Bergamot Olie 100% 10ml - Etherische Olie
2 Reviews | Review toevoegen

Heerlijke Bergamotolie van de Citrus Bergamia. Deze etherische olie zit in een handige druppelfles van glas. Zuivere Bergamot essentiële olie, zonder toevoegingen: 100% Puur.

Verzendkosten

€ 3,95 

Levertijd

Voor 12:00 besteld=dezelfde werkdag verzonden

€ 5,95
Prijs per druppelfles

Op voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Etherische Bergamot Olie 

Citrus bergamia


Geur: fris citrus en zoet warm
Extractiemethode: koude persing buitenste delen van de schil
Herkomst: Italië

 

Wat is Bergamot Olie

De Citrus Bergamia of Bergamotboom komt waarschijnlijk oorspronkelijk van de Kanarische eilanden. Bergamot is een kruising tussen een soort limoen en een zure sinaasappel. Overigens hebben we ook etherische olie van de limoen en zure sinaasappelolie = neroli olie in het assortiment. De vruchten zijn kleine peervormige en zure citrusvruchten. Mogelijk komt de naam van de plaats Bergamo uit Italië maar er wordt ook geclaimd dat de naam haar oorsprong vindt in Turkije.
Van de Bergamot vruchten worden de buitenste gedeelten van de schil gebruikt om Bergamot olie te maken, dit gaat met koude persing.
Bergamot olie is een essentiële of etherische die als geurstof wordt gebruikt voor onder andere het beroemde "Eau de Cologne". Bij de productie van Earl Grey thee wordt ook Bergamot olie gebruikt als smaak én geurstof. Belangrijk is dat Bergamot olie niet meer dan 0,0015% Bergaptine, Bergaptene bevat. Dan mag het Bergaptine vrij worden genoemd, zoals BeriVita Bergamot olie.
Etherische Bergamot olie zou antibacteriële, anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Daarbij zou het ook krampstillend werken.
De citrusgeur van Bergamot olie zou een kalmerende invloed hebben en helpen bij nervositeit, overprikkeling en uitputting. Vandaar dat deze etherische olie vaak wordt gebruikt bij meditatie.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

Op de huid 

Kalmerende huidolie: los 5 tot 10 druppels bergamot olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie als basis- of drager olie.

Bergamot olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals Ylang Ylang, Lavendel, Dennen, Geranium, Citroen en Patchouli Olie


Bergamot Etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: 100% Bergamotolie, Citrus Bergamia
Andere namen: Bergamottae aetheroleum, Oleum bergamottae
CASnr: 8007-75-8.

→ Informatie Etherische Oliën

BeriVita.com staat al sinds 2010 voor eerlijke natuurproducten, geen dure verpakkingen of reclame. Onze etherische oliën worden per pakketpost verzonden en zijn meestal binnen 1-2 werkdagen bij u thuis.

Etherische Bergamot olie kopen en bestellen is veilig en eenvoudig. Bestellingen boven € 20,-: gratis verzending in Nederland en België.

De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Berivita.com - 15-11-2020 08:36

@Anoniem: We begrijpen dat zo'n etiket wat gek overkomt....Onze etherische oliën zijn voorzien van etiketten met bepaalde waarschuwingen, dat is namelijk verplicht, hoe overdreven het ook lijkt..:
De meeste etherische oliën vallen onder de Warenwet. Daarnaast is op etherische oliën de Europese REACH verordening van toepassing, deze geeft onder andere aan hoe gevaarlijke stoffen moeten worden verpakt en geëtiketteerd.
Etherische oliën kunnen namelijk bij onjuist gebruik een gevaar opleveren voor de gebruiker, zijn/haar omgeving en het milieu. Daarom zijn onze etherische oliën voorzien van waarschuwingsetiketten en teksten.
Uit controles van de nVWA (Voedsel en Warenautoriteit) bleek overigens dat veel etherische oliën onjuist waren geëtiketteerd. Meestal zijn leveranciers/verkopers zijn bang dat waarschuwingsteksten (te) negatief overkomen en laten deze daarom weg.
Wij vinden dat niet verstandig. Op al onze verpakkingen vindt u dan ook een etiket met waarschuwingen.
Uiteraard kunt u ze prima gebruiken in de aromalamp....

Anoniem - 15-11-2020 01:26

100% natuurlijk & website zo positief om inwendig gebruik te overwegen.

Snel geleverd mag ik ook zeker nog wel zeggen

Maar de verpakking zegt; Ontvlambare vloeistof en damp kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terecht komt. Kan een allergische huid reactie veroorzaken. Giftig voor in het water levende organismen met langdurige gevolgen. Verwijderd houden van warme/open vuur/hete oppervlakken. Niet roken. Explosieveilige electrische ventilatie/verlichtingsapparatuur gebruiken. Na inslikken onmiddellijk een arts raadplegen. Bij contact met de huid (of het haar) verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken. Huid met water afspoelen/douchen. Achter slot bewaren. Inhoud/verpakking afvoeren naar chemisch afval.

Ik voel met net Trump, kan ik mijn lampen nog aan doen? En die bijgevoegde aromabrander pas gebruiken als ik levensmoe ben?

Aantal

Prijs per druppelfles (incl. btw)

1 of meer

€ 5,95

2 of meer

€ 5,95  € 5,45

3 of meer

€ 5,95  € 5,20

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Anderen bekeken ook
Meest bekeken producten