Vitamine E Olie 100% Natuurlijk - Tocoferol 100ml
Reviews | Review toevoegen

Natuurlijke Vitamine E olie, ook tocoferol, uit zaden. Deze dikke vitamine e olie is onbewerkt en onverdund. Krachtig antioxidant in DIY haar- en huidproducten of als verrijking van huidverzorging.

Verzendkosten

€ 2,95 

Levertijd

Voor 12:00 uur besteld=dezelfde dag verzonden

€ 17,95
Prijs per flacon

Op voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product, over de verzending of retourneren?

Mail ons uw vraag

100% natuurlijke vitamine E olie 

Mooie kwaliteit natuurlijke vitamine E olie, in handige fles met klepdop. Onze 100% natuurlijke vitamine E olie is koudgeperst en onbewerkt. Gewonnen uit tarwekiemen en soja bonen. Vitamine E wordt ook vaak tocoferol of tocopherol genoemd. De termen worden door elkaar gebruikt. Onze vitamine E olie is dik en stroperig en heeft vrijwel geen geur. Niet verdund met drager olie maar 100% puur.
Vitamine E kan worden toegevoegd aan eigen gemaakte, DIY, haar- en huidverzorgingsproducten met oliën of butters. Vitamine E kan ook prima worden gebruikt om reguliere verzorgingsproducten te verrijken met vitamine E.

Vitamine E heeft een sterk anti-oxidatieve werking. Vitamine E wordt daarom vaak toegevoegd aan verzorgingsproducten, zeker bij producten zonder chemische toevoegingen is vitamine e vrijwel onmisbaar als natuurlijk conserveringsmiddel. Onbewerkte oliën en butters kunnen namelijk gevoelig zijn voor gisten, schimmels of oxidatie, door een reactie met zuurstof. Vandaar dat vitamine E, tocoferol, wordt toegevoegd want deze remt de groei van gisten en schimmels, bovendien remt vitamine E de reactie met zuurstof.
Natuurlijke vitamine E  zou de barrièrefunctie van de huid versterken en tegelijkertijd zouden werkzame stoffen uit verzorgingsproducten beter worden opgenomen door als vitamine E is toegevoegd. De biologisch actieve stoffen uit natuurlijke oliën zouden dieper in de huid en haren dringen.

 

Gebruik vitamine E

In DIY verzorgingsproducten

Natuurlijk conserveringsmiddel tegen schimmel, gisten en oxidatie: Tenminste 0,05% tot 0,5% van de vetfase, bijvoorbeeld olie en butter. Dus bij een crème, is mengsel van water en vet/olie, is er 0,05% tot 0,5% vitamine E, tocoferol, van de olie, vet hoeveelheid nodig.
 

Verrijken met vitamine E van haar- en huidproducten

Voor helende en beschermende effecten van vitamine E op de huid en haren kunt u vitamine E toevoegen aan een haar of huidolie maar ook aan een butter.  Natuurlijk kunt u reguliere haar- en huid producten verrijken met vitamine E.
De concentratie vitamine E moet tenminste 0,5% zijn van het gehele haar- of huidproduct. Eventueel hogere concentraties zijn geen probleem maar hogere concentraties natuurlijke vitamine E kunnen wel eerder een overgevoeligheid voor vitamine E veroorzaken. Wij adviseren daarom geen hogere concentratie dan 5% te gebruiken.

 

Verwerken vitamine E olie

Vitamine E is dik en stroperig en de hoeveelheden die moeten worden toegevoegd zijn klein, tot 5ml per 100ml, is 5%. 1 druppel vitamine E komt ongeveer overeen met 0,05ml. Vitamine E is dus zeer zuinig in gebruik. U kunt het beste een beetje vitamine E op een niet-metalen lepel doen en zo druppelsgewijs toevoegen en goed mengen. Onze vitamine E is te dik voor een druppelfles of pipet.


Vitamine E is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.
bevat: Tocoferol, vitamine E olie

→ Informatie Vitamine E OlieVitamine E kopen en bestellen is veilig en eenvoudig. Bestellingen boven € 20,-: gratis verzending in Nederland en België.

Review toevoegen

Bedankt!
Uw terugkoppeling stellen we zeer op prijs. Uw review wordt nu beoordeeld door een beheerder van onze website. Bij goedkeuring zal de review op BeriVita.com verschijnen, in het algemeen zal de beoordeling binnen 48 uur plaatsvinden.

Heeft u een klacht over een product of onze service? We helpen u graag om tot een goede oplossing te komen, neemt u gerust contact met ons op via info@berivita.com.

Uw review is anoniem voor ons, wij kunnen naar aanleiding daarvan helaas geen contact met u opnemen bij eventuele problemen
.

 


Nog geen reviews van dit artikel. Bent u de eerste?

Meer reviews

Aantal

Prijs per flacon (incl. btw)

1 of meer

€ 17,95

2 of meer

€ 17,95  € 16,95

3 of meer

€ 17,95  € 16,45

4 of meer

€ 17,95  € 15,70

Stel een vraag over dit product

Velden met * gebruiken we om uw vraag te kunnen beantwoorden

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.