Bergamot Olie 100% 50ml - Etherische Olie

bergamotolie 50ml bergamotolie vrucht etherische olie aluminiumfles etherische olie 50ml canister certificaat berivita
bergamotolie 50ml bergamotolie vrucht etherische olie aluminiumfles etherische olie 50ml canister certificaat berivita
Bergamot Olie 100% 50ml - Etherische Olie
1 Review | Review toevoegen
Bergamot olie 100% zuiver gewonnen uit de Citrus Bergamia of bergamot. In stevige aluminium fles met garantiesluiting. Zuivere essentiële Bergamotolie, zonder toevoegingen. Inhoud 50ml.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 16,95
Prijs per canister

Op voorraad :

Variatie: Bergamot Olie 100% 50ml - Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Bergamot Etherische Olie 50ml 

Citrus bergamia


Geur: fris citrus en zoet warm
Extractiemethode: koude persing buitenste delen van de schil
Herkomst: Italië


Wat is Bergamot Olie

De Citrus Bergamia of Bergamotboom komt waarschijnlijk oorspronkelijk van de Kanarische eilanden. Bergamot is een kruising tussen een soort limoen en een zure sinaasappel. Overigens hebben we ook etherische olie van de limoen en zure sinaasappelolie (=neroli olie) in het assortiment. De vruchten zijn kleine peervormige en zure citrusvruchten. Mogelijk komt de naam van de plaats Bergamo uit Italië maar er wordt ook geclaimd dat de naam haar oorsprong vindt in Turkije. Van de Bergamot vruchten worden de buitenste gedeelten van de schil gebruikt om Bergamot olie te maken, dit gaat met koude persing.
Bergamot olie is een essentiële of etherische die als geurstof wordt gebruikt voor onder andere het beroemde "Eau de Cologne". Bij de productie van Earl Grey thee wordt ook Bergamot olie gebruikt als smaak én geurstof. Belangrijk is dat Bergamot olie niet meer dan 0,0015% Bergaptine bevat. Dan mag het Bergaptine vrij worden genoemd, zoals BeriVita Bergamot olie.
Etherische Bergamot olie zou antibacteriële, anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Daarbij zou het ook krampstillend werken.
De citrusgeur van Bergamot olie zou een kalmerende invloed hebben en helpen bij nervositeit, overprikkeling en uitputting. Vandaar dat deze etherische olie vaak wordt gebruikt bij meditatie.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

Op de huid 

Huidolie: los 5 tot 10 druppels bergamotolie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie als basis- of drager olie.

Bergamotolie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals Ylang Ylang, Lavendel, Dennen, Geranium, Citroen en Patchouli Olie


Bergamot Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap/borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden. vermijd zonlicht tenminste 12 uur na gebruik op de huid.

Bevat: 100% Bergamotolie, Citrus Bergamia
Andere namen: Bergamottae aetheroleum, Oleum bergamottae
CASnr: 8007-75-8.

→ Informatie Etherische Oliën


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Sorteren op:

Review toevoegen
Jacqueline - 05-06-2018 21:01

Ik heb de bergamot 50 ml al een tijdje in gebruik. Hij blijft krachtig en doet nog steeds zn werk. Ik laat het verspreiden door een difuser. Kan er echt van genieten ik knap ervan op na een drukke dag.

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008