Fenegriek poeder 100% Puur - FenugreekBezig met laden...
Fenegriek Poeder 100% Zuiver 100gr - Fenugreek
(0)
Fenegriek of fenugreek poeder voor de huid en haren. 100% zuiver en natuurlijk poeder gemaakt van fijngemalen fenegriek zaden. Fenegriek poeder wordt gebruikt in verzorgingsproducten.
€ 4,95
Prijs per 100gr
Fenegriek Poeder 100% Zuiver 1kg - Fenugreek
(0)
Fenegriek in grote verpakking 1kg. Fenegriek poeder of fenugreek poeder voor haren en hoofdhuid. 100% puur en natuurlijk poeder van fijngemalen fenegriek zaden. Fenegriek poeder voor huidverzorging.
€ 22,95
Prijs per kg
Fenegriek Capsules 60 stuks - Poeder van Fenugreek
(0)
Fenegriek of Fenugreek 450mg poeder capsules bevatten 100% zuiver en natuurlijk poeder van fijngemalen fenegriek zaden. Ondersteunt o.a. weerstand en gezonde maag en darmen.
€ 9,95
Prijs per 60 capsules
Fenegriek Capsules 180 stuks - Poeder van Fenugreek
(0)
Fenegriek of Fenugreek 450mg poeder capsules bevatten 100% zuiver en natuurlijk poeder van fijngemalen fenegriek zaden. Ondersteunt o.a. weerstand en gezonde maag en darmen.
€ 26,95
Prijs per 180 capsules

Fenegriek Poeder 

Fenegriek poeder is een fijngemalen, natuurlijk poeder. Fenegriek poeder komt uit India en wordt al sinds de oudheid gebruikt als natuurlijke huid- en haarverzorging en verwerkt in gerechten. Fenegriek poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakkingen.
 

Wat is Fenegriek poeder

Fenegriek poeder wordt gemaakt van de zaden van de plant Trigonella Foenum GraecumDit is een plant uit Azië, van oorsprong uit het huidige Irak maar tegenwoordig veel geteeld in India. Van de gedroogde zaden wordt Fenegriek poeder gemalen. Fenegriek poeder is vrijwel geurloos en lichtbruin tot lichtgroen van kleur. Fenegriek is een plant met kleine witte bloemen en lichtgroene bladeren. Fenegriek is een eenjarige plant en behoort tot de vlinderbloemfamilie. De plant staat ook wel bekend onder de naam Grieks hooi. Dat komt doordat de bladeren en zaden, na malen, een lichte geur van hooi verspreiden. De plant wordt ongeveer vijftig centimeter en bevat 15 tot 20 zaden. Deze zaden worden gewassen, gedroogd en fijngemalen tot Fenegriek poeder.
 

Toepassingen Fenegriek Poeder

Fenegriek poeder heeft een lange geschiedenis als een geneeskrachtig kruid maar wordt in sommige delen van Noord-Afrika en Europa verbouwd voor veevoer. Fenegriek poeder zou helpen om een mooie, verzorgde huid te krijgen en voor de verzorging van de haren. Er wordt weleens aangegeven dat het haarverlies zou kunnen beperken. In Azië staat dit kruid hierom bekend. Studies zouden hebben aangetoond dat Fenegriek poeder anti septische en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het kruid zou helpen bij allerlei huidproblemen en wordt toegepast als pasta op het gezicht, lichaam en haren.
Daarnaast is Fenegriek poeder toegelaten als gewasbeschermingsmiddel voor de bescherming van planten tegen bladschimmels, specifiek voor meeldauw bij druiven. bron: Wikipedia  Fenegriek poeder wordt in water opgelost en versproeid over de bladeren. Fenegriek poeder zou vooral de het afweermechanisme van de druivenplant activeren.

 

Gebruik Fenegriek Poeder

Fenegriek poeder kunt u op verschillende manieren gebruiken. Op internet zijn vele recepten te vinden vaak in combinatie met Neemblad poeder.
Voor het maken van een pasta voor het lichaam, gezicht en haren kunt u enkele eetlepels Fenegriek poeder in een glazen of stenen bakje, geen metaal, doen en voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje/lepel, tot er geen brokken of stukjes meer zijn er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik, voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra Fenegriek poeder toe. Vervolgens 12 uur laten rusten. Daarna, indien gewenst, een andere pasta bijmengen.
Masseer de Fenegriek pasta op uw huid en haren. Het kan een klein beetje gaan schuimen. Ongeveer 10-15 minuten laten intrekken en vervolgens goed afspoelen met ruim lauw water.
Let op: Laat de pasta nooit helemaal indrogen of hard worden.
Na afspoelen de huid droog deppen met een handdoek en eventueel enkele druppels pure olie aanbrengen zoals Amla OlieCastor olie of Cacay Olie.De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008