Cajeput Olie - Etherische Kajapoet Olie, Cajaput OlieBezig met laden...
Cajeput Olie 100% 10ml - Etherische Cajeputolie, Kajapoet Olie
(0)
Cajeput Olie, ook wel Kajapoet Olie genoemd, gewonnen uit de Melaleuca leucadendron, Melaleuca cajuputi. Frisse eucalyptus geur. Zuivere essentiële Cajeput Olie, zonder toevoegingen: 100% Puur.
€ 4,95
Prijs per druppelfles
Cajeput Olie 100% 50ml - Etherische Cajeputolie, Kajapoet Olie
(0)
Cajeputolie, ook wel Kajapoet Olie genoemd. Cajeputolie heeft een frisse, krachtige eucalyptus geur. Zuivere essentiële Cajeputolie, zonder toevoegingen: 100% Puur.
€ 15,95
Prijs per 50ml

Etherische Cajeput olie

Melaleuca leucadendron, Melaleuca cajaputi, witte tea tree


Geur: Kamfer, eucalyptus, zacht en fris
Extractiemethode: stoomdestillatie van twijgen, bladeren Melaleuca cajaputi
Herkomst: Indonesië

 

Wat is Cajeput Olie

Cajeput olie wordt gewonnen uit de Melaleuca cajuputi, een boom die groeit in Indonesië en Australië. Cajeput is een boom die behoort tot de theebomen. Het is een altijd groene boom met witte bloemen, die aan een tak met doornen groeien. De boom groeit het liefst in een natte, moerasachtige omgeving. Van deze boom worden de takjes en verse bladeren gebruikt. Door stoomdestilatie van deze bladeren en twijgen komt er een heldere tot geelgroene vloeistof vrij: Etherische Cajeput olie. Cajeput olie is bekend onder een aantal andere namen zoals Kajapoet, Cajaputi, Cajuput, Witte Tea Tree, Moeras Tea Tree en Zilverboom olie. De Cajeput boom is een soort Theeboom en Cajeput olie is dan ook familie van Manuka en Tea Tree olie.

De geur van etherische Cajeput olie zou meer doorzettingsvermogen geven en verlichting van stress bij grote druk. Hierdoor zou het helpen om kalm te blijven zodat het overzicht bewaard blijft. Dit geeft dat het een rustgevende en ontspannende invloed zou hebben op nerveuze mensen. Verder zou etherische Cajeput olie verfrissend werken en de lucht zuiveren.
Naast de mentale effecten, wordt Cajeput olie ook gebruikt als huismiddel tegen spier-, gewrichts- en zenuwpijn. Het wordt dan ook toegevoegd aan verschillende producten tegen spierpijn.

 

Verdamping van Cajeput

Aromalamp: 5-6 druppels Cajeput olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels Cajeput olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie in een ruimte.

 

Cajeput in bad

Badolie: los 10 tot 15 druppels Cajeput olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Cajeput olie op de huid 

Los 10 tot 15 druppels Cajeput olie op in neutrale huid- of massage- olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Achteraf betalen met Klarna
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008