Kattenkruid Olie - Etherische Olie CatnipBezig met laden...
Kattenkruid Olie 100% 10ml - Catnip Etherische Olie
Kattenkruid Olie 100% 10ml - Catnip Etherische Olie
(0)
€ 8,90
Prijs per Druppelflacon
Kattenkruid Olie 100% 50ml - Catnip Etherische Olie
Kattenkruid Olie 100% 50ml - Catnip Etherische Olie
(0)
€ 19,95
Prijs per Canister
Muggen Olie Roller 10ml - Natuurlijk Afwerende Muggenolie
Muggen Olie Roller 10ml - Natuurlijk Afwerende Muggenolie
(0)
€ 5,95
Prijs per roller
Muggen Olie 50ml - Natuurlijk Afwerende Muggenolie
Muggen Olie 50ml - Natuurlijk Afwerende Muggenolie
(0)
€ 8,95
Prijs per fles

Etherische Kattenkruid Olie 

Nepeta Cataria, Catnip


Geur: Kamfer, munt
Extractiemethode: stoomdestillatie bladeren Nepeta Cataria
Herkomst: India

 

Wat is Kattenkruid

Kattenkruid olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit verse bladeren van het Kattenkruid, Nepeta cataria. Onze etherische Kattenkruid olie is puur en onverdund.
Kattenkruid wordt in het Engels Catnip of Catmint genoemd. In Nederland is het ook bekend onder de namen Mastikkruid of Neppe. De naam 'Neppe' is mogelijk afgeleid van een stad in Italië en 'Cataria' heeft te maken met de liefde van katten voor dit kruid. Van de Nepata zijn er vele soorten planten, zo’n 250. Vaak woorden ze allemaal Kattenkruid worden genoemd maar ze hebben niet allemaal de sterke biologische effecten zoals de Cataria soort. Kattenkruid is een meerjarige plant. De hoogte bedraagt ongeveer 75cm. Kattenkruid is een lid van de lipbloemenfamilie. Het valt dan ook op dat het kruid lijkt op muntplanten. Tijdens de bloei verschijnen er kleine bloemen. Deze zijn roze en wit gekleurd, met kleine paarse vlekken. Het kruid bevat biologisch actieve stoffen die lijken op bestanddelen die ook in Valeriaan voorkomen. Op etherische Valeriaan olie kunnen katachtigen ook sterk reageren. Vandaar dat etherische Valeriaan olie ook weleens 'Kattenkruid' wordt genoemd. Alles over Valeriaan olie vindt u
hier>>
Kattenkruid heeft een sterke kamfer, pepermuntachtige geur met een vleugje citroen.
 

Katten en Kattenkruid

De naam ‘Kattenkruid’ geeft al aan dat veel katten dol zijn op deze plant. Door de, van nature aanwezige, stof nepetalacton kunnen katten een beetje 'high' worden van kattenkruid. Overigens heeft de geur van kattenkruid niet op alle katten een effect, ruwweg 75% van de katten reageert op dit kruid en pas vanaf een leeftijd van 3 tot 6 maanden. De milde hallucinerende werking kan ongeveer een kwartier aanhouden. Katten kunnen overigens verschillend reageren. Hierbij kunnen ze heel veel kopjes geven, veel aandacht vragen of hard gaan rondrennen. Van puur genot kunnen katten soms ook gaan bijten of krabben. Dit kan heel onverwachts gebeuren en vervelende wondjes geven. Het is goed om hier rekening mee te houden, zeker als er kleine kinderen in de buurt zijn.
 

Kattenkruid en muggen verjagen

Naast een effect op katten, is de stof nepetalacton in Kattenkruid een sterke verdrijver van verschillende soorten muggen. Uit onderzoek zou zelfs blijken dat Kattenkruid 10x sterker is dan de bekende chemische verjager van muggen: DEET. Verder onderzoek is nog wel nodig, bijvoorbeeld hoe sterk Kattenkruid of nepetalacton werkt tegen Malaria muggen.
Om muggen te verjagen met kattenkruid kunnen simpelweg de blaadjes worden gekneusd, zodat het sap vrijkomt en dit aanbrengen op de huid. Verder kunt u ook etherische Kattenkruid olie verspreiden met een diffuseraromalamp, enkele druppels op een zakdoekje of zelf een anti-muggenolie maken.
Naast een verjager van muggen, zouden ook kakkerlakken en muskieten worden verdreven door Kattenkruid. Het werkingsmechanisme van Kattenkruid als verdrijver van insecten, is nog onbekend.

 

Kattenkruid en de mens

Kattenkruid wordt ook gebruikt als aftreksel bij verkoudheid en tegen koorts. Daarnaast wordt het gegeten door in gerechten te verwerken. Af en toe duiken verhalen op dat Kattenkruid ook bij mensen mild hallucinerend zou werken en om die reden wordt gebruikt. Het hallucinerende effect op mensen is echter minimaal.
De geur van Kattenkruid  zou bij verdampen wel spanningen en stress te verminderen, daarnaast wordt het gebruikt om slapeloosheid te verminderen.BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver en simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Achteraf betalen met Klarna
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008