Algenzeep-Chlorella-en-Kelp


Bezig met laden...
visibility

Algenzeep 80gr - Natuurlijke Zeep van Chlorella, Zeewier en Kelp

Algenzeep gemaakt van verschillende soorten algen. Algenzeep bevat geen chemische toevoegingen, zoals...

9,95

10%
visibility

Algenzeep 3x80gr - Natuurlijke Zeep van Chlorella, Zeewier en Kelp

Algenzeep gemaakt van verschillende soorten algen. Algenzeep bevat geen chemische toevoegingen, zoals...

29,90

26,95

Wat is algenzeep

Onze algenzeep wordt gemaakt met plantaardige materialen uit de zee, zoals chlorella algen, zeewier en kelp. Verder bevat dit blok zeep ook nog enkele plantaardige oliën, zoals castorolieamandelolie en cocosolie
De termen alg en zeewier worden vaak door elkaar gebruikt maar zijn in feite dezelfde kleine plantjes uit de zee, die gebruik maken van fotosynthese en zo zetten ze zonlicht om in suikers. Net als bij andere planten geven ze dan zuurstof weer af.
Chlorella algen zijn eencellige groene algjes, die vooral voorkomen in Zuid-Oost Azië. Deze algen zijn zeer klein ongeveer 0,005 mm maar groeien in enorme hoeveelheden, zodat meren en rivieren er groen van kleuren. Chlorella zou zijn 'ontdekt' door een Nederlandse bioloog en wordt veel gebruikt als voedingssupplement en in huidproducten.
Zeewier is een verzamelnaam van allerlei algensoorten. Kelp is ook een soort zeewier dat veel gebruikt wordt in voedingssupplementen en op de huid. Er zijn wellicht meer dan 20.000 soorten algen, zo'n kleine 40 soorten worden gebruikt in cosmetica. Algen bevatten mineralen zoals ijzer, jodium, calcium, natrium en aminozuren. Algen bevatten ook vitamines, spoorelementen en plantaardige eiwitten.

 

Toepassingen algenzeep

 
  • geschikt voor alle huidtypen
  • hydratatie van de huid
  • ook bij onzuivere of vette huid
  • van nature rijk aan vitamine en anti-oxidanten
  • gebruikt bij huidproblemen
  • geen sulfaten, siliconen, parfum of alcohol


Aan 'zeegroenten' zoals algen en kelp worden al sinds de oudheid helende en medicinale effecten toe geschreven. Zo zijn er aanwijzingen dat de oude Romeinen en Grieken al zeewier gebruiken om haar medicinale werking, net als de Polynesiërs aan de andere kant van de aarde. Gebruik van planten uit de zee is bij Japanners an Chinezen al duizenden jaren aan de orde van de dag, zowel inwendig als op de huid. Zo zou kelp zou een droge huid tegengaan en een effect hebben tegen acné. Verder zouden algen de huid hydrateren en ontgiften.


Algenzeep kopen, bestellen of retourneren is veilig en eenvoudig via BeriVita.com. Bestellingen boven €20,-: Altijd gratis verzending in Nederland en België.


De waardering van www.berivita.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1820 reviews.
© 2008-2021 - BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek.