Neroli, Oranjebloesemwater - Hydrolaat

Oranjebloesemwater 100% Puur, ook wel Neroli water genoemd. Prettige geur, heerlijk verfrissend en ontspannend. Prima als gezicht- en bodymist te gebruiken maar ook als natuurlijke toner en reiniger. Hydrolaat of hydrosol van Citrus aurantium of zure sinaasappel.
Bezig met laden...
Neroli, Oranjebloesemwater 10ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
Neroli, Oranjebloesemwater 10ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
(0)
€ 3,50
Prijs per Sprayfles
Neroli, Oranjebloesemwater 100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
Neroli, Oranjebloesemwater 100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
(2)
€ 6,49
Prijs per Sprayfles
Neroli, Oranjebloesemwater 3x100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
Neroli, Oranjebloesemwater 3x100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
(0)
€ 16,99
Prijs per 3x Sprayfles
Neroli, Oranjebloesemwater Liter 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
Neroli, Oranjebloesemwater Liter 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat
(0)
€ 34,95
Prijs per Liter
Geurwaters 8x10ml Set - Rozenwater, Tea Tree, Witch Hazel, Neroli, Magnolia, Lavendel, Jasmijn, Melisse Hydrosol Sprays
Geurwaters 8x10ml Set - Rozenwater, Tea Tree, Witch Hazel, Neroli, Magnolia, Lavendel, Jasmijn, Melisse Hydrosol Sprays
(0)
€ 19,95
Prijs per Sprayfles
Neroli Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Oranjebloesem Olie
Neroli Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Oranjebloesem Olie
(1)
€ 8,90
Prijs per Druppelflacon

Oranjebloesemwater, Neroli water Spray

Puur Oranjebloesemwater in een handige sprayflacon. Heerlijk als gezichts- of body mist en ideaal om toe te voegen aan zelfgemaakte, DIY producten. Werkt ontspannend en verwijdert onzuiverheden en sporen van make-up. Heeft een zachte, aangename bloemige geur. Geen toevoegingen, bevat dus geen alcohol.
 

Wat is Oranjebloesemwater

Oranjebloesemwater is een hydrolaat of hydrosol. Dat zijn vloeistoffen met water als basis. Oranjewater blijft als bijproduct over, na het maken van etherische Neroli olie door stoomdestillatie. Bij stoomdestillatie wordt hete waterdamp door Oranjebloesem bloemen geleid. In de stoom lossen dan allerlei biologische stoffen uit de bloesem op. Hierna wordt de stoom afgekoeld tot kamertemperatuur en daardoor ontstaat weer water (condensatie) uit de stoom. Olieachtige biologische stoffen, die met de stoom uit de Oranjebloesem blaadjes zijn gekomen, blijven op het afgekoelde water drijven en deze olieachtige stoffen worden voorzichtig afgegoten: Dat is etherische neroli olie. Het geurige water dat overblijft wordt ook gebruikt, dit heet dan een Oranjebloesem, Neroli hydrolaat, hydrosol of Oranjebloesemwater. U kunt oranjebloesemwater onverdund op de huid gebruiken.
Oranjewater is vrolijk, ontspannend en rustgevend met een zeer aangename, bloemige geur. Zowel onze Neroli olie als het Oranjebloesemwater, worden dus gemaakt van Sinaasappelbloesem bloemen.

 

Sinaasappelboom

De SinaasappelboomCitrus aurantium, komt oorspronkelijk uit China. De Citrus aurantium wordt ook wel zure sinaasappel genoemd. Dit in tegenstelling tot de Citris sinensis of zoete sinaasappel. Hiervan hebben we ook een etherische olie van de schillen in het assortiment: Sinaasappelolie.
Wilde sinaasappelbomen zijn tegenwoordig vrijwel overal te vinden in subtropische gebieden. De vruchten, zure sinaasappels, worden gebruikt in banketproducten maar ook in dranken, zoals oranjebitter. Oranjebloesemwater en Neroli olie worden veel gebruikt in cosmetica, zepen en parfum.

 

Gebruik cosmetisch Oranjebloesemwater

U kunt Oranjebloesemwater of Neroli water op verschillende manieren gebruiken en er zijn veel recepten te vinden op internet, hieronder hebben we een aantal veel gebruikte toepassingen van Oranjebloesemwater op een rijtje gezet.
 

Oranjebloesemwater als gezicht en body mist

Oranjebloesemwater is prima als verfrissende, ontspannende lichaamsspray of gezicht spray te gebruiken, soms beter bekend als face en body mist spray. Oranjebloesemwater kunt u onverdund sprayen op uw lichaam. Oranjebloesemwater als spray is niet zo sterk als een eau de toilette of parfum. De geur is dus minder 'aanwezig'. Bij gebruik op het gezicht eindje ervan af houden, zodat de make-up in orde blijft.
Mocht de geur toch nog te overheersend zijn dan kunt u deze spray verdunnen met kraanwater.

 

Reinigen van uw gezicht, natuurlijke toner

Oranjebloesemwater wordt ook gebruikt als een natuurlijke toner. Makkelijk voor het verwijderen van make-up resten en verwijderen van een resten van gezichtsmaskers.
U kunt uw gezicht reinigen door op een wattenschijfje een paar keer Oranjebloesemwater te sprayen en hiermee uw gezicht schoon te maken.

 

Fris laten ruiken kleden of lakens

Spuit het geurende water lichtjes op (vloer-) kleden, kussens en lakens.

 

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008