peppermint arvensisMuntblad poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking.
 

Wat is Munt poeder

Munt poeder wordt gemaakt van een kruid de Mentha,  Peppermint arvensis. Deze muntplant wordt in het Nederlands ook wel Akkermunt genoemd. De geurende plant wordt 15 tot 40cm hoog. Akkermunt groeit op vochtige grond, die rijk is aan voedsel. Er zijn verschillende verklaringen voor de naam. Munt of mint zou komen van het Griekse Menthê, dochter van de watergod Cocytus, die door Hades, god van de onderwereld, bemind werd en door de jaloerse echtgenoot Persephone in een plant werd veranderd. Mint kan echter ook afstammen van het Griekse Minthos, dat duidt op de geur van de plant. Arvensis betekent dat het graag op vochtige akkers groeit.
Om munt poeder te maken worden geselecteerde bladeren geplukt, gewassen met schoonwater en vervolgens gedroogd. Na het drogen worden de muntbladeren fijngemalen tot een groen, geurend poederr: Muntblad poeder
We hebben ook pepermuntolie in ons assortiment, dat is familie van de plant waarvan de munt bladeren komen, deze vindt u hier>>

 

Eigenschappen Munt Poeder

Muntblad poeder is rijk aan antioxidanten en wordt om die reden gebruikt voor de huid. Muntblad poeder is groen van kleur en heeft een typische mint geur. Van muntblad poeder wordt beweerd dat het rimpels en fijne lijntjes kan vervagen bij gebruik op de huid. Verder zou het ook werken tegen jeuk en zwellingen, hiervoor worden ook gekneusde muntbladeren gebruikt. Daarnaast maakt muntblad poeder de huid wat minder vet en is het ook te gebruiken bij een vette, onzuivere huid. U kunt zelf muntbladeren uit de tuin gebruiken of ons muntblad poeder.
 

Gebruik Muntblad Poeder

Muntblad poeder kunt u op verschillende manieren gebruiken. Op internet zijn vele recepten te vinden van muntblad voor op de huid.
Om een pasta te maken voor het gezicht schept u enkele eetlepels muntblad poeder in een glazen of stenen bakje, geen metaal, en voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje/lepel, tot er geen brokken of stukjes meer zijn er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik, voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra muntblad poeder toe.
Masseer deze muntblad pasta in op de huid of gezicht als deze nog handwarm is. Ongeveer 10-15 minuten laten intrekken en vervolgens goed uitspoelen met ruim lauw water.
Let op: Laat het de pasta nooit helemaal indrogen of hard worden.
Na afspoelen de huid droog deppen met een handdoek en eventueel enkele druppels pure olie aanbrengen zoals Amla OlieCastor olie of Cacay Olie.

Muntblad poeder is uitsluitend voor uitwendig gebruik


De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008