Jasmijnwater - Hydrolaat

Jasmijnwater 100% Puur met een aangename, bloeimige jasmijn geur. Heerlijk vrolijk, ontspannend en rustgevend. Prima als gezicht- en bodymist te gebruiken maar ook als natuurlijke toner en reiniger. Hydrolaat of hydrosol van de Jasminum Sambac.
Bezig met laden...
Jasmijnwater 100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat - Zonder Alcohol
Korting -10%
Jasmijnwater 100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat - Zonder Alcohol
(0)
€ 6,95 € 6,25
Prijs per Sprayfles
Jasmijnwater 3x100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat - Zonder Alcohol
Korting -15%
Jasmijnwater 3x100ml Spray 100% Puur - Hydrosol, Hydrolaat - Zonder Alcohol
(0)
€ 20,85 € 17,80
Prijs per 3xSprayfles
Jasmijn Olie 100% 10ml - Etherische Olie
Jasmijn Olie 100% 10ml - Etherische Olie
(1)
€ 8,95
Prijs per Druppelflacon

Jasmijnwater 100% Spray 

Puur Jasmijnwater in een handige sprayflacon. Heerlijk als gezichts of body mist en ideaal om toe te voegen aan zelfgemaakte, DIY producten. Werkt ontspannend en verwijdert onzuiverheden en sporen van make-up. Heeft een zachte, bloemige aangename jasmijngeur. Geen toevoegingen, bevat dus geen alcohol.
 

Wat is Jasmijnwater

Jasmijnwater is een hydrolaat of hydrosol. Dat zijn vloeistoffen met water als basis. Jasmijnwater blijft als bijproduct over, na het maken van etherische jasmijnolie door stoomdestillatie. Bij stoomdestillatie wordt hete waterdamp door jasmijnbloem blaadjes geleid. In de stoom lossen dan allerlei biologische stoffen uit de jasmijnblaadjes op. Hierna wordt de stoom afgekoeld tot kamertemperatuur en daardoor ontstaat weer water (condensatie) uit de stoom. Olieachtige biologische stoffen, die met de stoom uit de jasmijnblaadjes zijn gekomen, blijven op het afgekoelde water drijven en deze olieachtige stoffen worden voorzichtig afgegoten: Dat is etherische jasmijnolie. Het geurige water dat overblijft wordt ook gebruikt, dit heet dan een jasmijn hydrolaat, hydrosol of jasmijnwater. U kunt jasmijnwater onverdund op de huid gebruiken.
Jasmijnwater is vrolijk, ontspannend en rustgevend met een zeer aangename, bloemige jasmijngeur. Zowel onze jasmijn olie als het jasmijnwater, worden dus gemaakt van jasmijn bloemen. 

 

Jasmijn

De Jasminum Sambac is een ongeveer 3 meter hoge plant. Deze groene plant krijgt kleine, zeer sterk geurende witte bloemen. Jasmijn Sambac komt van oorsprong uit India en tegenwoordig wordt hier ook de meeste etherische Jasmijn olie gewonnen. Arabieren brachten de bloemen in de Middeleeuwen naar Europa, vandaar ook de naam Arabische Jasmijn. In India zijn de bloemen een symbool van zuiverheid en worden ze regelmatig gebruikt in offerrituelen. Jasmijnwater en jasmijnolie worden veel gebruikt in cosmetica, zepen en parfum.
 

Gebruik cosmetisch Jasmijnwater

U kunt Jasmijnwater op verschillende manieren gebruiken en er zijn veel recepten te vinden op internet, hieronder hebben we een aantal veel gebruikte toepassingen van Jasmijnwater op een rijtje gezet.
 

Jasmijnwater als gezicht en body mist

Jasmijnwater is prima als verfrissende, ontspannende lichaamsspray of gezicht spray te gebruiken, soms beter bekend als face en body mist spray. Jasmijnwater kunt u onverdund sprayen op uw lichaam. Jasmijnwater als spray is niet zo sterk als een eau de toilette of parfum. De geur is dus minder 'aanwezig'. Bij gebruik op het gezicht eindje ervan af houden, zodat de make-up in orde blijft
 

Reinigen van uw gezicht, natuurlijke toner

Jasmijnwater wordt ook gebruikt als een natuurlijke toner. Makkelijk voor het verwijderen van make-up resten en verwijderen van een resten van gezichtsmaskers.
U kunt uw gezicht reinigen door op een wattenschijfje een paar keer jasmijnwater te sprayen en hiermee uw gezicht schoon te maken.

 

Fris laten ruiken kleden of lakens

Pak een lege spuitfles en meng Jasmijnwater 50/50 met kraanwater. Spuit het geurende water lichtjes op (vloer-) kleden, kussens en lakens.


BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


Daarom BeriVita.com

Daarom BeriVita.com

 100% natuurlijke en pure producten, vrijwel alles 100% plantaardig

✓ Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen

 Respect voor mens, dier en natuur. 100% Proefdiervrij

 Tot 14 dagen eenvoudig retourneren

 Uitstekende klantenservice

 Makkelijk bestellen, zonder account

 Veilig en vertrouwd, sinds 2008