Kardemom Olie 100% 10ml - Etherische Olie

kardemomolie cardemon 10ml Kardemom_Cardamom Kardemom berivita
kardemomolie cardemon 10ml Kardemom_Cardamom Kardemom berivita
Kardemom Olie 100% 10ml - Etherische Olie
0 Reviews | Review toevoegen
Heerlijke Kardemom Olie van Elettaria cardamomum zaden. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Kardemom essentiële olie, zonder toevoegingen: Puur.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 12,95
Prijs per druppelfles

Op voorraad :

Variatie: Kardemom Olie 100% 10ml - Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Etherische Kardemom Olie 

Elettaria cardamomum, Cardamom Oil


Geur: warm, zoet en kruidig
Extractiemethode: stoomdestillatie gedroogde en gemalen zaden van Elettaria cardamomum

Herkomst: India
 

Wat is Kardemom Olie

Kardemom Olie is een etherische olie die, door stoomdestillatie, wordt gewonnen uit gemalen zaden van de Elettaria cardamomum, een soort gemberplant, van de plantfamilie zingiberaceae. Van deze gemberplant hebben we ook Gember Olie, deze vindt u hier>>.
Van oorsprong komt de kruidige Kardemom plant uit het zuiden van India. De Kardemom plant kan ongeveer 3 tot 4 meter hoog worden en heeft kleine witte bloemen. De plant houdt van veel water en wordt tegenwoordig in vele landen geteeld. Deze teelt heeft veel handwerk nodig. Zo worden de zaadjes met de hand geplukt. Kardemom wordt veel gebruikt als specerij in allerlei gerechten maar ook als groene kleurstof. Van oudsher zijn er veel medicinale toepassingen van Kardemom. Er zijn beschrijvingen van het gebruik van Kardemom in de Indiase en Chinese geneeskunde maar ook werd het al door de Egyptenaren en Vikingen gebruikt. 
Kardemom zaadjes worden bijvoorbeeld gebruikt om de tanden te reinigen maar ook als hulp bij de spijsvertering en het kauwen op deze zaadjes zou lust opwekkend werken. Kardemomolie wordt vaak verwerkt in cosmetica en parfums.
De zoet, kruidige geur van Kardemom Olie zou een verfrissend, vrolijk effect hebben. Het zou donkere en negatieve gedachten kunnen verminderen en steun geven. Daarnaast zou de geur van Kardemom Olie energie geven en meer productiviteit. Kardemom geur zou verder een zinnenprikkelende werking hebben.

 

Huid

Huidolie of sensuele massage olie: los 10 tot 15 druppels Kardemom Olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.
 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels Kardemom Olie op in een neutrale badolie, dat werkt als emulgator en voeg dit toe aan het badwater. 

Kardemom Olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals Ylang Ylang, Cederhout, Wierook, Kaneel, Kruidnagelolie, Neroli, Zwarte Peper en Rozenolie.


Kardemom olie, na aanbreken, best koel bewaren, in de koelkast.
Kardemom etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Kardemom Olie 100%
Andere namen: Oleum Elettaria cardamomum, Groene Kardemom, Koetsiertje, Repens, Elaichi
CASnr: 8000-66-6.

→ Informatie Etherische Oliën

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008