mandarijn etherische olie 10ml druppelfles mandarijnen certificaat berivita
mandarijn etherische olie 10ml druppelfles
mandarijnen
certificaat berivita

Mandarijn Olie 100% 10ml - Etherische Olie

Mandarijn olie 100% puur, gemaakt van de Citrus reticulata. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Mandarijn essentiële olie, zonder toevoegingen: Puur.

Variant:
4,99
per druppelfles
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 4,99
2 € 4,74 € 4,99 5% korting
3 € 4,49 € 4,99 10% korting
mandarijn etherische olie 10ml druppelfles
Mandarijn Olie 100% 10ml - Etherische Olie
4,99
per druppelfles
  • Krachtige Geur
  • Makkelijke Druppelfles
  • 100% Plantaardig

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Etherische Mandarijn Olie 10ml

Citrus reticulata
 

  • Geur: Fris, citrus en zoet
  • Extractiemethode: stoomdestillatie rijpe mandarijn schillen
  • Herkomst: Italië
 

Wat is Mandarijn Olie

De mandarijnboom, Citrus reticulata, komt waarschijnlijk van oorsprong uit China, nu wordt deze rond de Middellandse Zee volop gekweekt. De mandarijnboom is verwant aan de sinaasappelboom. Van de sinaasappel boom hebben we twee soorten etherische olie in ons assortiment. Van de bloesems van zure sinaasappels wordt onze Neroli Olie gemaakt. Daarnaast hebben we Sinaasappelolie van zoete sinaasappels, de Citris sinensis.
De mandarijnboom wordt ook wel Citrus deliciosa of mandarino genoemd. Deze boom lijkt meer op een struik en wordt tot 4 meter hoog met heerlijk geurende, witte bloesem. Uit deze bloesem ontstaat uiteindelijk de vrucht: De mandarijn. Deze sappige vrucht heeft een doorsnee van ongeveer 5 tot 9 cm en is afgeplat. De dunne schil is oranje van kleur met veel olie kliertjes. De mandarijnschil laat makkelijk los van de vrucht. Uit deze schillen wordt mandarijnolie door stoomdestillatie etherische mandarijnolie. Mandarijnolie heeft een fris, zoete geur. 

 

Eigenschappen Mandarijn Olie

Mandarijnolie geeft een fris, fruitachtige geur. Deze geur zou verschillende eigenschappen hebben. Zo zou de geur opbeurend werken en weer nieuwe moed geven. Daarnaast zou geur van mandarijnolie ook rustgevend zijn en kalmeren. Daarom wordt mandarijn olie wel gebruikt bij sombere gedachten, onrust en stress. 
 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u hier>>

 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels mandarijn olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Huidolie: los 5 tot 10 druppels mandarijn olie op in 50ml neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.
Massage bij spanningen: 10-20 druppels toevoegen aan 100ml pure, zoete Amandelolie

 

Slapen

Een paar druppels mandarijn olie op het hoofdkussen sprenkelen of in de slaapkamer in een aromalamp verdampen. 

Mandarijn olie is prima te combineren met etherische oliën: KaneelYlang YlangAnijsCitroen, Dennen, Eucalyptus, Nootmuskaat, Kruidnagel, Lavendel en Mirre.


Mandarijn Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden. Mandarijn is erg gevoelig voor UV-licht. Vermijd 24 uur na gebruik sterk UV-licht, zoals zonnebank en direct zonlicht. Bevat van nature Limonene 65%-70%
Bevat: 100% Mandarijn Olie ook wel Mandarine Oil, Citrus reticulata oil
CASnr: 8008-31-9


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008