Zwarte Peper - Etherische Olie



Bezig met laden...
Zwarte Peper Olie 100% 10ml - Black Pepper Etherische Olie
Zwarte Peper Olie 100% 10ml - Black Pepper Etherische Olie
(0)
€ 5,95
Prijs per Druppelflacon
Zwarte Peper Olie 100% 50ml - Black Pepper Etherische Olie
Zwarte Peper Olie 100% 50ml - Black Pepper Etherische Olie
(0)
€ 15,95
Prijs per Canister

Etherische Zwarte Peper Olie

Piper Nigrum, Black Peper, Piper Nigra


Geur: Fris, scherp, kruidig, vleugje pepergeur
Extractiemethode: stoomdestillatie zaden Piper Nigrum
Herkomst: India

 

Wat is Zwarte Peper Olie

Zwarte Peper olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit geplette, gedroogde peperzaden, van de Piper Nigrum. Onze etherische Zwarte Peper olie is puur en onverdund.
Peper is een bekend specerij dat al zeer lang wordt gebruikt om smaak aan gerechten te geven. Peper bessen groeien aan een tropische plant de PIper Nigrum. Deze klimplant kan zich zo'n 15 meter hoog worden en slingert zich door de schaduw. Deze plant houdt van veel water. Peperplanten komen oorspronkelijk uit India. Van de, in trossen groeiende, peperbessen kunnen verschillende kleuren peperkorrels worden gemaakt:

 

  • Zwarte Peperkorrels worden gemaakt van onrijp geoogste groene peperbessen, die worden gedroogd en dan donkerbruin tot zwart worden. Door het drogen worden de korrels wat gerimpeld.

  • Witte Peperkorrels worden gemaakt van de rijpe peperbessen. Deze bessen worden in water gelegd, tot ze gaan gisten, hierdoor barsten deze open en witte korrels komen tevoorschijn. De witte peperkorrels hebben dus geen schil.

  • Groene Peperkorrels komen ook van onrijpe peperbessen maar worden bewaard in zoutig water of azijn.

  • Rode Peperkorrels ontstaan als de peperbes rijp wordt aan de plant. Na drogen worden de Peperkorrels rood. Overigens is deze peper niet hetzelfde als de rode peper die wordt gebruikt in o.a. pepperspray, dat is de Spaanse peper met de stof capsaïcine.

 

Rijke geschiedenis van Peper

Peper heeft, letterlijk, een rijke geschiedenis, hoewel de plant van oorspong uit India komt, wordt deze nu geteeld in vrijwel alle tropische gebieden. Vermoedelijk word Peper al zeker 4000 jaar gebruikt voor medicinale doeleinden. In de oude Chinese geneeskunde wordt Peper gebruikt voor de behandeling van een veel aandoeningen. Vroegere Egyptenaren gebruiken Peper ook bij het preparen van de beroemde mummies. Vanuit India komen de peperkorrels terecht in Perzië, nu Iran, en van daaruit raken de oude Grieken met Peperkorrels bekend. Via de Grieken komen de peperkorrels bij de Romeinen, die het woord 'Piper' aan dit specerij geven. Hiervan is het Nederlandse woord Peper afgeleid. In het begin is Peper extreem kostbaar, het werd ook gebruikt als betaalmiddel en de uitdrukking 'peperduur' komt uit die tijd. Later speelt Nederland een grote rol bij de invoer van Peper vanuit Indonesië naar Europa.
 

Toepassingen Peper Olie

De geur van etherische Zwarte Peper olie zou energie geven en de concentratie stimuleren. De geur zou dufheid verlichten en helderheid geven. Daarnaast geeft stimuleerd Peper olie om actief te zijn, het geeft een oppepper. Zou het woord oppepper van Peper zijn afgeleid?
Verder geeft verdampen van Zwarte Peper olie ook kunnen helpen om vrijer te ademen
Toegevoegd aan massage olie, zouden enkele druppels Peper olie de spieren verwarmen en rustgeven.

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008