Lavendelwater 100% Puur met een aangename lavendelgeur. Heerlijk verfrissend, ontspannend en rustgevend. Prima als gezicht- en bodymist te gebruiken maar ook als natuurlijke toner en reiniger. Hydrolaat of hydrosol van Lavandula angustifolia.
Bezig met laden...
10%
visibility

Lavendelwater 100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat - Zonder Alcohol

Lavendelwater puur van lavendelplant bloemen, ook wel Lavandula angustifolia genoemd. In handige...

6,95

6,25

15%
visibility

Lavendelwater 3x100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat - Zonder Alcohol

Voordeel: 3 sprayflessen met puur Lavendelwater van lavendelbloemen, ook wel Lavandula angustifolia...

20,85

17,80

25%
visibility

Lavendelolie 100% 10ml - Etherische Olie

Heerlijke Lavendelolie van de Lavandula Officinalis. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere lavendelolie...

7,95

5,95

5%
visibility

Rozenwater en Lavendelwater 100% Puur - Voordeelset

Voordeelset met Rozenwater 100ml en Lavendelwater 100ml Spray. Pure onbewerkte hydrosolen. Onverdund en zonder toevoegingen. Deze...

12,50

11,85

10%
visibility

Lavendelolie en Lavendelwater 100% Puur - Voordeelset

Voordeelset met Lavendelolie 10ml en Lavendelwater 100ml Spray. Pure onbewerkte lavendelproducten. Onverdund en zonder toevoegingen....

12,20

11,00

10%
visibility

Jasmijnwater 100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat - Zonder Alcohol

Jasmijnwater spray van jasmijn bloemen, ook wel Jasminum Sambac genoemd. In handige sprayflacon. Onverdund...

6,95

6,25

Lavendelwater 100% Spray 

Puur lavendelwater in een handige sprayflacon. Heerlijk als gezichts of body mist en ideaal om toe te voegen aan zelfgemaakte, DIY producten. Werkt ontspannend en verwijdert onzuiverheden en sporen van make-up. Heeft een zachte, aangename lavendelgeur.
 

Wat is Lavendelwater

Lavendelwater is een hydrolaat of hydrosol. Dat zijn vloeistoffen met water als basis. Lavendelwater blijft als bijproduct over, na het maken van etherische lavendelolie door stoomdestillatie. Bij stoomdestillatie wordt hete waterdamp door lavendelbloem blaadjes geleid. In de stoom lossen dan allerlei biologische stoffen uit de lavendelblaadjes op. Hierna wordt de stoom afgekoeld tot kamertemperatuur en daardoor ontstaat weer water (condensatie) uit de stoom. Olieachtige biologische stoffen, die met de stoom uit de lavendelblaadjes zijn gekomen, blijven op het afgekoelde water drijven en deze olieachtige stoffen worden voorzichtig afgegoten: Dat is etherische lavendelolie. Het geurige water dat overblijft wordt ook gebruikt, dit heet dan een lavendel hydrolaat, hydrosol of lavendelwater. U kunt lavendelwater onverdund op de huid gebruiken. Lavendelwater is verkoelend, ontspannend en rustgevend met een zeer aangename lavendelgeur. Zowel onze lavendelolie als het lavendelwater, worden dus gemaakt van de lavendelplant, ook wel lavandula angustifolia, officinalis genoemd.
 

Lavendel

De lavendelplantlavandula angustifoliaofficinalis, is een kleine struik. Lavendel wordt meestal niet hoger dan ongeveer een meter. De bloemen hebben een diep paarse kleur en heerlijke geur. Vanwege deze mooie kleur en sterke geur, worden lavendel planten vaak in tuinen geplant. Lavendelwater en lavendelolie worden veel gebruikt in cosmetica, zepen en parfum. Vroeger werden lavendelolie en water ook toegevoegd aan allerlei gerechten, om deze aromatiseren.
 

Gebruik cosmetisch Lavendelwater

U kunt Lavendelwater op verschillende manieren gebruiken en er zijn veel recepten te vinden op internet, hieronder hebben we een aantal veel gebruikte toepassingen van Lavendelwater op een rijtje gezet.
 

Lavendelwater als gezicht en body mist

Lavendelwater is prima als verfrissende, ontspannende lichaamsspray of gezicht spray te gebruiken, soms beter bekend als face en body mist spray. Lavendelwater kunt u onverdund sprayen op uw lichaam. Lavendelwater als spray is niet zo sterk als een eau de toilette of parfum. De geur is dus minder 'aanwezig'. Bij gebruik op het gezicht eindje ervan af houden, zodat de make-up in orde blijft
 

Reinigen van uw gezicht, natuurlijke toner

Lavendelwater wordt ook gebruikt als een natuurlijke toner. Makkelijk voor het verwijderen van make-up resten en verwijderen van een resten van gezichtsmaskers.
U kunt uw gezicht reinigen door op een wattenschijfje een paar keer lavendelwater te sprayen en hiermee uw gezicht schoon te maken.

 

Fris laten ruiken kleden of lakens

Pak een lege spuitfles en meng lavendelwater 50/50 met kraanwater. Spuit het geurende water lichtjes op (vloer-) kleden, kussens en lakens.


BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


De waardering van www.berivita.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1820 reviews.
© 2008-2021 - BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek.