Shea Butter Puur & Ongeraffineerd

Pure, natuurlijke zalf/boter, geschikt voor uw huid en haar. Gemaakt door de natuur.
 

 • bij jeukende, droge, schilferige huid (o.a. eczeem & psoriasis)
 • als algemene huidverzorging & voor elk huidtype 
 • prima basis- en onderhoudszalf (bij b.v. hormoonzalf gebruik)
 • Shea Butter (Butyrospermum parkii) is ongeraffineerd, puur
 • hoge biologische activiteit
 • zuinig in gebruik
 • ongeraffineerde, raw Shea Butter uit noten Kariteboom
 • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
 • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)​

 

Shea Butter Puur

Shea Butter, ook wel Butyrospermum parkii genoemd, komt uit de noot van de Afrikaanse Vitellaria paradoxa, of te wel de Shea butterboom. Deze boom komt van oorsprong uit West-Afrika en kan uiteindelijk 100 jaar oud worden. Deze 15 meter hoge boom geeft pas na zo’n 20 jaar noten. De pitten van deze noten worden gestampt en daarna met warm water opgeklopt. Bij het afkoelen komt dan een ivoorkleurige massa vrij: Shea butter. Vervolgens wordt de butter-boter met een zeef gescheiden van het water. Onze Shea butter wordt verder niet bewerkt. Pure shea butter is een mengsel van vele natuurlijke oliën waaronder vitamine A&E.
Naast onze "normale" Shea Butter, hebben we ook Shea Butter Nilotica in ons assortiment: Dit is een variant van de normale Shea maar deze is van nature romiger en ruikt aangenamer. 


Verschil reguliere Shea Butter en Shea Butter Nilotica

Het verschil tussen Shea Butter en Shea Butter Nilotica is dat Shea Butter Nilotica een variant is van gewone of normale Shea Butter. Shea Butter Nilotica komt uit bosrijke gebieden van Oost-Afrika (reguliere Shea Butter uit West-Afrika).
Nilotica Shea Butter is romiger, zachter, beter smeerbaar en heeft, van nature, een betere, wat zoetige geur. Helaas heeft Shea Boter Nilotica een lager smeltpunt dan reguliere Shea Butter, hierdoor 'smelt' Shea Nilotica eerder bij iets warmere omgevingstemperatuur tot, wat lijkt op, een natuurlijke olie: Shea Butter Olie. Na afkoelen kan de Shea Nilotica soms wat korrelig aanvoelen. Koel bewaren in de koelkast kan dat effect sterk verminderen.

 

Eigenschappen Shea Butter

Het bijzondere aan deze Shea butter (Butyrospermum parkii) zijn de zogenaamde niet-verzeepbare bestanddelen Hierdoor wordt de Shea butter erg goed verdragen door de huid. Om deze reden wordt Shea Butter in Afrika al eeuwenlang gebruikt ter bescherming en verzorging van de (kwetsbare) huid. Mede door de goede vochtbindende eigenschappen van Shea is het ideaal voor erg droge, gesprongen huid. Overigens wordt ook geclaimd dat Shea Butter een helend effect heeft bij allerlei huid problemen zoals psoriasis, littekens, pigmentplekjes, eczeem, zwangerschapsstriemen en pijnlijke spieren.

Pure Shea Butter zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 5 en op die manier helpen als een natuurlijke bescherming tegen de zon. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor moeilijk te bepalen is en per batch kan wijzigen, het blijft dus belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.


>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën

BeriVita Shea producten bestaan uit 100% uit ongeraffineerde, raw Shea Butter, die wij van geselecteerde noten maken. De Shea Butter (Butyrospermum parkii) heeft een smeltpunt van 27 C°, daardoor “smelt” deze op de huid tot een zeer makkelijk smeerbaar huidproduct. Uiteraard zijn onze producten niet getest op dieren.

Deze Shea Butter is puur en niet geparfumeerd, de rokerige geur kan door sommige mensen als "typisch" worden ervaren, dit is zeer persoonlijk. Om deze reden hebben we ook een Shea Butter met natuurlijk Amandelaroma, hiervan wordt de geur vaak als aangenamer beschouwd of u kunt onze Shea Butter Nilotica proberen, dit is een aangenaam ruikende en romige variant van de "gewone" Shea Butter.

Veel informatie over Shea Butter vindt u ook hier>>


Aanbevolen gebruik Shea Butter

BeriVita Shea Butter meerdere keren per dag aanbrengen op droge, schrale huid. BeriVita Shea Butter is prima geschikt voor kinderen. Het is zinvol om meerdere keren per dag een dunne laag aan te brengen in plaats van één of twee keer een dikke laag. De huid kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid vet per keer opnemen. U kunt uw huid het beste direct na het douchen of baden insmeren, de huid is dan nog warm en de Shea Butter smeert makkelijk uit. De zalf of crème kan het beste opgebracht worden door met de haarrichting mee te strijken, om te voorkomen dat de ingang van de haarwortelzakjes verstopt raken.
Prima te gebruiken als onderhouds- of basis zalf bij hormoonzalf gebruik. Uitsluitend uitwendig gebruiken. 


Haarverzorging en Shea Butter

Pure BeriVita Shea Butter kan op allerlei manieren voor haarverzorging gebruikt worden.  
U kunt simpelweg een kleine hoeveelheid Shea Butter in de hand nemen, deze in de handen uitwrijven (de Shea Butter smelt) en in het haar masseren.  
 
Voor douchen bijvoorbeeld voor verzorging van droog of beschadigd haar.
Klein beetje Shea Butter smelten, door verhitten (tot maximaal 30C°), bv met warm water. De gesmolten Shea Butter (is dan een olie) in het haar masseren.
Gebruik een ruime badmuts of handdoek over het haar om de Shea Butter goed te laten inwerken. Hierdoor kan de Shea Butter optimaal inwerken. Tenminste 30 minuten laten inwerken.
Was het haar daarna uit met shampoo.

Na het douchen was uw haar met een shampoo naar keuze.
terwijl uw haar nog vochtig is masseert u pure Shea Butter door uw haar
laat de Shea Butter tenminste 30 minuten zitten spoel uw haar uit met water en eventueel na spoelen met shampoo om het haar minder vet te maken.

 

Zelf natuurlijke oliën mengen met Shea Butter

Uit is uiteraard mogelijk om andere oliën door Shea Butter te mengen zoals jojoba olie, kokosolie of een andere natuurlijke olie. De natuurlijke, vloeibare oliën maken de Shea Butter minder hard en beter smeerbaar.

 

Bijwerkingen

Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend. Overgevoeligheid voor Shea Butter komt zeer zelden voor.
 

Bevat

Shea Butter, Butyrospermum parkii (100%)
 

Bewaring

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. Tenminste tot 12 maanden na openen houdbaar. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Productie

In West-Afrika gewonnen en verpakt in Europa.
 

Verpakkingen

Berivita Shea Butter hebben we in een mooi blik (100gr), in een zeer eenvoudige verpakking, de Shea Butter Basic (100gr) en extra grote voordeelverpakkingen van 500gr & 1000gr. Om het aanbrengen makkelijker te maken hebben we een handige en unieke Shea Butter Huid-Stift, zeer gemakkelijk en gericht aan te brengen op de meest droge plekken, zonder vette handen te krijgen!
Prima te gebruiken voor onderweg en op reis. 

-100ml Basic kunststof kuipje
-100ml aluminium blik + schroefdeksel
-100ml met Amandelgeur aluminium blik + schroefdeksel
-100ml Met Arganolie + Vanillegeur aluminium blik + schroefdeksel
-15ml kunststof (draai) stift/stick
-15ml lippenzalf aluminium blik + schroefdeksel
-400ml kunststof pot, wit
-800ml kunststof pot, wit
-10kg kunststof folie 

Shea Butter (Butyrospermum parkii) bestellen bij BeriVita

Onze Shea Butter producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

 

Algemene leefregels & tips om jeuk en droge huid te verminderen 

 • U kunt de huid bedekken met katoen (bv handschoenen) om irritatie van het krabben te beperken en het helpt om de natuurlijke olie of butter goed te laten inwerken in de huid.

 • Uw huid extra invetten met een vette natuurlijke olie of butter, want: hoe droger de huid, hoe meer jeuk.

 • Afleiding en alternatieven gebruiken in plaats van krabben, bijvoorbeeld wrijven of kloppen op de huid. Wanneer u blijft krabben houdt u de aandoening of irritatie in stand en brengt u voortdurend schade aan, aan de toch al beschadigde huid.

 • Slapen in een koele kamer, want warmte geeft vaak een toename van jeuk.

 • Dragen van katoenen kleding.

 • Geen wasverzachter gebruiken, want dit blijft altijd achter in de kleding en zal ongetwijfeld jeuk geven.

 • Als u van het dragen van schone kleding of het slapen tussen schone lakens jeuk krijgt, dan kan het zijn dat het wasmiddel dat u gebruikt, de huid irriteert. Een natuurlijk wasmiddel zoals BeriVita Wasnoten is dan het beste alternatief. 

 • Zo weinig mogelijk water gebruiken; dus zo min mogelijk douchen/baden en handen wassen. Het is raadzaam om thuis of in de werksituatie een privé-handdoek te gebruiken. Dit om te voorkomen dat u in aanraking komt met zeepresten die in de handdoek achterblijven en dus weer jeuk kunnen veroorzaken.

 • Bij het dragen van huishoudhandschoenen altijd een katoenen handschoen eronder dragen. Huishoud handschoenen alleen kunnen een broeireactie geven en dit kan leiden tot een toename van jeuk.

 • Bij vorst de huid extra beschermen met een natuurlijk product. Door kou kan de huid verder uitdrogen.

Shea Butter of Boter Puur

visibility
shopping_cart

Shea Butter Puur 100ml Blik

Shea Butter ongeraffineerd puur in mooi blik met schroefdeksel. Shea Boter uit afrika is ideaal bij droge, gesprongen huid maar ook zeer...

7,95

10%
visibility
shopping_cart

Shea Butter Puur 10kg Blok - Bulk

Mega blok pure, onbewerkte Shea Butter uit Afrika. Deze Shea Butter is niet geraffineerd en er zijn geen hulpstoffen toegevoegd. Verpakt...

195,00

175,00

15%
visibility
shopping_cart

Shea Butter Puur 15ml Stick

Shea Butter puur in grote, handige stick van 15ml. Zeer makkelijk en gericht pure Shea Butter aanbrengen op droge plekken. Handig voor...

6,95

5,90

visibility
shopping_cart

Shea Butter Puur 500ml Pot

Shea Butter Puur en onbewerkt, ook wel Butyrospermum parkii butter. Onze Shea is onbewerkt en ongeraffineerd. Shea Boter is ideaal voor...

18,95

visibility
shopping_cart

Shea Butter Puur 800ml Pot

Shea Butter 100% puur uit Afrika in grote pot met 800ml. Onze Shea Butter is ongeraffineerd, onbewerkt en puur. Shea Boter is ideaal voor...

23,95

visibility
shopping_cart

Shea Butter Puur Basic 100ml Kuipje

Shea Butter Puur Basic is topkwaliteit Shea Butter of Shea Boter, in een eenvoudige, kunststof verpakking, kuipje. Shea Boter is zeer...

5,95

Shea Butter Puur Mix

visibility
shopping_cart

Lippenzalf Shea Butter 15gr Blik

Natuurlijke Lippenzalf, 15gr, is ideaal om droge en gesprongen lippen ECHT te beschermen en te verzorgen. Droogt lippen niet uit zoals...

3,95

10%
visibility
shopping_cart

Lippenzalf Shea Butter 3x15gr - Blik

Natuurlijke Lippenzalf is ideaal om droge en gesprongen lippen ECHT te beschermen en te verzorgen. Droogt lippen niet uit zoals zoveel...

11,65

10,45

visibility
shopping_cart

Shea Butter en Arganolie Puur Vanille 100ml

Shea Butter Puur 70% en 25% Pure Arganolie met echte vanille in Druivenpitolie, is een makkelijk smeerbare zalf voor de dagelijkse...

10,55

visibility
shopping_cart

Shea Butter Puur Amandel 100ml - Blik

Shea Boter puur en onbewerkt uit Afrika met natuurlijk amandel aroma. Deze heerlijke geurende Shea Butter is ideaal voor de dagelijkse...

8,45

Nilotica Shea Butter

visibility
shopping_cart

Nilotica Shea Butter Puur 100ml Pot

Nilotica shea butter, ongeraffineerd en puur. Fraai potje met metalen schroefdeksel. Shea Nilotica is een zachte, romige en aangenaam...

10,95

15%
visibility
shopping_cart

Nilotica Shea Butter Puur 500ml

Nilotica Shea in voordelige verpakking van 500ml. Ongeraffineerde, pure nilotica shea butter. Nilotica butter is een zachte, romige en...

42,15

35,95

Natuurlijke Zeep met Shea Butter

30%
visibility
shopping_cart

30x Natuurlijke Zepen van 100gr - Voordeelpakket

Pakket met 30 natuurlijke zepen uit Afrika. Zes verschillende natuurlijke zepen en van elke zeep 5 keer 100gr. Heerlijke natuurlijke...

178,55

125,00

visibility
shopping_cart

Eucalyptus Olie met Shea Butter Zeep - 100gr

Natuurlijke, handgemaakte Shea Butter Zeep met pure Eucalyptus Olie. Zeeptablet met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Zonder...

5,95

15%
visibility
shopping_cart

Eucalyptus Olie met Shea Butter Zeep - 3x100gr

Voordeelverpakking 3x100gr Eucalyptus Olie Zeep met Shea Butter. Frisse natuurlijke zeep met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Geen...

17,85

15,25

visibility
shopping_cart

Havermout met Aloë Vera Natuurlijke Scrub Zeep - 100gr

Natuurlijke Zeeptablet met als basis Pure Shea Butter. Bevat verse Aloë Vera Gel en grof gemalen havermeel. Deze natuurlijke zeep heeft...

5,95

15%
visibility
shopping_cart

Havermout met Aloë Vera Natuurlijke Scrub Zeep - 3x100gr

Voordeelverpakking 3x100gr natuurlijke zeep met als basis Pure Shea Butter. Bevat verse Aloë Vera Gel en grof gemalen havermeel. Scrub...

17,85

15,25

visibility
shopping_cart

Honing met Havermout Natuurlijke Scrub Zeep - 100gr

Havermout met Honing natuurlijke zeep uit Afrika. Bevat grof gemalen havermout en pure honing met als basis pure shea butter. Deze...

5,95

15%
visibility
shopping_cart

Honing met Havermout Natuurlijke Scrub Zeep - 3x100gr

Voordeelverpakking 3x100gr grof gemalen havermout en honing natuurlijke zeep met als basis pure shea butter. Natuurlijke zeep zonder...

17,85

15,25

visibility
shopping_cart

Neemolie met Shea Butter Natuurlijke Zeep - 100gr

Neemolie zeep met pure shea butter. Deze natuurlijke zeep bevat pure Neemolie en Tea Tree Olie. Helpt bij huidaandoeningen. Zonder...

5,95

15%
visibility
shopping_cart

Neemolie met Shea Butter Natuurlijke Zeep - 3x100gr

Neemolie Zeep 3x100gr. Neemzeep met pure shea butter. Deze natuurlijke zeep bevat pure Neemolie en Tea Tree Olie. Helpt bij...

17,85

15,25

visibility
shopping_cart

Tea Tree Olie met Shea Butter Natuurlijke Zeep - 100gr

Tea Tree Olie natuurlijke zeep met shea butter. Deze heerlijke zeep uit Afrika bestaat uit o.a. uit pure kokosolie, ongeraffineerde shea...

5,95

15%
visibility
shopping_cart

Tea Tree Olie met Shea Butter Natuurlijke Zeep - 3x100gr

Tea Tree Olie natuurlijke zeep, 3x100gr. Deze heerlijke zeep uit Afrika bestaat uit o.a. uit pure kokosolie, ongeraffineerde shea butter...

17,85

15,25

Andere Butters

Avocado Butter - Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Kokos Butter - Huid, Lippen en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Mango Butter - Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen kan er een beetje vlok-vorming zichtbaar zijn. De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld.


De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.