Brahmi Poeder 100% PuurBezig met laden...
Brahmi Poeder 100% Zuiver 100gr
Brahmi Poeder 100% Zuiver 100gr
(0)
€ 4,95
Prijs per 100gr
Brahmi Poeder 100% Zuiver 1kg
Brahmi Poeder 100% Zuiver 1kg
(1)
€ 22,95
Prijs per kg
Brahmi Capsules 60 stuks - Poeder van Bacopa Monnieri
Brahmi Capsules 60 stuks - Poeder van Bacopa Monnieri
(0)
€ 9,95
Prijs per 60 capsules
Brahmi Capsules 180 stuks - Poeder van Bacopa Monnieri
Brahmi Capsules 180 stuks - Poeder van Bacopa Monnieri
(0)
€ 26,95
Prijs per 180 capsules

Brahmi Poeder Zuiver  

Brahmi poeder is een fijngemalen, natuurlijk poeder. Brahmi poeder komt uit India en wordt daar al sinds de oudheid gebruikt als natuurlijke conditioner en verzorging voor haren en hoofdhuid. Brahmi poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking.
 

Wat is Brahmi poeder

Brahmi poeder wordt gemaakt van de plant Bacopa monnieri. Dit eeuwenoude kruid komt voor in de waterrijke gebieden van India en hoort bij de weegbree familie. Deze plant heeft verschillende namen zoals we wel vaker zien bij medicinale planten. Bacopa monniere wordt ook wel waterhyssop, herb-of-grace, waternavel en mandukaparni genoemd. Bacopa is een laagblijvend vetplantje met kleine witte bloemen. De bladeren van de Bacopa hebben de vorm van dikke, ronde munten. Van de gedroogde bladeren van dit waterplantje wordt Brahmi poeder gemaakt. De bladeren worden gewassen, gedroogd en fijngemalen, dan ontstaat Brahmi poeder. Brahmi poeder is genoemd naar Brahmā, de God van de schepping in het hindoeïsme.
Brahmi poeder is vrijwel geurloos en lichtbruin van kleur. Brahmi poeder bevat onder andere 'saponine'. Deze saponine werkt als natuurlijke zeep, na contact met water. Saponine is zeer bekend van de Indiase wasnoten en wasnoten poeder maar komt ook voor in allerlei groenten en planten zoals aardappelen, tomaten, erwten en spinazie.

 

Eigenschappen Brahmi Poeder

Brahmi poeder is pH neutraal en reinigt uw haren en hoofdhuid op een milde wijze, het laat de natuurlijke, beschermende oliën van uw haren en hoofdhuid, talg, met rust. Verder kan Brahmi de haarwortels voeden en daardoor versterken, waardoor het haar dikker wordt. Tevens kan Brahmi de haarzakjes versterken. Brahmi kan een soort glanslaagje over uw haar leggen waardoor uw haar meer schittert. Door dit versterkende laagje zouden gespleten haarpunten verminderen. Brahmi zou ook kunnen zorgen voor meer volume en textuur. Brahmi kan de hoofdhuid hydrateren, voeden en verkoelen en zo rustgevend werken bij een jeukende hoofdhuid. Kan ook goed helpen bij een droge hoofdhuid en of roos.
Brahmi poeder wordt ook gebruikt als grondstof in allerlei cosmetische producten voor de haren.De informatie op deze pagina over is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen. 


100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008