venkelolie fennel etherisch 10ml venkel plant venkel venkelzaden
venkelolie fennel etherisch 10ml
venkel plant
venkel
venkelzaden

Venkel Olie 10ml - 100% Etherische Venkelolie Zoet

Venkel Olie 100% puur, gemaakt van Venkelzaden. Deze zoete Venkelolie zit in handige druppelfles van glas. De geur van etherische Venkelolie is zoet, dropachtig, anijs. Onbewerkt en zuiver.

Variant:
5,95
per Druppelfles
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 5,95
2 € 5,45 € 5,95 8% korting
3 € 5,20 € 5,95 12% korting
venkelolie fennel etherisch 10ml
Venkel Olie 10ml - 100% Etherische Venkelolie Zoet
5,95
per Druppelfles
  • Krachtige Geur
  • Makkelijke Druppelfles
  • 100% Plantaardig en Natuurlijk

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Zoete Venkel Olie 10ml, Fennel Oil

 
  • Geur: Zoet, dropachtig en anijs
  • Extractiemethode: Stoomdestillatie venkelzaden, Foeniculum vulgare dulce
  • Herkomst: India
 

Wat is Venkel Olie

Venkel olie is een etherisch olie die wordt gewonnen uit geplette venkelzaden. Venkel olie heeft een zoete, dropachtige geur, die sterk aan anijs doet denken.
 

Venkel

Venkel is een plant uit de schermbloemen familie, net als als anijs en wortel. Venkelplanten komen van oorsprong uit Azië en zijn in de Middeleeuwen naar Europa gekomen met handelaren. Venkelplanten kunnen ongeveer 2 meter hoog worden. Venkel is een veelzijdige plant: Het groen wordt gebruikt als kruid en de knol als groente. Van de zaden wordt etherische olie gewonnen. Er zijn 2 soorten Venkel: bittere Venkel en zoete Venkel. BeriVita Venkel olie wordt gewonnen uit zoete Venkel. Deze etherische olie wordt gemaakt door de zaden te pletten. Vervolgens wordt, met hete waterdamp, de geurige etherische olie uit de geplette venkelzaden gewonnen. Venkel olie is een redelijk dunne etherische olie die helder tot geel van kleur is.
 

Eigenschappen Venkel

Venkel wordt vaak gebruikt voor de spijsvertering. Het zou in zekere mate zelfs het hongergevoel verminderen. Vroeger worden Venkelzaden dan ook gekauwd tijdens lange kerkdiensten, waar mensen vaak met een lege maag waren. Bijkomend voordeel is, dat het kauwen op Venkelzaden, een frisse adem geeft. Venkel zou helpen bij luchtweg problemen, zoals bij verkoudheid. Etherische zoete Venkel olie heeft een zoete, dropachtige geur, die sterk aan anijs doet denken. We hebben ook Anijsolie, deze vindt u hier>>
De geur van Venkel olie zou helpen bij stress en onrust. Het zou kalmerend en rustgevend werken. Daarnaast houden veel insecten, zoals muggen en motten, niet van de geur van Venkel. Daartegen zou Venkel dus afwerend werken.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist. Reservoir van de diffuser kan wel geel/bruin kleuren door veelvuldig gebruik van deze olie.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u hier>>

 

Stomen 

Doe ongeveer 6 tot 12 druppels Venkel olie in een kom heet water. Buig met een handdoek over het hoofd over de damp en inhaleer diep. Pas op met verbranding, niet geschikt voor kinderen.
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels Venkel olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Huidolie: los 5 tot 10 druppels Venkel olie op in 50ml neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.
Massage: 10-20 druppels toevoegen aan 100ml pure, zoete Amandelolie


Venkel olie is prima te combineren met: Sinaasappel, KaneelAnijsCitroen, Eucalyptus, Nootmuskaat, Kruidnagel en Lavendel

Venkel Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.
Bevat: 100% Venkelolie, Foeniculum vulgare dulce
CASnr: 8006-84-6


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

Info
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008