Rozenolie 100% 50ml - Etherische Olie - Rose Oil

rozenolie damascus roos olie 50ml Rozenolie klein afb Canister Rozenolie zuiver Damascus Roos certificaat berivita
rozenolie damascus roos olie 50ml Rozenolie klein afb Canister Rozenolie zuiver Damascus Roos certificaat berivita
Rozenolie 100% 50ml - Etherische Olie - Rose Oil
1 Reviews | Review toevoegen
Rozenolie 100% Puur uit Rosa damascena, Damascus Roos. Geurige Etherische Rozenolie in stevige aluminium canister. Essentiële Rozenolie: Onverdund en zonder toevoegingen zoals alcohol.

Verzendkosten

€ 0,00

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 82,95
Prijs per canister

Op voorraad :

Variatie: Rozenolie 100% 50ml - Etherische Olie - Rose Oil
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Rozen Etherische Olie 

Damascus Roos, Rosa damascena, rose oil


Geur: sterke, warme rozengeur en licht kruidachtig
Extractiemethode: stoomdestillatie uit verse bloembladeren
Herkomst: Bulgarije

Grote, stevige aluminium canister met 50ml zuivere rozen etherische olie. Pure Rozenolie of Roos Etherische Olie, wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie, uit verse bloemen van de Damascus roos of Rosa damascena
Onze Rozenolie is puur en onverdund, dit in tegenstelling tot veel andere rozenoliën die worden aangeboden. Deze rozenoliën zijn vaak geëxtraheerd met alcohol en verdund met alcohol of jojoba olie.
Voor 1 liter échte Rozenolie, zoals de onze, zijn zeker 3000 tot 4000 kilo aan verse bloemen nodig. Dat maakt Rozenolie een kostbare en zeldzame etherische olie.

De Rosa damascena is een bladverliezende rozenstruik van ongeveer 2 meter. De sterk geurende bloemen zijn roze tot licht rood. De struik wordt tegenwoordig in grote delen van de wereld geteeld. Er werd altijd gedacht dat deze soort rozenstruik door de kruisvaarders, tijdens de kruistochten, naar Europa is gebracht, vanuit Syrië. Recent zijn er echter aanwijzingen dat de Rosa damascena zijn oorsprong niet in Syrië heeft maar in Centraal Azië. Het winnen van Rozenolie uit Rozenblaadjes is al beschreven in de Griekse oudheid, enkele eeuwen voor onze jaartelling. Via de Romeinen, vervolgens Perzië en Turkije verspreidt de destillatie van Rozenolie zich over de wereld. Rozenolie werd vroeger toegevoegd aan wijn maar ook andere gerechten toegevoegd om deze aromatiseren.

Rozenolie is tegenwoordig nog steeds een gewild bestanddeel in dure parfums en cosmetische producten, om haar heerlijke, krachtige en toch zachte roosachtige geur. 
Onze Rozenolie is prima geschikt om, eigengemaakte, cosmetica of uw huis een heerlijke geur te geven, bijvoorbeeld door enkele druppels toe te voegen aan schoonmaaksop en/of via een verdamper.
De geur van Rozenolie zou een ontspannende en harmoniserende sfeer geven. Rozengeur geeft rust en harmonie.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 5 tot 10 druppels rozenolie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Massage-olie: los 5 tot 10 druppels rozenolie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Parfum: maak van 1 druppel Roos olie en 5 ml pure Jojoba- of Amandelolie een heerlijke parfum die lang blijft geuren.

Onzuivere huid: voeg 1 druppel Roos olie toe aan een glas, gekookt, afgekoeld water. Goed roeren, hiermee 1 à 2x per dag de huid deppen.​

Rozenolie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals: Lavendelolie, Sandelhout Olie, Palmarosa, GeraniumBergamot, Kruidnagel en Patchouli.


Rozen Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: 50ml Rozen etherische olie 100%
Andere namen: Roos olie, Rose Oil, Damascus roosolie, Damask Rose, Damascener Roos, Rosa damascena 
CASnr: 8007-01-0. 

→ Informatie Etherische Oliën


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. 

Sorteren op:

Review toevoegen
Greet - 26-09-2019 11:21

Dit is een schitterende geur. Enkele druppels volstaan om het meest luxueuze aroma te creëren dat ik ooit heb geroken.

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008