Kaneel Olie 50ml | Etherische Olie
Reviews | Review toevoegen

Kaneel (Cinnamomum verum) etherische olie in grote aluminium fles (canister) met garantiesluiting. Zuivere essentiële Kaneel olie, zonder toevoegingen. Inhoud 50ml.

Verzendkosten

€ 2,95 

€ 11,95
Prijs per canister

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product of over de verzending?

Mail ons uw vraag

Kaneel Etherische Olie 50ml 

Cinnamomum verum, Cinnamomum zeylanicum 


Geur: zoet, kaneel
Extractiemethode: stoomdestillatie van twijgen kaneelboom

Kaneel is zeer bekend specerij, dat tegenwoordig in vrijwel elke keuken te vinden is. Vaak is deze 'keuken-kaneel' van de Cinnamomum cassia. Échte kaneel van de cinnamomum verum of ceylonkaneel wordt gebruikt voor onze etherische kaneel olie.
Het gebruik van kaneel was al bekend bij de oude Egyptenaren maar ook in de Chinese kruidenboeken van ≈2500 v. Christus wordt kaneel al genoemd. Ook in de Bijbel en andere Heilige Geschriften wordt kaneel genoemd, vaak in combinatie met Mirre.
Onze etherische kaneel olie is afkomstig van de kaneelboom Cinnamomum verum ook wel Cinnamomum zeylanicum genoemd. Deze tropische boom kan tot 15 meter hoog worden. Takken tot anderhalve meter van deze boom worden gesnoeid. De schors en bast wordt verwijderd van deze takken, het binnenste gedeelte van de takken blijft over en wordt gedroogd. Bij het droogproces rolt de bast vanzelf op tot een stokje: Het bruine kaneelstokje of rolletje. Middels hete lucht (stoomdestillatie) wordt hieruit onze kaneel olie gewonnen. Deze kaneelolie van de twijgen/takken is geel tot bruin van kleur.

Kaneel Etherische Olie zou een ontspannend werken op de spieren en een verwarmend effect hebben op lichaam en geest. Verder wordt geclaimd dat kaneel olie anti-bacteriële en anti-schimmel werking heeft bij gebruik op de huid.

 

Verdamping

Aromalamp: 5-6 druppels kaneel olie in een waterbakje boven een (waxine-) lichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje. 
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels kaneel olie op in een neutrale badolie (werkt als emulgator) en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 10 tot 15 druppels kaneel op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Kaneel Olie is prima te combineren met: Sinaasappel, Ylang Ylang en Wierook

► vanaf een bestelling van 2x 50ml kaneel olie is de verzending gratis.

Kaneel etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap/borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: 100% Kaneelolie (Cinnamomum verum of Cinnamomum zeylanicum)
Andere namen: Kaneelbast Olie, Kaneelolie, Cinnamon Oil, Ceylonkaneel
CASnr: 84649-98-9

→ Informatie Etherische Oliën

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen of reclame. Onze etherische oliën worden per pakketpost verzonden en zijn meestal binnen 1-2 werkdagen bij u thuis.

Kaneel Etherische Olie kopen & bestellen is veilig & eenvoudig. Bestellingen boven € 20,-: gratis verzending in Nederland & België.


Voor kaneelolie gelden extra voorzorgsmaatregelen:

Gevarenaanduidingen:
H304: Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terechtkomt. 
H317: Kan een allergische huidreactie veroorzaken.
H319: Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
H334: Kan bij inademing allergie- of astmasymptomen of ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken.


Voorzorgsmaatregelen op het etiket:
P102: Buiten het bereik van kinderen houden.
P280: Beschermende handschoenen / oogbescherming / gelaatsbescherming dragen. 
P301+P310: NA INSLIKKEN: onmiddellijk een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.
P302+P352: BIJ CONTACT MET DE HUID: met veel water en zeep wassen.
P305+P351+P338: BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen.
P342+P311: Bij ademhalingssymptomen: een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.


Overige voorzorgsmaatregelen (niet op het etiket):
P264: Na het werken met dit product de handen grondig wassen. 
P333+P313: Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. 
P337+P313: Bij aanhoudende oogirritatie: een arts raadplegen.
P363: Verontreinigde kleding wassen alvorens deze opnieuw te gebruiken.

 

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. 

Review toevoegen

Bedankt!
Uw terugkoppeling stellen we zeer op prijs. Uw review wordt nu beoordeeld door een beheerder van onze website. Bij goedkeuring zal de review op BeriVita.com verschijnen, in het algemeen zal de beoordeling binnen 48 uur plaatsvinden.

Heeft u een klacht over een product of onze service? We helpen u graag om tot een goede oplossing te komen, neemt u gerust contact met ons op via info@berivita.com.

Uw review is anoniem voor ons, wij kunnen naar aanleiding daarvan helaas geen contact met u opnemen bij eventuele problemen
.

 


Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Aantal

Prijs per canister

1 of meer

€ 11,95

2 of meer

€ 11,95 € 10,45

3 of meer

€ 11,95 € 9,45

4 of meer

€ 11,95 € 8,95

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Korting op Combinatie (s):

50% Korting

Op extra artikel. Totaal:

€ 13,90

€ 12,93

Bestellen