Walnoten Poeder 100% Puur



Bezig met laden...
Walnotenschil Poeder 100% Zuiver 100gr - Walnut Shell Powder
(1)
Walnoten poeder is fijngemalen en onbewerkt poeder van walnootdoppen of schillen. Dit zuivere poeder ruikt natuurlijk en kan worden gebruikt in als natuurlijk scrub ingrediënt in natuurlijke cosmetica
€ 4,95
Prijs per 100gr
Korting -20%
Walnotenschil Poeder 100% Zuiver 1kg - Walnut Shell Powder
(0)
Walnoten poeder is fijngemalen, onbewerkt natuurlijk poeder van walnoot doppen. Dit zuivere poeder kan worden gebruikt in als natuurlijk scrub in natuurlijke cosmetica en huidpasta's.
€ 29,95 € 23,95
Prijs per kg
Natriumbicarbonaat, Baking Soda 100% Zuiver 100gr - Zuiveringszout
(0)
Natriumbicarbonaat, ook wel baking soda of zuiveringszout genoemd is een veelzijdig poeder. Baking soda wordt gebruikt tegen vlekken, als schoonmaakmiddel en in DIY cosmetica.
€ 2,95
Prijs per 100gr

Walnootschil Poeder 

Walnoten poeder wordt gemaakt door het fijnmalen van de walnoot schillen of doppen, van walnoten. Dit lichtbruine, natuurlijke poeder wordt gebruikt als grondstof in allerlei cosmetische producten, als natuurlijk scrub bestanddeel. De gemalen schillen blijven redelijk hard en daarom prima te gebruiken als natuurlijk scrub ingrediënt. Hiermee kunt u eenvoudig zelf een natuurlijke scrub maken zonder silica of kunststoffen 'balletjes'. Ons walnoten poeder wordt verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking.

De walnoten die voor het maken van het walnotenschil poeder wordt gemaakt komt van de van de soort Juglans Regia, een zeer bekende notenboom, die wel 20-30 meter hoog kan worden. Overigens vallen walnoten strikt genomen niet onder de noten maar onder de steenvruchten. 
Walnoten worden ook wel okkernoten genoemd en groeien pas aan deze bomen als ze tenminste 15 jaar oud zijn. De groene, bijna ronde vrucht heeft een stevige bolster. Na rijping barst deze open en vallen de walnoten op de grond. Vervolgens worden de walnoten gedroogd en daarna kan, het binnenste van deze walnoten, prima worden gegeten. De doppen of harde schillen kunnen na fijnmalen tot poeder gebruikt worden in scrubs van, natuurlijke, cosmetica maar worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor het polijsten van metalen, onder andere ini de vliegtuigindustrie. Overigens wordt van walnoten ook olie gemaakt, deze is echter vooral voor gerechten geschikt en bedoeld, voor cosmetica zijn er geschiktere oliën, die vindt u hier>>.
Walnotenschil poeder is voor elk huidtype geschikt.



De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008