Welkom bij BeriVita.com

Foto

BeriVita.com

BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek b.v. te Rotterdam. In onze webshop vindt u natuurlijke, krachtige en pure producten, direct uit de natuur en met respect voor mens, dier en leefomgeving. Daarom zijn ook al onze producten 100% vrij van microplastics, microbeads.
We hebben natuurlijke artikelen zoals huidoliën (puur), butters (puur & ongeraffineerd), poeders, wasnoten, natuurlijke zepen, een aantal bijzondere tincturen en diverse verpakkingsmaterialen.

Onze natuurlijke producten zijn zuiver, dat betekent geen parfum, parabenen of andere chemische hulpstoffen. We doen niet aan ingewikkelde 'productie' methodes. Pure oliën zoveel mogelijk gewonnen met 'koude persing'. Hierdoor blijven de biologische werkzame stoffen optimaal van kwaliteit. 
We hebben geen hippe flesjes of potjes met mooi 'gestylde' etiketten. Onze verpakkingen zijn eenvoudig, het gaat ons om de pure inhoud.

BeriVita = Puur & Simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post! Binnen 1-2 werkdagen is de bestelling bij u in huis én altijd makkelijk bestellen zonder eerst een account te moeten aanmaken.

BeriVita.com is klein Nederlands bedrijf, zonder groot (marketing) budget, maar wel met een boodschap. Opgericht, in 2008, door 3 mensen die winstgevendheid niet op de eerste plek laten komen, dat kan omdat we alle 3 niet financieel afhankelijk van BeriVita zijn. Hierdoor kunnen we niet alleen pure producten tegen een goede prijs aanbieden maar ook de lokale producenten in armere gebieden een eerlijke prijs betalen. Bovendien kunnen we aan het maatschappelijke verantwoord ondernemen meer inhoud geven.

Bij ons kunt u terecht voor 100% pure gezondheidsproducten, gemaakt van vruchten, zaden of planten, altijd vers uit de natuur. Hopelijk vindt u een geschikt natuurproduct in onze webwinkel.
Mocht u vragen hebben of een andere hoeveelheid, verpakking of samenstelling wensen, neemt u dan gerust contact met ons op. We kijken graag, samen met u, naar de mogelijkheden.
Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en houden we rekening met de effecten van onze onderneming op mens, dier, maatschappij en omgeving.


Puur & Simpel

Al sinds 2008 levert BeriVita 100% natuurlijke, krachtige & pure producten. Mooie natuurproducten zoals pure oliën en butters worden al van oudsher gebruikt om de (probleem-) huid te verzorgen. In de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw is dat helaas, door de opkomst van moderne, ingewikkelde & chemische cosmetica, steeds meer in onbruik geraakt. Dit heeft onder meer te maken met de dure en massale media campagnes van deze moderne cosmetische 'industrie'.
De laatste jaren zijn, mede door allerlei problemen in de voedselindustrie, de consumenten steeds kritischer geworden op het voedsel dat zij eten. Deze bewustwording is ook overgeslagen naar huidverzorging. Pure, natuurlijke en vooral simpelere huidproducten zijn daarom aan een comeback bezig. Het aanbod en de variatie van oliesoorten in (web-) winkels is de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen. Dat is mede te verklaren door de goede ervaringen met de werking van pure, natuurlijke huidproducten. Daarnaast is er ook behoefte aan simpele en duurzame producten die te begrijpen zijn; bv. een noot die rechtstreeks van de plant of boom, koudgeperst en daarna gezeefd in een flesje wordt gegoten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.
Dat vinden wij ook, daarom gebruiken we geen chemicaliën en doen niet aan chemische processen, zoals 'opzuiveren'. We voegen geen onnodige hulpstoffen, zoals parabenen en parfum, toe. We houden het simpel & puur. Uit de natuur rechtstreeks in de fles. Puurheid daar gaat het om. Dan blijft de biologische activiteit van de grondstoffen maximaal. Iedereen kent het verschil tussen verse sinaasappelsap en sinaasappelsap uit pak...... Wij ook!

 

2008

BeriVita is opgericht in 2008, door drie mensen die graag farmacie en de natuur met elkaar gecombineerd zien. Liefst in 1 onderneming waarbij van begin (plant) tot eindproduct, we alles in eigen (groene) handen kunnen houden. De webwinkel is gestart in 2009, oorspronkelijk zijn we begonnen met 1 product: Ginkgo Biloba. We kwamen er namelijk achter dat het moeilijk was/is betrouwbare Ginkgo Biloba producten, dus zonder chemicaliën, verontreinigingen en "opzuiveringsprocessen" verkrijgen, dat bleek mede uit een rapport van de Voedsel en Warenautoriteit (tegenwoordig de nVWA). Dus besloten we zelf een Ginkgo Biloba plantage te starten in Oekraine met de mogelijkheid om tabletten te maken. De fabriek en plantage werden in 2009 feestelijk geopend door de toenmalige minister van VWS, Ab Klink. Met succes, hebben we onze Ginkgo Biloba producten op de markt gebracht in Nederland, Oekraine en Rusland. Door de aanhoudende conflicten in Oekraine, zijn we helaas genoodzaakt de fabriek en plantage te sluiten. 
 

Afrika

In Afrika hebben we altijd goede contacten gehad, daar kwamen we op het spoor van Neem Olie. In Nederland niet eenvoudig te verkrijgen, laat staan de koudgeperste variant. Neem bomen zijn door hulporganisaties in m.n. Sahel landen geplant om de oprukkende woestijn, tegen te houden. We hebben daar bij vele lokale boeren de vruchten gekocht en met een meegebrachte pers, uit de zaden (neem-) olie gewonnen en vervolgens in Nederland, via onze webshop verkocht. Tegelijkertijd hebben we onderwijs gegeven en voorlichting gegeven diverse gebieden. De Neem Olie is nog steeds 1 van onze meest verkochte producten. Helaas kunnen we, door politieke omstandigheden de Neem Olie nu niet meer uit dat gebied in Afrika halen maar we hebben nu een kleinschalige Neem plantage in India "geadopteerd" en met de lokale boeren en dorpelingen maken we daar nu onze pure Neem Olie.

Het derde product waar we mee zijn begonnen was pure Shea Butter uit Afrika. In Nederland was er vooral (chemisch-) bewerkte, geparfumeerde Shea op de markt tot die tijd. Rond 2010-2011 zijn we begonnen, op dezelfde manier als Neem Olie, om met dorpelingen en kleine boeren Shea Butter te maken. Door bestaande contacten kwamen we bij kleine, arme maar trotse dorpen en boeren die graag mooie Shea Butter wilden maken voor ons, wij geven ze een mooie prijs, zo ontstaat een win-win situatie. Tegenwoordig verkrijgen we onze Shea nog steeds op deze wijze, geven we veel cursussen in deze gebieden en gaat een groot gedeelte van de opbrengst van onze webshop terug naar Afrika.

Langzamerhand zijn we van de Ginkgo steeds meer overgestapt naar deze pure huidproducten. Gedreven door enthousiaste terugkoppelingen van gebruikers. Anno 2016 hebben en we zo'n 35 verschillende huidproducten in ons assortiment en een veelvoud aan producten en verpakkingen daarmee. 

 

2012

In 2012 zijn we begonnen met de verkoop van onze producten via Bol.com, hier krijgen we niet alleen wat meer bekendheid maar "draaien" we ook mee het beoordelingssysteem van Bol. Zo kunnen we onze service, kwaliteit en leveringen onafhankelijk, door klanten gedreven, laten meten. Verder zijn we ook begonnen met het maken van eigen recepten, zoals Wrattenkruid, en Shea Butter met Argan Olie
 

2014-2015

Begin 2014 hadden we de de wens om elke maand een nieuw product te introduceren. Tot op heden (2016) lukt dat vrij goed, soms de ene maand geen en de andere maand twee producten.
Gelukkig worden we steeds vaker gevonden door mensen die op zoek zijn naar pure en originele producten. Dit alles heeft tot gevolg dat het aantal bestellingen gelukkig flink is toegenomen en we daardoor logistiek wat verbeteringen hebben kunnen doen. Hierdoor kunnen we o.a. klanten in België beter van dienst zijn maar ook de voorraden beter op peil houden en allerlei (noodzakelijke) vaste lasten lager houden. 

Daarnaast zijn we begonnen met simpele verpakkingsmaterialen, zoals blikjes, flessen en huidrollers. We kregen veel vragen om grootverpakkingen, zodat klanten het zelf kunnen mengen, volgens eigen recept, en dit in een verpakking kunnen doen.
 

2016 

Het assortiment is op dit moment zo'n 35 verschillende producten in een veelvoud aan verpakkingen en enkele verpakkingsmaterialen. In de toekomst hopen we ons assortiment langzaam uit te kunnen breiden en veel nieuwe klanten maar zeker ook terugkerende klanten te mogen helpen aan mooie, verrassende producten. In 2016 hebben we natuurlijke zepen, deze zijn handgemaakt in Afrika, aan ons assortiment toegevoegd.

Sinds 2016 zijn wij aangesloten bij Stichting Webwinkelkeur

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

 


2017

In 2017 hebben we ons assortiment flink uitgebreid. Met name op het gebied van etherische oliën is de keuze groter geworden. Verder hebben we enkele huidapparaten toegevoegd aan ons assortiment, zoals de Dermaroller.
In 20017 hebben we ook ons assortiment pure oliën verder uitgebreid. Onder andere Abessijnse olie, Mango olie, Haverolie en Avocado olie bieden we nu aan op onze site. Gelukkig hebben we ook eindelijk het assortiment natuurlijke butters groter kunnen maken. Mango Butter, Avocado butter en Shea Nilotica zijn vanaf 2017 ook bij ons te bestellen.

 

2018

In 2018 hebben we weer een aantal pure oliën in ons assortiment opgenomen, o.a. Papaverolie en Pompoenpitolie en Dadelolie. Verder is het aantal voordelige grootverpakkingen verder uitgebreid met o.a. liters Mango & Avocado Butter. Eind 2018 hebben we nogmaals het aantal etherische oliën flink uitgebreid, tot ongeveer 42 soorten essentiële oliën. Daarnaast hebben we een aantal natuurlijke poeders toegevoegd, waaronder wasnotenpoeder, rozenblad poeder en Aloë Vera poeder.
 

2019

Gedurende 2019 zullen we ons assortiment weer langzaam uitbreiden. Het vinden van kleinschalige, betrouwbare leveranciers kost even tijd, vandaar dat het even duurt voor we nieuwe producten in ons assortiment kunnen krijgen. Wat we in ieder geval als speerpunt hebben in 2019 is onze voorraad. Omdat we overal ter wereld bestellen kost het soms even tijd voor een product weer op voorraad is. Dit jaar zullen we van alle producten grotere voorraden hebben, zodat we minder vaak een artikel in op BeriVita.com en Bol.com uit hoeven te zetten.
Dit jaar hebben we al nieuw toegevoegd in ons assortiment Amla Olievitamine E olie, algenzeep, aroma diffuser en grote liter verpakking cocosbutter.
Vanaf juni zijn daarbij gekomen: Rode Kleipoeder, Witte Kleipoeder en Groene Kleipoeder. Natuurlijke poeders voor verschillende huidtypes. 
Ons eerste hydrosol, Rozenwater Spray en een mooie Aluin Stick zijn ook nieuwe producten op BeriVita.com.


Mocht u vragen, tips en/of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag via info@berivita.com

 

Onze contactgegevens

BeriVita.com

Oostmaaslaan 227-229
3063 AV Rotterdam


Telefoonnummer:
vanuit Nederland: 0104185545
buiten Nederland: +31104185545Bestellen & betalen is veilig & eenvoudig. Bestellingen boven € 20,-: gratis verzending in Nederland & België (anders slechts € 2,95- verzend-& orderkosten).