filter_list

Filter

Wat is uw Huidtype? 

 "Wat is mijn huidtype en welk natuurlijk huidproduct pas daar het beste bij?"

Dat is een vraag die we regelmatig krijgen op info@berivita.com. Daarom hieronder een selectie van de verschillende soorten huidtypes, van zeer droge huid tot een vette, onzuivere huid.
We hebben, bij elk huidtype, alvast een aantal natuurlijk producten voor u geselecteerd.

► Een snelle top 5 natuurlijke producten per huidtype vindt u hier>>

Uiteraard blijft het zeer persoonlijk welke natuurlijke olie of ander product, het beste bij u past. 
Steeds meer mensen kiezen voor écht natuurlijke huidverzorging. Dat is ook niet zo gek. Reguliere middelen voor de huid bevatten vaak een enorme lijst met chemische ingrediënten, met onuitspreekbare namen. Bij ons vindt u alleen natuurlijke middelen, direct uit de natuur, in de fles.

Geen lange lijst met ingrediënten, geen hippe verpakkingen. Alles puur & simpel.


Voor informatie over verschillende soorten huidaandoeningen kunt u hier klikken. Wettelijk gezien mogen we niet allerlei huidaandoeningen bij naam noemen.
Het is handig om te weten welke soort huidtype u heeft bij het zoeken naar een geschikt natuurlijk huidproduct. De huid is grofweg in te delen in in een aantal huidtypes.

 

Normale huid

Bij het ouder worden van de huid, wordt de talg productie van de huid soms wat minder en daardoor kan een normaal huidtype over gaan in een droge huid. 
Een normale huid niet vet of droog, nauwelijks glimmende wangen of neus, de talgproductie is normaal. De huid voelt soepel en veerkrachtig. Poriën doorgaans wel zichtbaar maar niet groot. Er is sprake van een gezonde doorbloeding zonder schilfers, jeuk of pijn.

→ Producten Normale Huid
 

Vette of Onzuivere huid

Het vette huidtype voelt vet aan, structuur is soms dik of ruw en huid glanst. Het glanzen komt door een dun laagje talg dat op de huid ligt. Poriën doorgaans groot en duidelijk zichtbaar. De huid is gevoelig voor puistjes en mee-eters door het verstopt raken van de poriën.

→ Natuurlijke Producten Vette Huid
Extreem droge en droge huid 

Een droge of extreem droge huid voelt droog en strak getrokken aan. Een droge huid heeft vaak een dunnere structuur. Poriën zijn meestal klein en zeer slecht te zien. Soms zijn er schilfers te zien en/of droge, witte plekken. Jeuk komt regelmatig voor en de huid is gevoelig voor weersinvloeden zoals regen, zon en wind. Dit is vaak te wijten aan een vermindere talgproductie door de huid.

→ Zeer & Extreem Droge Huid

 

→ Natuurlijke Producten Droge Huid
Gemengde huid

Bij een gemengde huid zijn er vaak vette gedeeltes van de huid, terwijl de rest droog is (m.n. in het gezicht, T-Zone). Voor een verzorging van een gemengde huid is het veel beter om twee producten te gebruiken voor de verschillende gedeeltes. Dus een product voor de droge huid gebruiken voor de droge gedeeltes van de huid en een natuurlijk product gebruiken voor de vette huid voor de vette, glanzende gedeeltes van uw huid. Zie hiervoor ook natuurlijke producten voor "droge huid" en "vette huid".
Daarnaast wordt vaak Amaranth Olie gebruikt bij een gemengde huid. Deze olie heeft de bijzondere eigenschap dat deze zich aanpast aan de het huidtype droge en vette huid.

 

Gevoelige huid 

Vaak is een droge huid een voor stadium van een gevoelige huid. Bescherming van uw gevoelige huid, met een natuurlijke huidproduct, is erg belangrijk om het onstaan van klachten zoveel mogelijk te beperken en te voorkomen. Overigens kan een gevoelige huid veranderen in een geïrriteerde huid of zelfs een specifieke huidaandoening.
Een (over-) gevoelig huidtype geeft vaak jeuk, branderig of stekend gevoel en voelt droog aan. Roodheid en schilfers komen regelmatig voor met name bij regen, wind of de volle zon. Verder kunnen bestanddelen in reguliere huidverzorgingsproducten, zoals chemische hulpstoffen, parabenen, alcohol, water ("aqua")  en parfum bijdragen aan het uitlokken en verergeren van een gevoelige huid
.

→ Producten Gevoelige Huid
Geïrriteerde huid

Dit huidtype kenmerkt zich door rode en/of schilferige plekken, die kunnen steken, jeuken of zelfs pijn doen. Belangrijk is na te gaan of er sprake is van een specifieke (huid-) aandoening. Hierbij kan het goed zijn eerst een (huis-) arts te raadplegen. De huid is vaak ook erg gevoelig voor prikkels door het weer of voor bepaalde hulpstoffen in cosmetica of huidproducten.

→ Producten Geïrriteerde Huid
 

Reiniging van uw kostbare huid met natuurlijke zeep 

Naast een goede, natuurlijke huidverzorging, raden we voor de reiniging van uw kostbare en wellicht kwetsbare huid, vaste zeep aan. Liefst van natuurlijke oorsprong. Zonder chemische toevoegingen en alleen met natuurlijke ingrediënten. We hebben verschillende vaste zepen in ons assortiment.
Hieronder vindt u meer informatie over de voordelen van vaste, natuurlijke zeep ten opzichte van chemische, vloeibare zeep
.
 

→ Natuurlijke Zepen

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen, reclame of chemische bewerkingen: We gaan voor puur & simpel: Direct uit de natuur & op de post!
De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om onze producten te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid,om te genezen of om enige ziekte te voorkomen. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.De waardering van www.berivita.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1820 reviews.
© 2008-2021 - BeriVita.com is een onderdeel van de Nederlandse Bereidingsapotheek.