Cassia Poeder 100% Puur - Neutrale Henna

We hebben ook 'gewone' henna poeder, deze vindt u hier>>
Bezig met laden...
Cassia Poeder 100% Zuiver 100gr - Neutrale Henna
Cassia Poeder 100% Zuiver 100gr - Neutrale Henna
(0)
€ 5,95
Prijs per 100gr
Cassia Poeder 100% Zuiver 1kg - Neutrale Henna
Cassia Poeder 100% Zuiver 1kg - Neutrale Henna
(0)
€ 28,50
Prijs per kg
Henna Poeder 100% Zuiver 100gr
Henna Poeder 100% Zuiver 100gr
(3)
€ 4,95
Prijs per 100gr

Cassia poeder is een fijngemalen, natuurlijk poeder. Cassia poeder komt uit India en wordt daar al sinds de oudheid gebruikt voor de natuurlijke verzorging van de haren, het werkt als een natuurlijke conditioner. 
 

Wat is Cassia poeder

Cassia poeder wordt gemaakt van de plant Cassia Obovata. Hiervoor worden de bladeren van deze plant gewassen, gedroogd en vermalen tot een fijn poeder. 
Er zijn twee soorten Cassia die vaak worden verward en voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Naast de Cassia Obovata is er ook de Cassia Auriculata, dat is een geneeskrachtig kruid, dat vaak wordt gebruikt om in te nemen. Cassia poeder wordt ook wel blonde of neutrale henna genoemd. Cassia poeder is een Ayurvedisch kruid dat vrijwel geurloos is en groen van kleur. 

 

Eigenschappen Cassia Poeder

Cassia poeder is pH neutraal en wordt gebruikt als een natuurlijke conditioner verder geeft blonde haren een gouden gloed. Bij donkerder haren heeft Cassia poeder nauwelijks effect op de kleur. De kleur die Cassia geeft, na een haarmasker, blijft meestal ongeveer een maand zichtbaar.
Cassia poeder zou ook helpen bij broze en beschadigde haren, doordat het de haren voller en glanzender laat lijken. Dit komt omdat Cassia poeder een dun laagje op de haren aanbrengt. Hierdoor voelt het haar dikker aan, bovendien gaat het klitten van haren tegen. Zoals vaker bij haarproducten, wordt ook van Cassia producten beweerd dat het haaruitval zou verminderen.
Cassia poeder wordt ook gebruikt als grondstof in allerlei cosmetische producten voor de haren.


De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008