10 toepassingen & tips voor gebruik Jojoba Olie Puur

Jojoba Olie Puur

Jojoba olie is afkomstig van de Jojoba struik, Simondsia california. Deze groeit in het wild in Afrika. De zaden van de Jojoba bestaan ongeveer voor de helft uit een was, die bij kamertemperatuur in een vloeibare olie veranderd. Deze jojoba zaden worden koud geperst. Door deze manier van persen blijft de olie (of was) rijk aan onverzadigde vetzuren. Pure Jojoba olie voelt niet vet aan op de huid of het haar. Jojoba olie reguleert de vochtbalans van de huidcellen en is hierdoor goed te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid- en haarverzorging en met name voor de verzorging van droge huid en een gevoelige huid. Jojoba olie heeft tevens de eigenschap dat het de talgafgifte vertraagd en hierdoor ideaal te gebruiken bij de verzorging van een vette huid of erg vet haar. Jojoba olie is goud geel van kleur en vrijwel geurloos. Jojoba olie is een drogende olie.
 

10 toepassingen van Jojoba Olie

Huidverzorging

Naar behoefte de pure Jojoba huidolie spaarzaam aanbrengen en goed uitwrijven. Laten intrekken. Blijven herhalen tot huid of haar hersteld zijn.

Massage olie

Als basis voor massage olie kunt een pure Jojoba olie gebruiken. Hierbij voegt u enkele druppels Geranium olie, Ylang Ylang olie en Lavendel olie toe. Goed roeren/schudden en klaar! Deze heerlijke, natuurlijke massage olie met jojoba, reinigt, verfrist, verkoelt en stimuleert.

Natuurlijke Make-up remover

Een paar druppels jojoba olie op wattenschijfje daarmee de make-up verwijderen. Jojoba olie is een milde natuurlijke olie, dus geschikt om ook oog make-up te verwijderen

Na het douchen of baden

Enkele druppels jojoba olie masseren op uw huid na een douche of bad helpt uitdroging van uw huid te voorkomen.

Vóór het scheren

Branderig gevoeld en krasjes na het scheren komen vaak voor. Jojoba olie kan helpen dit te voorkomen door voor het scheren (pre-shave) enkele druppels in te masseren. Uw huid herstelt sneller na het scheren en vaak is het scheerresultaat beter.

Nagelverzorging

Jojoab olie wordt makkelijk opgenomen door de huid. Bij toepassing op de nagels en nagelriemen kan het helpen de nagels en nagelriemen te beschermen.

Haarolie en Hoofdhuid

Jojoba olie is zeer bekend om het gebruik als natuurlijke haarverzorging. Na het wassen enkele druppels Jojoba Olie in de handdoek droge haren en op de hoofdhuid masseren. Jojoba olie kan uw haar glans geven en er gezond uit laten zien.

Nachtverzorging van de huid of gezicht

Jojoba olie is te gebruiken als nachtverzorging van uw huid. Enkele druppels jojoba olie toevoegen aan uw gebruikelijke gezichtsverzorging of puur in de huid masseren. Laat de jojoba olie de gehel nacht inwerken.

Tegen onzuivere en vette huid

Bij de verzorging van de onzuivere en vette huid is pure jojoba olie een bekend middel. Jojoba olie heeft de eigenschap dat het de talgafgifte vertraagd en hierdoor ideaal te gebruiken bij de verzorging van een vette en onzuivere huid.

Lipverzorging

Natuurlijke Lippen olie: Masseer ’s morgens een paar druppels jojoba olie op uw lippen. De olie helpt uitdroging van de lippen voorkomen en beschermt tegen weersinvloeden.

  → Informatie Jojoba Olie
 
  → Jojoba Olie Puur Kopen
 

      02-01-2018 20:01     Reacties ( 4 )

Reacties (4)
 DJ -  26-01-2019

Jojoba olie is erg fijne lichte olie. Top. Handige gebruiksaanwijzing en tips hier. Thnx

 Top -  12-12-2018

Zonder dollen. Jojoba olie is de fantastische olie. Bedankt voor dit superhandige artikel met zoveel tips over het gebruik van jojoba olie. Geen andere olie meer nodig. Ik heb de tips vrijwel allemma uitgeprobeerd... jaja fanatiek. Tip van mij... meng bij de jojoba paar druppels etherische olue. Die zelf lavendel maar maakt niet uit welke geurolie. Geeft lekker geurtje aan de jojoba die van zichzelf eigenlijk weinig geur heeft. Nogmaals dank voor dit artikel. Groetjes.

 Lekker belangrijk -  09-09-2018

Prima tips voor jojoba olie. Gebruik t al jaren. Eerst ander merk nu deze. Zeker in t begin erg veel resultaat te zien op mijn haren. Nu blijf ik jojoba gebruiken. Niets anders meer

 Frank -  06-09-2018

Absoluut is jojoba olie een prachtige olie. Verdient plekkie in elke kast. Handige tips hier. Kom je indedaad veel of jojoba olie te weten...maar moet gezegd op mr google staat t er vol mee....