Oregano Olie 100% 10ml - Etherische Olie

oregano olie 10ml Oregano certificaat berivita
oregano olie 10ml Oregano certificaat berivita
Oregano Olie 100% 10ml - Etherische Olie
1 Review | Review toevoegen
Oregano Olie of Wilde Marjolein olie gemaakt van Origanum vulgare. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Oregano essentiële olie, zonder toevoegingen: Puur

Verzendkosten

€ 3,95

Levertijd

Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 6,95
Prijs per druppelfles

Op voorraad :

Variatie: Oregano Olie 100% 10ml - Etherische Olie
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Etherische Oregano Olie 

Origanum vulgare, wilde marjolein


Geur: kruidige, tijm, kamferachtige warme geur
Extractiemethode: stoomdestillatie van bloeiende plant

 

Wat is Oregano Olie

Oregano of Wilde Marjolein is een struikachtige plant, die ook in Nederland en België voorkomt maar hier zeldzaam is, in veel andere gebieden niet. Oregano of Wilde Marjolein is verwant met de Echte Marjolein en wordt ook wel palingkruid genoemd. De bloemen van Oregano zijn roze. Oregano heeft een zeer specifieke smaak en wordt veel gebruikt in de keuken en in de voedselindustrie als smaakversterker.
Met stoomdestillatie wordt, uit de bloeiende plant, de etherische olie gewonnen. Deze essentiële olie wordt in veel producten gebruikt om haar sterke werking tegen schimmels, bacteriën en virussen. In veel cosmetica wordt Oregano gebruikt voor de geur in allerlei lotions, zepen en parfums.
Oregano olie bevat van nature de stof carvacrol, onze oregano olie heeft ongeveer 70% carvacrol. Carvacrol zou een sterke werking hebben tegen micro-organismen en daarom wordt deze stof gebruikt als antiseptisch middel.
De geur van etherische oregano olie zou kalmerend en rustgevend werken.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

Kalk- of schimmelnagel olie met Oregano olie

Oregano olie is een bekend middel bij de bestrijding van schimmel- of kalknagels. Schimmels groeien in de nagel en de huid rondom de nagel. De symptomen bestaan vaak uit een dikke verhoornde en geel gekleurde nagel. De huid rondom de nagel kan jeuken en er zijn vaak schilfers en roodheid te zien. Oregano olie moet worden verdund met een pure olie, voor gebruik op de nagels en huid erom heen. Hiervoor kunt u 15-20 druppels Oregano olie toevoegen aan 50ml basisolie. Een zeer goede keus als basisolie is Neemolie, deze plantaardige olie heeft zelf ook een schimmelwerende werking.
2 a 3 keer per dag de aangedane nagels en nagelriemen bestrijken met de verdunde Oregano olie. Laten intrekken, ongeveer 30 minuten. Dagelijks blijven herhalen tot de nagel geheel is hersteld. Dit kan 3-6 maanden duren omdat de aangetaste nagel eerst helemaal moet uitgroeien. Na de behandeling gedurende 1 maand nog drie keer per week gebruiken. Voor een sneller en beter resultaat is het goed om de aangedane nagels, eerste te vijlen. Andere oliën die gebruikt worden bij schimmel- en kalknagels vindt u hier>>


Oregano olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals Grapefruit, Cederhout, Kamfer, Dennen, Citronella, Lavendel en Rozemarijn

Oregano etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Oregano 100% Olie
Andere namen: Wilde Marjolein, Palingkruid, Origanum vulgare​ 
CASnr: 8007-11-2.

→ Informatie Etherische Oliën


De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Sorteren op:

Review toevoegen
Britta - 05-06-2022 10:34

Ik heb last van vette gezichtshuid, acné en chronisch eczeem van onbekende oorzaak. Als alternatief voor Tea Trea en Manuka olie werd Oregano olie aanbevolen voor mijn dagelijkse gezichtsreiniging. Oplossing: 1 druppel Oregano olie (handig: druppelfles) in 30 ml afgekookt afgekoeld water (bruine glazen fles). Voor gebruik goed schudden. Ik reinig met een wattenschijfje welk ik na eenmalig gebruik weggooi (hygienisch). Afgezien van een tijdelijk licht branderig gevoel heb ik geen problemen. In combinatie met de juiste olie voor vette huid (belangrijk!), in mijn geval Frambozenpit en Jojoba, ervaar ik 100% verbetering van mijn huidtoestand! :)

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Achteraf betalen met Klarna
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008