Lotus Olie - Etherische LotusbloemolieBezig met laden...
Lotusbloem Olie 100% 10ml - Etherische Olie
Lotusbloem Olie 100% 10ml - Etherische Olie
(1)
€ 14,95
Prijs per Druppelflacon
Lotusbloem Olie 100% 50ml - Etherische Olie
Lotusbloem Olie 100% 50ml - Etherische Olie
(1)
€ 46,95
Prijs per canister
Aroma Diffuser met Afstandsbediening - Ultrasone Vernevelaar voor Etherische Olie - 500ml
Aroma Diffuser met Afstandsbediening - Ultrasone Vernevelaar voor Etherische Olie - 500ml
(2)
€ 31,90
Prijs per stuk

Etherische Lotusbloem Olie 

Nelumbo nucifera, heilige lotus

Geur: warm, bloemig, exotisch, kruidig
Extractiemethode: stoomdestillatie uit verse lotus bloembladeren
Herkomst: India

Pure Lotusbloem olie wordt gewonnen, met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit verse bloemblaadjes van de lotusplant, Nelumbo nucifera. Deze lotussoort wordt ook wel heilige of Indische lotus genoemd.
Onze Lotus Olie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel (goedkopere) lotusoliën, die worden aangeboden. Deze lotusoliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol en/of verdund met alcohol of jojoba olie en worden parfumoliën genoemd. Onze lotus olie is geconcentreerder.

De lotusplantNelumbo nucifera, is een waterplant die oorspronkelijk uit India en delen van Indonesië komt. Nu groeit deze lotusplant in meerdere delen van Azië maar ook in Suriname en de VS. Deze lotusplant heeft grote roze bloemen die boven de grote bladeren uitkomen en wortels die stevig in de bodem zijn verankerd. De bloemen kunnen tot zo'n 20cm in doorsnee worden en openen bij zonsopgang en sluiten weer bij zonsondergang. Als de bloem is uitgebloeid wordt er een half kegelvormige vrucht zichtbaar met zaden in de gaten. Vele delen van de plant zijn eetbaar en worden voor diverse (medicinale-) toepassingen gebruikt. Lotusbloemen, zaden, wortels en bladeren worden hiervoor gebruikt.
Hoewel de plant in moerassen en/of water groeit, zijn de grote bladeren en boemen nooit vies door door zand, modder of water. De unieke structuur van het plantmateriaal maakt de plant erg waterafstotend, doordat waterdruppels meteen van de plant rollen nemen deze vuil, insecten en andere onzuiverheden mee. Dit (zelf-) reinigend vermogen wordt ook wel het 'lotuseffect' genoemd. Door dit reinigend vermogen was en is de plant een symbool geworden voor reinheid en zuiverheid.
Van het Oude Egypte tot het tegenwoordige India, wordt de lotus als heilige plant vereerd. Vele goden in verschillende religies worden afgebeeld met lotusbloemen. In het hindoeïsme en het boeddhisme speelt de lotus ook een grote rol. De lotusbloem is de nationale bloem van India.

Onze etherische lotus olie wordt met stoomdestillatie gewonnen uit de bloemen van de Lotus. Lotus Olie kan geel tot donkerrood zijn.
De bloemige, exotische geur van lotusbloem olie zou een kalmerende en rustgevende werking hebben vooral bij ernstige (werk-) stress. Verder zou lotusbloemolie inspiratie en creativiteit stimuleren.

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008