Kurkuma, Geelwortel Poeder 100% Puur

We hebben ook Kurkuma olie in ons assortiment, deze vindt u hier>>
Bezig met laden...
Kurkuma Poeder 100% Zuiver 100gr - Geelwortel - Turmeric Powder
Kurkuma Poeder 100% Zuiver 100gr - Geelwortel - Turmeric Powder
(0)
€ 4,95
Prijs per 100gr
Kurkuma Poeder 100% Zuiver 1kg - Geelwortel - Turmeric Powder
Kurkuma Poeder 100% Zuiver 1kg - Geelwortel - Turmeric Powder
(0)
€ 20,95
Prijs per 1kg
Kurkuma Olie 100% 10ml - Etherische Olie Geelwortel - Turmeric Oil
Kurkuma Olie 100% 10ml - Etherische Olie Geelwortel - Turmeric Oil
(0)
€ 5,95
Prijs per druppelfles
Kurkuma Capsules 60 stuks - Poeder van Geelwortel, Turmeric
Kurkuma Capsules 60 stuks - Poeder van Geelwortel, Turmeric
(0)
€ 9,95
Prijs per 60 capsules
Kurkuma Capsules 180 stuks - Poeder van Geelwortel, Turmeric
Kurkuma Capsules 180 stuks - Poeder van Geelwortel, Turmeric
(0)
€ 26,95
Prijs per 180 capsules

Kurkuma Poeder

Kurkuma poeder wordt gemaakt door het fijnmalen van wortels van de Geelwortel plant. Dit oranje tot geelachtige poeder wordt gebruikt als ingrediënt in allerlei cosmetische producten of als bestanddeel in Ayurvedische huid en haarproducten. Kurkuma poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking. 
Kurkuma Olie wordt gewonnen uit de wortels van de Kurkuma plant, deze komt van nature veel voor in India, waar dan ook een groot deel van de productie plaatsvindt. De Kurkuma plant is nauw verwant aan de gemberplant. Kurkuma wordt ook wel, weinig verrassend, Geelwortel genoemd maar staat ook bekend onder de namen Turmeric, Koenjit, Gele Gember, ​Curcuma longa en Indische Saffraan. Kurkuma wortel poeder is een belangrijke gele grondstof bij de productie van bepaalde levensmiddelen zoals mosterd, melkproducten en gele rijst.
Kurkuma is ook een bestanddeel curries. Het maakt ook deel uit van allerlei kruidenmengsels zoals het in India populaire Garam masala. De gele kleur van Kurkuma komt van het pigment curcumine. In sommige Hindoe tradities speelt Kurkuma poeder een belangrijke rol. Zo smeert de bruid, bij bruiloften, haar lichaam in met Kurkuma poeder voor een goed huwelijk. Bij pasgeboren baby's wordt Kurkuma op het voorhoofd gewreven, dit zou geluk brengen.
 

Eigenschappen Kurkuma poeder

Kurkuma zou antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Vandaar dat het bij bepaalde huidaandoeningen, de huid kan kalmeren en roodheid verminderen. Verder zou het helpen bij een onzuivere acné gevoelige huid. Daarnaast hydrateert het de huid en helpt deze te verzorgen.
Kurkuma wordt ook wel toegevoegd aan shampoo's om haarverlies te verminderen vooral bij dunner wordend haar. Als haarmasker zou het ook roos verminderen.
Let op: Bij grijs, wit of gebleekt haar kan gebruik van Kurkuma poeder, het haar tijdelijk een geelachtige kleur geven. Goed wassen zou deze kleur moeten laten vervagen, verdwijnen.
 

Gebruik Kurkuma poeder

Kurkuma poeder kunt u gebruiken naar eigen inzicht in b.v. eigen gemaakte, DIY cosmetica of huidverzorgingsproducten. Oplossen in een kleine hoeveelheid water of natuurlijke olie of toevoegen aan pasta's voor het gezicht, haren en lichaam. Let wel goed op dat Kurkuma vlekken kan maken op alles waar het mee in aanraking komt.
 

Voorbeeld van een recept voor een huid- en haarpasta met Kurkuma poeder

Schep enkele eetlepels Kurkuma poeder in een glazen of stenen bakje liever geen metaal en voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje, tot er geen brokken of stukjes meer zijn en er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik, voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra Kurkuma poeder toe. Soms wordt er nog een beetje zwarte peper toegevoegd, dit zou de werking van Kurkuma poeder versterken.
Breng de pasta aan op uw huid of haar als deze nog handwarm is. Ongeveer 10 minuten laten intrekken en vervolgens afspoelen met ruim lauw water. Let op: Laat de pasta nooit helemaal indrogen of hard worden. 
Laat een masker niet langer dan 10 minuten inwerken vanwege een kleine kleurverandering die kan optreden van de huid. Dit is echter niet blijvend. Bij twijfel test kurkuma eerst op een niet zichtbaar stukje huid of haar.
Na afspoelen de huid of haar droog deppen met een handdoek en eventueel een pure huidolie aanbrengen zoals Arganolie.

We hebben ook Kurkuma olie in ons assortiment, deze vindt u hier>>
Kurkuma poeder is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008