agarhoutolie 10ml druppelfles agarhout snippers certificaat berivita
agarhoutolie 10ml druppelfles
agarhout snippers
certificaat berivita

Agarhout Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Agarwood Oil

Agarhout olie 100% puur uit harsachtig agarhout van de aquilaria crassna boom. Etherische Agarhout olie in handige druppelfles van glas. Essentiële Agarhout olie zuiver, zonder toevoegingen

Variant:
19,95
per druppelfles
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 19,95
2 € 19,45 € 19,95 2% korting
3 € 19,20 € 19,95 3% korting
agarhoutolie 10ml druppelfles
Agarhout Olie 100% 10ml - Etherische Olie - Agarwood Oil
19,95
per druppelfles
  • Krachtige Geur
  • Makkelijke Druppelfles
  • 100% Plantaardig

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Etherische Agarhout Olie 10ml

Agarwood, Oud Oil, Aquilaria Crassna


Geur: zoet, warm en houtachtig
Extractiemethode: stoomdestillatie harsachtig agarhout
Herkomst: India

 

Wat is Agarhout olie

Agarhout Olie wordt gewonnen met hete waterdamp, stoomdestillatie uit houtsnippers van harsachtig kernhout. Dit hout is afkomstig van de Aquilaria crassna boom. Deze groenblijvende boom kan tot 20 meter hoog worden en komt voor in Azië. Agarhout is donker, harsachtig hout afkomstig van deze bomen. De bomen vormen als verdediging een soort hars, nadat ze besmet zijn met een speciale schimmelsoort. Dit hars kleurt het hout donker en geeft een zeer specifieke geur af. Agarhout olie heeft een speciale, unieke geur en wordt daarom veel gebruikt in de cosmetische industrie als bestanddeel in parfums en huidverzorging. Verder wordt Agarhout gebruikt als traditioneel medicijn en in allerlei religieuze rituelen. Deze rituelen met agarhout komen voor bij Christenen. Moslims, Boeddhisten en Hindoes. In de bijbel wordt Agarhout ook genoemd.
Agarhout Olie is een zeer gewilde etherische olie en wordt veelvuldige gebruikt. De olie is een beetje stroperig. Agarhout van de Aquilaria soorten komen meestal van plantages, in het wild heeft de boom een beschermde status. Plantages kunnen de vraag nauwelijks aan, vandaar dat Agarhout etherische olie redelijk duur is en er helaas veel synthetische, niet echte, agarhout olie op de markt is.
Agarhout etherische olie zou kalmerend werken bij spanningen en rust geven bij psychische problemen. Belangrijk om niet gedurende een lange periode achtereen te gebruiken. Dat zou gewenning kunnen geven. Beter om na enkele dagen een pauze van enkele dagen te nemen.

 

Verdamping

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u 
hier>>
 

In het bad 

Badolie: los 10 tot 15 druppels Agarhout Olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater. 
 

Op de huid 

Huidwater maken door 6-10 druppels Agarhout olie toe te voegen aan 200ml gekookt en afgekoeld water: 1 tot 2x per dag de aangedane plekken deppen of maak een kompres en leg deze 10-20 minuten op de aangedane plekken.

Massage-olie: los 10 tot 20 druppels Agarhout Olie op in 50ml neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

 

Agarhout Olie is prima te combineren met andere etherische oliën zoals Cederhout, SinaasappelPatchouliGeraniumYlang YlangBergamot en Lavendelolie

Agarhout etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.
Bevat: Agarhout olie, Aquilaria crassna 100%
Andere namen: Agarwood, Oud Olie, Aquilaria, Agarhoutolie, Eagle wood
CASnr: 94350-09-01

Alles over etherische oliën

Alle informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën. 

Info

Alles over etherische oliën

Hier vindt u veel informatie over etherische oliën. Gebruik, werking, toepassingen en veiligheid van etherische oliën.

Info
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

✓ 100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
✓ Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
✓ Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
✓ Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
✓ Veilig en vertrouwd, sinds 2008