Jojoba Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Jojoba Olie is een goudgele, pure huid- en haarolie. Jojoba olie voelt niet vet aan en reguleert de vochtbalans van de huid. Het is uitstekend te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid- en haarverzorging.
 

  • ​voelt niet vet aan
  • reguleert de vochtbalans van de huid
  • haarverzorging, haarolie en massage olie
  • ideaal bij vette huid en acne door vertraging talgafgifte
  • prima als basisolie
  • Jojoba Olie is 100% natuurlijk en plantaardig
  • koudgeperste olie uit zaden Jojoba Simondsia vrucht
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

 

Wat is Jojoba olie

De Jojoba struikSimondsia california, groeit in het wild in Afrika. De zaden van de Jojoba bestaan ongeveer voor de helft uit een was, die bij kamertemperatuur in een vloeibare olie verandert. Deze zaden worden koud geperst. Door deze manier van persen blijft de olie rijk aan onverzadigde vetzuren. Onze jojoba olie wordt verkregen van de eerste, koude persing van deze jojoba noten.
 

Toepassingen Jojoba Olie

Pure Jojoba Olie voelt niet vet aan, reguleert de vochtbalans van de huidcellen en is hierdoor goed te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid- en haarverzorging en met name voor de verzorging van droge huid en een gevoelige huid. Jojoba olie heeft tevens de eigenschap dat het de talgafgifte vertraagd en hierdoor ideaal te gebruiken bij de verzorging van een vette huid.
Pure Jojoba Olie zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 4-5 en op die manier helpen als een natuurlijke bescherming tegen de zon. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor moeilijk te bepalen is en per batch kan wijzigen, het blijft dus belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.


>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën

Jojoba olie is goud geel van kleur en vrijwel geurloos. Jojoba Olie is bij lage temperaturen soms erg stroperig of zelfs gestold, bv. door verzending. Met een klein beetje verwarmen (nooit boven de 30 °C), wordt de olie snel weer vloeibaar. Verwarmen kan door de fles even onder een warme kraan te houden.
We voegen geen kleur-, geurstoffen, weekmakers of andere chemische middelen toe. Daardoor kunt u dat soort natuurlijke effecten van de olie soms merken.

Jojoba olie is een drogende olie.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Jojoba Olie

De zaden uit de Jojoba vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Meestal wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.


Aanbevolen gebruik Jojoba Olie

Naar behoefte de pure Jojoba huidolie spaarzaam aanbrengen en goed uitwrijven. Laten intrekken. Blijven herhalen tot huid of haar hersteld zijn.
Eventueel Jojoba olie toevoegen aan eigen shampoo, bad of doucheproduct. Prima te gebruiken als basisolie om een andere huidolie mee te verdunnen.


Zelf Massage Olie Maken (DIY)

Enkele tips om zelf een massage olie te maken:


Stimulerende massage olie

Als basis voor massage olie kunt een pure olie gebruiken zoals Sesamolie of Jojoba olie of een mengsel van beide.
Hierbij voegt u enkele druppels Geranium olie, Ylang Ylang olie en Lavendel olie toe. Goed roeren/schudden en klaar!
Deze heerlijke massage olie reinigt, verfrist, verkoelt en stimuleert.

 

Ontspannende massage olie met kalmerend effect

Als basis voor massage olie kunt een pure olie gebruiken zoals Sesamolie of Jojoba olie.
Hierbij voegt u enkele druppels Citroen olie, Ylang Ylang olie en Basilicum olie toe. Goed roeren/schudden en klaar!

 

Lipverzorging

Natuurlijke Lippen olie: Masseer ’s morgens een paar druppels jojoba olie op uw lippen. De olie helpt uitdroging van de lippen voorkomen en beschermt tegen weersinvloeden.

► Extra informatie en tips over het gebruik van Jojoba Olie vindt u hier

Jojoba olie uitsluitend uitwendig gebruiken.

 

Bevat

Simondsia Chinensis/Jojoba olie (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend.



Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

 

Bewaring

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

 

Verpakking

50ml flacon kunststof
50ml karaf keramiek
100ml flacon kunststof
1000ml fles aluminium of kunststof





Jojoba olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze pure Jojoba olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.