Viooltjes Olie - Etherische Olie Maarts Viooltje, Viola OdorataBezig met laden...
Viooltjes Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Maarts Viooltje
(1)
Viooltje olie 100% puur. Etherische Viooltjes olie in glazen druppelfles. Krachtige geur. Zuivere, onbewerkte essentiële viooltjes olie van Viola Odorata, ook wel Maarts Viooltje. Bevat geen alcohol.
€ 16,95
Prijs per druppelfles
Viooltjes Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Maarts Viooltje
(0)
Maarts Viooltjes olie 100%. Zuivere etherische Viooltjes olie in stevige aluminium fles. Krachtige geur. Onbewerkte essentiële viooltjes olie van Viola Odorata, ook Maarts Viooltje. Bevat geen alcohol
€ 59,95
Prijs per 50ml

Viooltjes Olie 

Viola odorata, Maarts Viooltje


Geur: Zoete, bloemige geur
Extractiemethode: Stoomdestillatie van de bladeren van Maarts Viooltje, Viola Odorata
Herkomst: Egypte

 

Wat is Etherische Viooltjes olie?

Etherische Viooltjes Olie wordt gewonnen uit de bladeren van het Maarts viooltje. Dit soort viooltjes wordt ook wel Viola Odorata genoemd. 
Het Maarts viooltje is een klein viooltje met hartvormige bladeren en geurige violet of blauwe bloemen. Dit viooltje bloeit ongeveer van begin maart tot eind mei en soms ook in augustus en september. Deze plant is inheems in vrijwel geheel Azië en Europa, waaronder Nederland en België. Overigens is het Maarts viooltje nu over de gehele wereld te vinden, dat komt omdat de etherische olie uit deze plant zeer gewild als bestanddeel in parfums.
Het Maarts viooltje is al bekend en geliefd in oude beschavingen, bij de Germanen groeide, volgens de overlevering, het Maarts viooltje op de plek waar de lentegodin in het voorjaar met haar voet de grond raakte. Bij de Grieken stond het Maarts viooltje ook in hoog aanzien. bron: Wikipedia
Van de bladeren van deze plant wordt de etherische of essentiële viooltjes olie gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie. 
De Viooltjes olie die dan vrijkomt wordt niet verdund of bewerkt.
Onze Viooltjes olie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel andere viooltjes oliën die vaak worden aangeboden. Deze andere viooltjes oliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol, verdund met alcohol of jojoba dragerolie. Viooltjes olie is een donker groene tot bruinachtige olie met een zoete, bloemige geur.

 

Effect van Viooltjes olie

De geur van viooltjes olie zou helpen om het zelfvertrouwen te vergroten en een gevoel van eigenwaarde te versterken. Ideaal dus voor mensen die onzeker zijn over zichzelf. Verder wordt Viooltjes olie in de slaapkamer gebruikt om rustig te kunnen slapen.
 

Verdamping Viooltjes olie

Aromalamp: 5-6 druppels viooltjes olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels viooltjes olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie met koude diffusie.
Geurstenen: Druppel wat viooltjes olie op de steen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16-18 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u hier>>

 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels viooltje olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 5 tot 15 druppels pure viooltjes olie op in neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver en simpel: Direct uit de natuur, in de fles en op de post!


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008