Bezig met laden...
visibility

Patchouli Olie 100% 10ml - Etherische Olie

Heerlijke Patchouli olie van de Pogostemon cablin. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Patchouli...

6,95

visibility

Patchouli Olie 100% 50ml - Etherische Olie

Patchouli etherische olie van de Pogostemon cablin. In grote aluminium fles met garantiesluiting. Pure en zuivere essentiële Patchouli...

15,95

10%
visibility

Aroma Diffuser met Afstandsbediening - Ultrasone Vernevelaar voor Etherische Olie

Aroma diffuser met afstandsbediening voor etherische olie. Deze diffuser maakt, een fijne mist, nevel...

33,95

30,65

visibility

Druppelflesje 10ml met Druppelaar - 1st

Druppelflesje met druppelaar van bruin glas. Inhoud: 10ml. Geleverd inclusief perfect passende druppelaar met garantiesluiting. Makkelijk...

1,00

Patchouli 100% Puur

Pogostemon patchouli etherische olie


Geur: zoet, kruidig & houtig
Extractiemethode: stoomdestillatie van gegiste bladeren

 

Patchouli Olie wordt gewonnen uit de Pogostemon cablin, een plant die verwant is aan de munt en oorspronkelijk inheems is in onder andere India en Indonesië maar tegenwoordig overal gekweekt.
De aromatische bladeren van deze plant worden eerst gegist of gefermenteerd, vervolgens wordt met stoomdestillatie (hete waterdamp) onze Patchouli olie uit de gegiste bladeren gewonnen. Patchouli etherische olie wordt zeer veel gebruikt in de parfums en zepen. De olie is donker van kleur en licht stroperig. 
Verder wordt de olie in de industrie veel gebruikt in luchtverfrissers en voor de verdrijving van insecten en motten. Patchouli is erg bekend uit de jaren '60 en '70, de flowerpower, toen werd de geur van Patchouli veel gebruikt. Voor veel mensen zal de geur dan ook doen denken aan de vrijheid en blijheid uit die periode. De geur van Patchouli werd ook gebruikt om de lucht van cannabis rook te verbloemen.
Etherische Patchouli olie zou de stemming verbeteren, zinnenprikkelend werken en helpen bij angst. Verder zou patchouli olie op de huid schimmelwerend zijn.


BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur, zuiver & simpel: Direct uit de natuur, in de fles & op de post!


De waardering van www.berivita.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1820 reviews.
© 2008-2021 - BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek.