Gember Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Ginger Oil

gemberolie ginger oil gember olie 50ml gember wortel etherische olie aluminiumfles gember olie canister certificaat berivita
gemberolie ginger oil gember olie 50ml gember wortel etherische olie aluminiumfles gember olie canister certificaat berivita
Gember Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Ginger Oil
2 Reviews | Review toevoegen
Gember of Ginger, van de Zingiber officinale. Etherische olie in stevige aluminium fles met garantiesluiting. Uit de wortelstokken van de Gemberplant. Zuivere essentiële Gember Olie: Puur.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 15,95
Prijs per canister

Op voorraad :

Variatie: Gember Olie 100% 50ml - Etherische Olie - Ginger Oil
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Gember Etherische Olie 50ml 

Zingiber officinale, Ginger Oil


Geur: warm, opwekkend en zacht kruidig
Extractiemethode: stoomdestillatie gedroogde en gemalen wortelstokken
Herkomst: India

 

Wat is Gember Olie

Onze Gember of Ginger Olie is een etherische olie die, door stoomdestillatie, wordt gewonnen uit gemalen worstelstokken van de Zingiber officinale roscoe, ook wel gemberplant. Van oorsprong komt de gemberplant waarschijnlijk uit China of India. Deze plant kan ongeveer 1 meter hoog worden en heeft smalle, lange bladeren. De gemberplant krijgt middelgrote, geelkleurige bloemen in de bloeitijd. De ondergrondse, lichtbruine wortel heeft een kurkachtig omhulsel en lijkt een beetje op een opgezwollen hand of voet. Deze wortel wordt gember of ginger genoemd. Gember is één van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. Familie van de Gemberplant is Kardemom, deze hebben we ook in ons assortiment deze vindt u hier>>
Gember olie wordt gebruikt voor een veelheid aan toepassingen.  
De geur van Gember Olie zou inspirerend werken en is daarom geliefd bij kunstenaars en schrijvers. Veder zou de gember geur energie geven en het afweersysteem versterken.
Bepaalde verbindingen in Gember, zoals gingerols, zouden het lichaam helpen om giftstoffen af te breken in organen en lymfeklieren, waardoor de ophoping van toxische stoffen en vocht in de lymfe zou verminderen.
Bij verdund gebruik op de huid zou gember de doorbloeding stimuleren, pijnstillend en ontstekingsremmend zijn. Daarom wordt gember vaak toegepast in massage olie bij spierpijn, vastzittende spieren of reumatische klachten.

 

Gemberolie op de huid

Gember huidolie of massage olie maken: los 10 tot 15 druppels Gember Olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels Gember olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 

Gember Olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals Ylang Ylang, Sandelhout, Geranium, Limoen, Palmarosa, Patchouli, Cederhout, Citroen, Rozemarijn, Sinaasappel, Wierook en Geranium.


Gember olie, na aanbreken, best koel bewaren, in de koelkast.
Gember etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap/borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Gember Olie 100%
Andere namen: Oleum Zingiberis, Ginger Oil, Gemberwortel Olie, Zingiber officinale Olie
CASnr: 8002-73-1
.

→ Informatie Etherische Oliën

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Sorteren op:

Review toevoegen
Ikke - 30-01-2022 09:34

Eén van de betere gemberolies die ik tot nu toe gekocht heb. Ook de service is super, je bent een klant geen nummer. Dank jullie wel!

Floor - 27-07-2017 16:12

Wat een pure olie verkopen jullie. Echt top.

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008