Jeneverbes Olie - Etherische Olie JuniperBezig met laden...
Jeneverbes Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Juniper Oil
Jeneverbes Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Juniper Oil
(0)
€ 5,95
Prijs per Druppelflacon
Jeneverbes Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Juniper Oil
Jeneverbes Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Juniper Oil
(0)
€ 17,95
Prijs per canister
Jeneverbes Olie Liter 100%  - Etherische Juniper Berry Oil
Jeneverbes Olie Liter 100% - Etherische Juniper Berry Oil
(0)
€ 179,95
Prijs per liter
Aroma Diffuser met Afstandsbediening - Ultrasone Vernevelaar voor Etherische Olie - 500ml
Aroma Diffuser met Afstandsbediening - Ultrasone Vernevelaar voor Etherische Olie - 500ml
(2)
€ 31,90
Prijs per stuk

Jeneverbes Olie 100% Puur 

Juniperus communis, Juniper Berry Oil


Geur: Dennenachtig, Kruidig, Warm
Extractiemethode: stoomdestillatie uit jenever bessen
Herkomst: India

Pure Jeneverbes Olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit bessen van de jeneverbes struik, Juniperus communis. De jeneverbes is een groenblijvende conifeer die hoort tot de cipressen familie. Deze jeneverbes komt tegenwoordig algemeen voor, ook in Nederland en België, de struik kan tot zo'n 10 meter hoog worden. De jeneverbessen die hieraan groeien zijn zogenaamde schijnbessen. In feite zijn het een soort zaadkegels. De bessen hebben zo'n twee jaar nodig om te rijpen en gaan in die tijd van een groene naar een donkerblauwe kleur. Deze jeneverbessen worden gebruikt om onze etherische Jeneverbes Olie te maken.
Overigens worden de bessen ook gebruikt om geur te geven aan allerlei dranken, zoals gin en jenever. De naam jenever/genever komt van de Jeneverbes.
Door de geschiedenis heen worden jeneverbessen veelvuldig gebruikt voor allerlei toepassingen. Zo werden/worden allerlei geneeskrachtige effecten aan jeneverbessen toegeschreven maar werd ook de geur gebruikt voor religieuze doeleinden, zoals wierook. Deze vermeldingen gaan van de oude Egyptenaren tot de Tibetanen. De struik werd gezien als bescherminig tegen de duivel maar ook als symbool van kuisheid. De gehele struik is sterk geurend, wij gebruiken voor onze jeneverbes etherische olie alleen de bessen. 

De warme, kruidige dennengeur van Jeneverbes Olie zou een verfrissend werken maar ook kalmerend. Daarom wordt de Jeneverbes Olie, middels verdamping, onder andere gebruikt door mensen die last hebben van vermoeidheid, angst of zeer gespannen zijn. Daarnaast zou verdampen van Jeneverbes Olie een effect hebben bij griep, verkoudheidsverschijnselen en problemen met de luchtwegen.


BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Achteraf betalen met Klarna
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008