Anijsolie 100% 10ml - Etherische Olie

anijsolie steranijs anise 10ml steranijs certificaat berivita
anijsolie steranijs anise 10ml steranijs certificaat berivita
Anijsolie 100% 10ml - Etherische Olie
0 Reviews | Review toevoegen
Heerlijke Anijsolie van de Steranijs of Illicium verum. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Anijs essentiële olie, zonder toevoegingen: 100% Puur.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 5,95
Prijs per druppelfles

Op voorraad :

Variatie: Anijsolie 100% 10ml - Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Etherische Anijsolie 

Illicium verum


Geur: warm, kruidig en dropachtig
Extractiemethode: stoomdestillatie gedroogde vrucht

 

Wat is Anijsolie

Anijsolie wordt gewonnen uit de vruchten en zaden van de steranijs. De Illicium verum is een altijd groene boom, die oorspronkelijk voorkomt in Vietnam en Zuid-Oost China. De boom is overigens geen familie van de Anijs, Pimpinella anisum. Door de stervormige vruchten, de geur en de smaak, die aan anijs doen denken, worden deze boom én de etherische olie toch anijsolie genoemd. De boom heeft mooie gele bloemen en sterk glanzende bladeren. De zaden waariot onze etherische olie wordt gewonnen, zijn ook bekend als toevoeging in drank, zoals Raki, of als broodbeleg. Verder is deze sterk geurende steranijs olie een veel gebruikt bestanddeel in parfums, mondspoelingen, tandpasta's, zepen en andere cosmetische producten.
Onze steranijs olie wordt gewonnen uit de gedroogde vruchten met hete waterdamp, stoomdestillatie.
Anijs Etherische Olie zou een kalmerende invloed hebben op de zenuwen en verbetering van de stemming geven, negatieve gedachten zouden verminderen.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels anijsolie op in een neutrale badolie, werkt als emulgator, en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 10 tot 20 druppels anijsolie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Anijs Olie is prima te combineren met: cederhoutdennenolie, sinaasappel en lavendelolie


Anijs etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Anijs Olie 100%
Andere namen: Steranijs, Oleum Illicii, Oleum badiani, Anise Oil, Illicium Verum
CASnr: 8014-19-5

→ Informatie Etherische Oliën

Etherische Anijsolie Illicium Verum wordt vaak verward met Groene Anijsolie, Pimpinella anisum. Deze etherische oliën zijn van verschillende planten, qua aroma, consistentie en chemische bestanddelen komen ze met elkaar overeen. Groene anijsolie is wel vaak wat duurder dan ster anijsolie.


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008