Basilicum Olie 100% 50ml - Etherische Olie

basilicum olie 50ml Basilicum etherische olie aluminiumfles etherische olie 50ml canister certificaat berivita
basilicum olie 50ml Basilicum etherische olie aluminiumfles etherische olie 50ml canister certificaat berivita
Basilicum Olie 100% 50ml - Etherische Olie
0 Reviews | Review toevoegen
Basilicum, Ocimum basilicum etherische olie in mooie, grote aluminium fles, canister met garantiesluiting. Zuivere Basilicum essentiële olie, zonder toevoegingen. Inhoud 50ml.

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 14,95
Prijs per canister

Op voorraad :

Variatie: Basilicum Olie 100% 50ml - Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Basilicum Olie 50ml 

Ocimum basilicum, Koningskruid


Geur: zoet, kruidig, anijs en fris
Extractiemethode: stoomdestillatie van bloeiende plant

Basilicum, ook wel Koningskruid genoemd, is een plant die ongeveer 35 cm hoog kan worden. Dit kruid heeft heldergroene bladeren, harige stengels en, in bloei, kleine witte bloemen. Het is een eenvoudige plant om te houden en te kweken. De naam basilicum zou afstammen van het Griekse woord: 'Basileum', dat Koning betekent, vandaar ook de naam koningskruid. Basilicum werd in India mogelijk als eerste gebruikt tegen allerlei aandoeningen, zowel inwendig als uitwendig. India is nog steeds een grote producenten van Basilicum.
Basilicum heeft een sterke geur en aroma, om die reden wordt het ook veel gebruikt in de Italiaanse keuken en bij de bereiding van parfum.
De geur van etherische basilicum olie zou een kalmerende invloed hebben en de zenuwen ontspannen. Basilicum olie wordt dan ook vaak gebruikt bij neerslachtigheid, stress en angsten.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels basilicum olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Huidolie: los 10 tot 15 druppels basilicum olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Basilicum olie is prima te mengen met: Bergamot, Cederhout, Eucalyptus, Rozemarijn, Grapefruit, Lavendel, Tea Tree, Limoen, Citronella en Geranium.


Basilicum of Koningskruid etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap/borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Basilicum, Ocimum basilicum 100% Olie
Andere namen: Oleum Basilici, Koningskruid
CASnr: 8015-73-4

→ Informatie Etherische Oliën

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008