Alles over BeriVita.com

Welkom bij BeriVita.com

BeriVita.com 100% Natuurlijk 

BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek. Sinds 2008 hebben wij natuurlijke, krachtige en pure producten. Direct uit de natuur en met respect voor mens, dier en leefomgeving. Daarom zijn ook al onze producten 100% vrij van microplastics of microbeads.
 

Alles over BeriVita wat betreft duurzaamheid en verantwoord ondernemen vindt u hier


We hebben een ruim assortiment natuurlijke artikelen zoals pure oliën, zuivere etherische oliën, pure butters, poeders, wasnoten, natuurlijke zepen, een aantal bijzondere tincturen en diverse verpakkingsmaterialen.
We zijn gestart in 2008 te Rotterdam maar begin 2021 zijn we verhuisd naar Veghel in Noord-Brabant.

Onze natuurlijke producten zijn zuiver, dat betekent geen parfum, parabenen of andere chemische hulpstoffen. We doen niet aan ingewikkelde 'productie' methodes. De producten zijn onbewerkt. Pure oliën worden zoveel mogelijk gewonnen met 'koude persing'. Hierdoor blijven de biologische werkzame stoffen optimaal van kwaliteit. 
We hebben geen hippe flesjes of potjes met mooi 'gestylde' etiketten. Onze verpakkingen zijn eenvoudig, het gaat ons om de pure inhoud.

BeriVita is dus Puur en Simpel: Direct uit de natuur, in de fles en op de post! Binnen 1-2 werkdagen is de bestelling bij u in huis én altijd makkelijk bestellen zonder eerst een account te moeten aanmaken.

BeriVita.com is klein Nederlands bedrijf, zonder groot (marketing) budget, maar wel met een boodschap. Opgericht, in 2008, door 3 mensen die winstgevendheid niet op de eerste plek laten komen. Hierdoor kunnen we niet alleen pure producten tegen een goede prijs aanbieden maar ook de lokale producenten in armere gebieden een eerlijke prijs betalen. Bovendien kunnen we aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen meer inhoud geven.

Bij ons kunt u terecht voor 100% pure gezondheidsproducten, gemaakt van vruchten, zaden of planten, altijd vers uit de natuur. Hopelijk vindt u een geschikt natuurproduct in onze webwinkel.
Mocht u vragen hebben of een andere hoeveelheid, verpakking of samenstelling wensen, neemt u dan gerust contact met ons op. We kijken graag, samen met u, naar de mogelijkheden.
Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en houden we rekening met de effecten van onze onderneming op mens, dier, maatschappij en omgeving.


Puur & Simpel

Mooie natuurproducten zoals pure oliën en butters worden al van oudsher gebruikt om de (probleem-) huid te verzorgen. In de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw is dat helaas, door de opkomst van moderne, ingewikkelde & chemische cosmetica, steeds meer in onbruik geraakt. Dit heeft onder meer te maken met de dure en massale media campagnes van deze moderne cosmetische 'industrie'.
De laatste jaren zijn, mede door allerlei problemen in de voedselindustrie, de consumenten steeds kritischer geworden op het voedsel dat zij eten. Deze bewustwording is ook overgeslagen naar huidverzorging. Pure, natuurlijke en vooral simpelere huidproducten zijn daarom aan een comeback bezig. Het aanbod en de variatie van oliesoorten in (web-) winkels is de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen.
Dat is mede te verklaren door de goede ervaringen met de werking van pure, natuurlijke huidproducten. Daarnaast is er ook behoefte aan simpele en duurzame producten die te begrijpen zijn; bv. een noot die rechtstreeks van de plant of boom, koudgeperst en daarna gezeefd in een flesje wordt gegoten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.
Dat vinden wij ook, daarom gebruiken we geen chemicaliën en doen niet aan chemische processen, zoals 'opzuiveren'. We voegen geen onnodige hulpstoffen, zoals parabenen en parfum, toe. We houden het simpel & puur. Uit de natuur rechtstreeks in de fles. Puurheid daar gaat het om. Dan blijft de biologische activiteit van de grondstoffen maximaal. Iedereen kent het verschil tussen verse sinaasappelsap en sinaasappelsap uit pak...... Wij ook!

 

2008

BeriVita is al opgericht in 2008, door drie mensen die graag farmacie en de natuur met elkaar gecombineerd zien. Liefst in 1 onderneming waarbij van begin (plant) tot eindproduct, we alles in eigen (groene) handen kunnen houden. De webwinkel is gestart in 2009, oorspronkelijk zijn we begonnen met 1 product: Ginkgo Biloba. We kwamen er namelijk achter dat het moeilijk was/is betrouwbare Ginkgo Biloba producten, dus zonder chemicaliën, verontreinigingen en "opzuiveringsprocessen" verkrijgen, dat bleek mede uit een rapport van de Voedsel en Warenautoriteit (tegenwoordig de nVWA). Dus besloten we zelf een Ginkgo Biloba plantage te starten in Oekraine met de mogelijkheid om tabletten te maken. De fabriek en plantage werden in 2009 feestelijk geopend door de toenmalige minister van VWS, Ab Klink. Met succes, hebben we onze Ginkgo Biloba producten op de markt gebracht in Nederland, Oekraine en Rusland. Door de aanhoudende conflicten in Oekraine, zijn we helaas genoodzaakt de fabriek en plantage te sluiten. 
 

Afrika

In Afrika hebben we altijd goede contacten gehad, daar kwamen we op het spoor van Neem Olie. In Nederland niet eenvoudig te verkrijgen, laat staan de koudgeperste variant. Neem bomen zijn door hulporganisaties in m.n. Sahel landen geplant om de oprukkende woestijn, tegen te houden. We hebben daar bij vele lokale boeren de vruchten gekocht en met een meegebrachte pers, uit de zaden (neem-) olie gewonnen en vervolgens in Nederland, via onze webshop verkocht. Tegelijkertijd hebben we onderwijs gegeven en voorlichting gegeven diverse gebieden. De Neem Olie is nog steeds 1 van onze meest verkochte producten. Helaas kunnen we, door politieke omstandigheden de Neem Olie nu niet meer uit dat gebied in Afrika halen maar we hebben nu een kleinschalige Neem plantage in India "geadopteerd" en met de lokale boeren en dorpelingen maken we daar nu onze pure Neem Olie.

Het derde product waar we mee zijn begonnen was pure Shea Butter uit Afrika. In Nederland was er vooral (chemisch-) bewerkte, geparfumeerde Shea op de markt tot die tijd. Rond 2010-2011 zijn we begonnen, op dezelfde manier als Neem Olie, om met dorpelingen en kleine boeren Shea Butter te maken. Door bestaande contacten kwamen we bij kleine, arme maar trotse dorpen en boeren die graag mooie Shea Butter wilden maken voor ons, wij geven ze een mooie prijs, zo ontstaat een win-win situatie. Tegenwoordig verkrijgen we onze Shea nog steeds op deze wijze, geven we veel cursussen in deze gebieden en gaat een groot gedeelte van de opbrengst van onze webshop terug naar Afrika.

Langzamerhand zijn we van de Ginkgo steeds meer overgestapt naar deze pure huidproducten. Gedreven door enthousiaste terugkoppelingen van gebruikers. In 2016 hadden en we zo'n 35 verschillende huidproducten in ons assortiment en een veelvoud aan producten en verpakkingen daarmee. 

 

2012

In 2012 zijn we begonnen met de verkoop van onze producten via Bol.com, hier krijgen we niet alleen wat meer bekendheid maar "draaien" we ook mee het beoordelingssysteem van Bol. Zo kunnen we onze service, kwaliteit en leveringen onafhankelijk, door klanten gedreven, laten meten. Verder zijn we ook begonnen met het maken van eigen recepten, zoals Wrattenkruid, en Shea Butter met Argan Olie
 

2014-2015

Begin 2014 hadden we de de wens om elke maand een nieuw product te introduceren. Dat lukte redelijk goed.
Gelukkig worden we steeds vaker gevonden door mensen die op zoek zijn naar pure en originele producten. Dit alles heeft tot gevolg dat het aantal bestellingen gelukkig flink is toegenomen en we daardoor logistiek wat verbeteringen hebben kunnen doen. Hierdoor kunnen we o.a. klanten in België beter van dienst zijn maar ook de voorraden beter op peil houden en allerlei (noodzakelijke) vaste lasten lager houden. 

Daarnaast zijn we begonnen met simpele verpakkingsmaterialen, zoals blikjes, flessen en huidrollers. We kregen veel vragen om grootverpakkingen, zodat klanten het zelf kunnen mengen, volgens eigen recept, en dit in een verpakking kunnen doen.
 

2016 

Het assortiment in 2016 zo'n 35 verschillende producten in een veelvoud aan verpakkingen en enkele verpakkingsmaterialen. In de toekomst hopen we ons assortiment langzaam uit te kunnen breiden en veel nieuwe klanten maar zeker ook terugkerende klanten te mogen helpen aan mooie, verrassende producten. In 2016 hebben we natuurlijke zepen, deze zijn handgemaakt in Afrika, aan ons assortiment toegevoegd.

Sinds 2016 zijn wij aangesloten bij Stichting Webwinkelkeur

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

 


2017

In 2017 hebben we ons assortiment flink uitgebreid. Met name op het gebied van etherische oliën is de keuze groter geworden. Verder hebben we enkele huidapparaten toegevoegd aan ons assortiment, zoals de Dermaroller.
In 2017 hebben we ook ons assortiment pure oliën verder uitgebreid. Onder andere Abessijnse olie, Mango olie, Haverolie en Avocado olie bieden we nu aan op onze site. Gelukkig hebben we ook eindelijk het assortiment natuurlijke butters groter kunnen maken. Mango Butter, Avocado butter en Shea Nilotica zijn vanaf 2017 ook bij ons te bestellen.

 

2018

In 2018 hebben we weer een aantal pure oliën in ons assortiment opgenomen, o.a. Papaverolie en Pompoenpitolie en Dadelolie. Verder is het aantal voordelige grootverpakkingen verder uitgebreid met o.a. liters Mango & Avocado Butter. Eind 2018 hebben we nogmaals het aantal etherische oliën flink uitgebreid, tot ongeveer 42 soorten essentiële oliën. Daarnaast hebben we een aantal natuurlijke poeders toegevoegd, waaronder wasnotenpoeder, rozenblad poeder en Aloë Vera poeder.
 

2019

Gedurende 2019 hebben we ons assortiment weer flink uitgebreid. Het vinden van kleinschalige, betrouwbare leveranciers kost even tijd, vandaar dat het even duurt voor we nieuwe producten in ons assortiment kunnen krijgen. Wat we in ieder geval als speerpunt hebben in 2019 is onze voorraad. Omdat we overal ter wereld bestellen kost het soms even tijd voor een product weer op voorraad is. Dit jaar zullen we van alle producten grotere voorraden hebben, zodat we minder vaak een artikel in op BeriVita.com en Bol.com uit hoeven te zetten.
Dit jaar hebben we al nieuw toegevoegd in ons assortiment Amla Olievitamine E olie, algenzeep, aroma diffuser en grote liter verpakking cocosbutter.
Vanaf juni zijn daarbij gekomen: Rode Kleipoeder, Witte Kleipoeder en Groene Kleipoeder. Natuurlijke poeders voor verschillende huidtypes. 
Ons eerste hydrosol, Rozenwater Spray en een mooie Aluin Stick zijn ook nieuwe producten op BeriVita.com vanag juni 2019.
Eind 2019 hebben we ons tweede hydrosol, Lavendelwater, kunnen toevoegen aan ons assortiment. Samen met Groene Thee etherische of essentiële olie, mooie en redelijk unieke producten. Uiteraard zijn ook deze nieuwe producten weer 100% puur en natuurlijk, zonder bewerkingen en toevoegingen.

 

2020

In 2020 hebben we een aantal nieuwe producten aan ons assortiment toegevoegd, zoals Witch Hazel spray en een aantal voordeelsetjes met verschillende producten. Verder hebben we een aantal nieuwe pure, koudgeperste oliën toegevoegd: AmarantolieAardbeienolie, PassievruchtenolieLaurierbesolie en Paranotenolie. We hebben ook enkele nieuwe Neem producten toegevoegd, zoals Neemolie Emulgator mix en gedroogde Neem bladeren.
Daarnaast hebben we het aantal etherische oliën flink uitgebreid. Nieuw erbij in 2020 zijn: Hysop, Kamille, Kattenkruid, Orchidee, Wintergreen, Kardemon, en Zwarte Peper etherische olie.
We proberen voortdurend ons assortiment uit te breiden, zo goed en kwaad als dat gaat door de Coronacrisis.

 

2021

We starten 2021 met een aantal nieuwe producten, zoals puimsteen en Neemolie zalf. Door de allerlei coronamaatregelen is het lastiger om ons assortiment uit te breiden maar we proberen voortdurend nieuwe producten te vinden, die passen bij ons assortiment. 
Nieuwe producten in de eerste maanden van 2021 zijn Emuzalf, geurstenen en aluinblokjes. Verder hebben we ook een nieuwe etherische olie toegevoegd: Cajeput, ook wel Kajapoet etherische olie.

 

Verhuizing BeriVita.com

Met BeriVita.com zijn we gestart, al in 2008, in Rotterdam. We huurden daar enkele vierkante meters bij een ander bedrijf, letterlijk in een hoekje van een hal. Vanaf 2012 werd BeriVita.com iets groter en zijn we verhuisd naar de Oostmaaslaan in Rotterdam. Met veel plezier is de webwinkel daar steeds groter geworden.
Door de wereldwijde corona uitbraak, begin 2020, werd het duidelijk dat we grotere voorraden nodig hebben. BeriVita.com koopt namelijk in veel verschillende landen, rechtstreeks bij de kleinschalige leveranciers. Het is altijd al een uitdaging om voldoende, verse, producten in voorraad te hebben maar als er ergens een probleem is worden de levertijden van leveranciers vaak snel veel langer. Helaas moeten we dan te vaak nee-verkopen, dat willen we zoveel mogelijk voorkomen. Grotere voorraden en meer ruimte zijn dan nodig. Vandaar dat we hebben besloten om begin april 2021 te verhuizen naar Veghel in Noord-Brabant. Ons telefoonnummer zal wel hetzelfde blijven.

Half juli 2021 hebben onze website in een nieuw jasje gegoten. Mede door nieuwere technieken was dit nodig. Daarnaast zullen we ook alle etiketten geleidelijk aanpassen. Deze hebben ook een opfrisbeurt gehad.

Eind 2021 hebben we ons assortiment poeders flink uitgebreid: Papaja, Zeoliet, Bhringraj, Mantjistha, Dode Zee poeder, Sidr en Sandhoutpoeder. Alle poeders vindt u hier>>

 

2022

Begin 2022 zijn we begonnen met een nieuwe vormgeving van onze etiketten. Geen nood, aan de inhoud zal helemaal niets veranderen. Dit blijft puur en 100% natuurlijk! Omdat we al sinds 2008 dezelfde etiketten hebben, vonden we het tijd worden de inhoud en vormgeving wat aan te passen. We "doen" niet aan dure reclame bureaus of marketing. Dus de 'styling' en fotografie doen we zelf. Wellicht wat amateuristisch maar het gaat ons altijd om de inhoud, niet om de verpakking. In de loop van het jaar zullen alle etiketten en foto's, hopelijk, zijn aangepast.
In 2022 hebben we ons assortiment flink uitgebreid, we bieden vooral veel producten nu ook in een glazen verpakking aan. De oliën bijvoorbeeld in handige pompflessen.
Daarnaast hebben we ook nieuwe soorten natuurlijke olie, zoals tomatenzaadolie en nieuwe mixen met Shea Butter, deze vindt u hier>>. Grotere verpakkingen met etherische oliën hebben we nu ook standaard in ons assortiment, overigens zijn deze op aanvraag ook altijd 'los' te bestellen.
Bij de verpakkingen hebben we nu ook zwarte blikjes, deze zien er mooi en stijlvol uit. Ideaal om zelf te vullen.

 

2023

Begin 2023 hebben we Squalaan olie toegevoegd aan ons assortiment. Een heerlijke, natuurlijke olie uit Olijven. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe verpakkingsmaterialenRollerflesjes met zwarte dop, glazen flessen 100ml en 250ml glazen potten van stevig bruin, amberglas.
Dit jaar hebben we voor het eerst producten speciaal voor inwendig gebruik toegevoegd aan ons assortiment. Deze voedingssupplementen zijn zoals onze pure oliën, butters en poeders: Puur en zonder onnodige toevoegingen. Dus pure poeders in een plantaardige capsule.
Halverwege 2023 zijn Drakenbloedolie, Aardbeienzalf en sprayflessen van glas toegevoegd aan ons assortiment.
In totaal hebben we in 2023 zo'n 190 nieuwe artikelen aan ons assortiment toegevoegd.

 

2024

We zijn het nieuwe jaar 2024 weer gestart met mooie nieuwe producten, onder andere Krappa Olie en Batana Olie zijn opgenomen in ons assortiment. Bij de etherisch oliën is Musk Olie vanaf begin 2024 verkrijgbaar op BeriVita.com. Deze etherische olie heeft een heerlijk muskachtige geur en is toch 100% plantaardig. Verder hebben we enkele producten opgenomen van Mama Mzungu. Deze producten worden gemaakt door vrouwen met albinisme. De opbrengst komt volledig ten goede aan deze dappere vrouwen. Meer informatie vindt u hier>>

Mocht u vragen, tips en/of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag via info@berivita.com

Onze contactgegevens

BeriVita.com

Zeven Eikenlaan 33
5461 EC Veghel


Telefoonnummer:
vanuit Nederland: 0104185545
buiten Nederland: +31104185545


KvK-nummer: 24176731
BTW nummer Nederland: NL007576274B01
BTW nummer België: BE0748.795.656

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008