Laurier Olie - Etherische Olie LaurierbladBezig met laden...
Laurier Olie 100% 10ml - Etherische Olie Laurierblad
(0)
Laurierblad olie 100% puur. Etherische Laurier olie in glazen druppelfles. Krachtige geur. Zuivere, onbewerkte essentiële Laurier olie van Laurus nobilis, ook laurel leaf oil genoemd. Zonder alcohol.
€ 6,95
Prijs per druppelfles
Laurier Olie 100% 50ml - Etherische Olie Laurierblad
(0)
Laurierblad olie 100% puur 50ml. Etherische Laurier olie in stevige aluminium canister. Krachtige geur. Zuivere, onbewerkte essentiële Laurier olie van Laurus nobilis. Zonder alcohol.
€ 17,95
Prijs per canister
Korting -5%
Laurierbesolie Puur 100ml flacon
(0)
Laurierbesolie puur en onbewerkt. Natuurlijke olie tegen een droge huid en ideaal als bestanddeel voor natuurlijke zepen. Laurierbesolie kan ook worden gebruikt allerlei huidaandoeningen te kalmeren.
€ 16,75 € 15,95
Prijs per stuk

Laurierblad Olie

Laurus nobilis, Laurel leaf oil


Geur: Kruidig, kamferachtig
Extractiemethode: Stoomdestillatie van laurierbladeren
Herkomst: Spanje

 

Wat is etherische Laurier olie?

Etherische Laurier Olie wordt gewonnen uit de bladeren van het de Laurier plantLaurus nobilis met hete waterdamp. Niet verwarren met pure koudgeperste Laurierbesolie, deze wordt gemaakt uit de rijpe, zwarte bessen van laurier. Door hoge druk, koude persing, wordt zalfachtige olie uit de bessen geperst. Er ontstaat een groene, dikke olie: Laurierbesolie, Oleum lauri. Deze vindt u hier>>

Laurier is een groenblijvende boom met glanzende, donkergroene bladeren en zwarte bessen, die tot 20 meter hoog kan worden en tot wel 100 jaar oud. De vruchten, bessen van de de laurier zijn eivormig, die als ze rijp zijn zwart kleuren. Laurier is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, uit landen als Syrië, Turkije en Griekenland. In Nederland en België wordt laurier gekweekt als sierplant maar de plant is niet volledig winterhard. Toch zal laurier een matige winter wel overleven, zeker in de kuststreken en als er genoeg beschutting is.
In vroeger tijden was laurier het symbool voor de overwinning. Winnaars van wedstrijden werden getooid met een lauwerkrans, gemaakt van laurierbladeren. De term laureaat is een overblijfsel van hiervan. Er zijn nog een aantal uitdrukkingen op laurier gebaseerd, bijvoorbeeld "op zijn lauweren rusten", "gelauwerd zijn", "lauweren oogsten".
Van de bladeren van de Laurier wordt de etherische of essentiële laurier olie gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie. De etherische Laurierblad Olie die dan vrijkomt wordt niet verdund of bewerkt.

 

Effect van etherische Laurier Olie

Aan Laurierblad Olie worden allerlei effecten toegeschreven. In de aromatherapie zou de geur van Laurierblad olie een sterk gevoel geven van onoverwinnelijkheid, stimuleren van het zelfvertrouwen en geestelijke rust. Zodoende zouden minderwaardigheids gevoelens kunnen verminderen.

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver en simpel: Direct uit de natuur, in de fles en op de post!


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008